De leukste Landal parken op de Veluwe en in Gelderland, pret in de bossen

Gelderland is met de Veluwe één van de populairste provincies in Nederland. Maar wat is nu het beste Landal park voor een kindervakantie in Gelderland?

In Gelderland en op de Veluwe heeft Landal GreenParks maar liefst 9 mooie parken. Maar niet ieder park heeft dezelfde faciliteiten.

Op het kaartje zie je de parken met grote indoor speeltuinen in het oranje.

En de vierkantjes zijn de parken die we het meest aanbevelen.

Overigens zie je ook de parken die net buiten de provincie Gelderland liggen.

Welk park het leukste is hangt uiteindelijk toch af van jouw voorkeuren. Ik heb wel met de sterren mijn beoordeling aangeven. Lees dus snel onze beschrijvingen:

Recreatiemeer bij Landgoed 't Loo

Recreatiemeertje bij Landal t Loo

Op 12 km van Zwolle, aan een prachtig recreatiemeer ligt Landal Landgoed 't Loo.

Dit mooie park heeft veel te bieden voor gezinnen. Zo is er de Bollo Club, een low rope parcours, tokkelbaan, speeleiland met pontje en een nostalgische speelboerderij met kinderactiviteiten. Voor als het regent is een overdekt zwembad met stroomversnelling en een kleine indoor speelplaats.

Daarnaast is er een Gran Place met diverse restaurants en winkels. Hier kan je lekker een ijsje nuttigen.

Bijzonder is het pizza restaurant Limone waar de kinderen aan tafel kunnen zitten op een schommel. Wil je zeker zijn van zo'n tafel, dan moet je op tijd reserveren.

De vrijstaande bungalows zijn lekker ruim en geschikt voor max. 12 personen. Er is een speciale kinderbungalow en ook één die geschikt is voor mindervaliden.

Lees op de Weblog onze belevenissen bij Landal 't Loo.

Genieten in de Achterhoek bij Landal Stroombroek

Strandje bij Landal Stroombroek

In de Achterhoek, naast een prachtig recreatiemeer waar je ook kan waterskiën ligt Landal Stroombroek.

Het park heeft een leuk zwembad en een indoor speelruimte. De speeltuin zit naast het terras en met mooi weer is het genieten aan het recreatiemeer. Het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd en kunnen de kids naar de Bollo Club.

Wil je even helemaal tot rust komen, maak dan even tijd om te relaxen in het  wellnesscentrum.

Je logeert hier in ruime bungalows voor max. 6 personen. Er zijn ook kinderbungalows.

Naast het park ligt speelpark het Land van Jan Klaassen. Landal Stroombroek is in het bezit van het Vakantie met Kinderen Keurmerk.

Landal Coldenhove in de Veluwse bossen

Ook safaritenten bij Landal Coldenhove!

Landal Coldenhove ligt midden op de Veluwe op 20 km van Arnhem.

In dit park is alles aanwezig voor een heerlijke vakantie met kinderen. Zo is er onder andere een binnenbad met apart kleuterbad, een indoor speelparadijs, een MOOV hoek waar je je eigen skelter kan bouwen, de Maxi LEGO in het speelbos,  Bollo Club en een geitenweide.

Wist je dat er ook een heel mooi restaurant is waar de kids aan tafel kunnen zitten op een schommel. Hoe leuk is dat!

En je kan er ook kamperen op de camping of een luxe safaritenten huren. En er zijn speciale kinderbungalows.

Op 1 km van het park ligt een mooi openluchtzwembad met peuterbad en 25 meter bad met een waterglijbaan. Ideaal voor warme dagen!

Logeer in een boomhut bij Landal Miggelenberg

Boomwoning landal miggelenberg

Het bosrijke Landal Miggelenberg staat bekend om zijn ruimte. Om de vrijstaande bungalows is een zee aan ruimte waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Spelen dat doen ze ook vast en zeker op het Avonturenhof. Hier zijn waterspelen, een spannend eiland en de bomenburcht.

Natuurlijk is er ook een overdekt zwembad aanwezig en worden er leuke activiteiten georganiseerd. De kleintjes kunnen terecht Bij de Bollo Club. Bij de dierenweide is ook een vlindertuin.

En wil je wat speciaals meemaken, ga dan overnachten in de Boomwoning voor 4 personen. Een unieke vakantie ervaring.

Wat minder luxe maar ook erg leuk zijn de kinderbungalows. Bekijk alle accommodaties voor 2 tot 12 personen. Er is ook een 18 persoonsaccommodatie die bestaat uit 4 bungalows die bij elkaar staan.

Landal Rabbit Hill, familiepark in de bossen

Konijntjes bij Rabbit Hill

In het plaatsje Nieuw Milligen, midden in het bos ligt Landal Rabbit Hill. De naam zegt het al, in dit park kan je konijntjes spotten!

Het paradepaardje van dit park is wel de grote overdekte speeltuin. Een heerlijke plek voor de kinderen. En je kan er ook heel fijn zwemmen, er is een openlucht- en overdekt zwembad. 

Meer vermaak is er  bij de dierenweide, airtrampoline en het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd en kunnen de kleintjes terecht in de Bollo Club.

Het park heeft ook een huisdiervrije camping met staanplaatsen, stacaravans en gave safaritenten. Of je huurt een bungalow voor max. 8 personen. Er is ook een speciale kinderbungalow!

Avontuurhof en blotevoetenpad bij Landal Heideheuvel

heideheuvel-speeltuin-600.jpg

Omringd door bos en woud ligt Landal Heideheuvel, op ongeveer 10 km van Apeldoorn.

Het zwembad op dit park is eenvoudig maar heeft wel een apart kleuterbad. Veel plezier zullen de kids beleven in het avonturenhof, blotevoetenpad, op de sportvelden, met de kids & running track, in het atelier en bij de Bollo Club. Het Fun & entertainmentteam organiseert activiteiten voor het hele gezin.

Ook leuk, op dit park kan je lasergamen!

Logeren doe je er in bungalows van 2 tot 12 personen. Er zijn kinderbungalows op het park aanwezig. Bekijk alle accommodaties.

Landal de Vlinderhoeve

Tekening van accommodaties aan het water bij Landal Vlinderhoeve

Nog vrij nieuw is Landal de Vlinderhoeve. Het park ligt in een bosrijke omgeving vlakbij Gorssel en de Hanzesteden Deventer en Zutphen.

De kids vermaken zich prima in het binnenzwembad en de indoorspeelplaats. Ook leuk is de adventure golf. Op het park is een restaurant aanwezig.

Heihaas overgenomen door Summio

De jongens gaan enthousiast op de foto met de mascotte van Summio Heihaas: Senno!

In een prachtige bosrijke omgeving en op zo'n 5 km van strand Nulde ligt Vakantiepark Heihaas, dat eind 2023 door Summio is overgenomen van Landal.

Op het park kunnen de kinderen zich vermaken bij de KidsClub en het binnen zwembad met onder andere een stroomversnelling, een glijbaan en een apart kleuterbad.

Buiten is er een dierenweide, speeltuin, diverse sportvelden en een airtrampoline. Het hele jaar worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Je kan er logeren in bungalows voor maximaal 8 personen. Soraya bezocht het park nu het van Summio is.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)