Een leuk weekendje Landal 't Loo met opa en oma

Als onze jongens 10 en 11 jaar oud zijn besluiten we opa en oma, en een neefje en nichtje mee te nemen voor een weekendje Landal ‘t Loo in de zomer.

Met een vlot over het recreatiemeer van Landal Landgoed 't Loo

Je zou Landal ‘t Loo vlakbij paleis ‘t Loo verwachten, maar dat klopt niet. Het ligt op een landgoed vlak onder Zwolle. Het ligt vlakbij de snelweg A28, maar daar merk je niets van.

Wij zijn op vrijdag eerst bij Apenheul geweest. En daar vandaan rijden we door naar het vakantiepark.

Daar zetten we onze auto aan de rand van het park, en wandelen we naar de receptie in het midden van het park.

We checken in in een leuk huisje

Ons huisje bij Landgoed 't Loo

Landal ‘t Loo is een autovrij park. Na inchecken mogen we alleen even de spullen gaan uitladen, daarna moet de auto naar het parkeerterrein.

We zitten in een 8-persoons bungalow. Met een grote slaapkamer beneden, en 2 kleine en een grote boven is er genoeg ruimte voor ons allemaal.

Er is ook volop ruimte om het huisje. Het vakantiepark ligt als het ware in een bos, met veel bomen rondom. De snelweg ligt daar achter, achter een geluidswal zodat je er niets van hoort.

Pannekoek of pizza in het kasteel-restaurant

Het is al vroeg in de avond, en dus wandelen we naar het centrale complex waar de restaurants zich bevinden. In het grote restaurant is geen plek meer (we hadden niet gereserveerd), maar in het pizza en pannenkoeken-restaurant wel.

Dit blijkt een kasteel-restaurant te zijn. Kinderen kunnen zich omkleden tot ridder of jonkvrouw. Onze kinderen vinden zich er te oud voor, maar leuk is het wel.

Wij genieten ondertussen van onze heerlijke pizza’s en pannenkoeken. Met voor Tycho zelfs een glutenvrije, dus helemaal top.

Let op: inmiddels zijn de restaurants bij Landal 't Loo veranderd. Er zijn nu een moderne Brasserie met speelhoe en Italiaanse restaurant Pizza Limone

Even zwemmen in het leuke zwembad

Het peuterbad met op de achtergrond het grote zwembad

De volgende morgen is het eerste wat ons te doen staat natuurlijk het testen van het zwembad. Het weer is nog niet zo best, dus het komt goed uit dat het overdekt is.

Landgoed ‘t Loo heeft een redelijk eenvoudig zwembad. Het is wel ruim, met een afgezet stukje waar kinderen kunnen staan, en nog een klein stroomversnellinkje.

Ook is er nog een apart peuterbad. Hier staat een klein glijbaantje in de vorm van een koets.

De kinderen vermaken zich uitstekend. Met elkaar en met enkele attributen zoals drijvende matten. Het valt zelfs niet mee om ze mee te krijgen om te gaan lunchen.

Spelen rond het meer

De kinderen doen het Low Ropes parcours langs het meer

Als we wat gegeten hebben is het mooi weer geworden. Hoog tijd om het meer te bekijken. Landal ‘t Loo heeft in het midden van het park namelijk een groot recreatiemeer.

Het is nog een beetje te fris om te zwemmen (hoewel sommige kinderen dat toch doen). Maar rond het meer is genoeg om de kinderen te vermaken.

Het Low Ropes parcours moet er als eerste aan geloven. Onze jongens houden van klimmen, dus dat is top. Voor Tycho is het echter al te makkelijk. Als hij het gedaan heeft rent hij dus al snel naar de kabelbaan. Ook dat is altijd een succes.

Maar de meeste tijd zijn ze toch zoet bij de grote airtrampoline. Springen tot je erbij neervalt. En allerlei spelletjes met elkaar er op en er omheen.

Het mooie is natuurlijk ook dat wij heerlijk op het terras bij het restaurant kunnen zitten. Hiervandaan heb je prima uitzicht op het meer en alles er omheen.

Tokkelen over het meer

Ons nichtje Idske tokkelt over het meer

Naast jezelf vermaken, is er nog een hele lijst aan activiteiten die georganiseerd worden. Er is een sport en spel balie waar je je kan opgeven. Veel dingen zijn gratis, voor andere activiteiten betaal je een kleine bijdrage.

Ons nichtje Idske wil graag meedoen met het tokkelen over het meer. We zijn nog net op tijd om haar in te schrijven, en ze kan vrijwel meteen aan de bak.

De vriendelijke jongelui van het animatieteam helpen haar met het klimtuig en de helm. En voor we het weten mag ze de toren op en zoeft ze naar de andere kant van het meer: Stoer!!

Familie bingo!!

Met z’n allen bij de Bingo!

Aan de meeste andere animatie activiteiten doen we niet mee. Maar er is er eentje waar de jongens heel enthousiast van worden: de Familie Bingo!

Deze vindt plaats in de avond, en we zijn niet bepaald de enige die meedoen. De hele zaal zit tjokvol.

Als het eenmaal tijd is, komt de presentator met luide muziek op. En hij maakt er een hele show van, erg grappig.

We hebben weinig mazzel, alleen Zeb wint iets met het éénentwintig spel. Toch gaan we voldaan van een leuke avond weer naar onze bungalow terug.

Een leuke binnenspeeltuin

De indoor speeltuin

Zondag is alweer onze laatste volle dag op Landgoed ‘t Loo. En het weer is niet al te mooi. Gelukkig is er een leuke overdekte speeltuin.

Hier vermaken de kinderen zich kostelijk met allerlei klim- en klauterattributen. En met de grote bouwblokken waar hele kastelen mee worden gebouwd.

De speeltuin ligt onder de restaurants, winkel en terrassen, dus ook hier kan je je kinderen gemakkelijk achterlaten terwijl je zelf van een drankje of hapje geniet.

Kinderboerderij en siertuin

Tijdens onze wandeling even op bezoek bij Bollo

Tussen de buien door maken we met opa en oma nog een wandeling over het park. Rond het prachtige meer natuurlijk, maar er is meer.

Zo is er een mooie siertuin, die opa op een eerdere wandeling al gezien heeft. Als wij er aan komen, blijkt hij helaas op zondag dicht te zijn.

Gelukkig is het park zelf ook leuk genoeg om in te wandelen. We komen onder andere langs de kleine kinderboerderij. Hier zijn kippen, konijnen en geitjes te vinden. En we spotten muizen, die stiekem een graantje meepikken van het voer.

Nog één keertje eten in het restaurant

Zeb en Idske bij het kinderbuffet Bollo’s keuken

‘s Avonds gaan we nog één keer uit eten, dit keer in het Brasserie restaurant. Ook hier smullen we weer heerlijk van de maaltijden.

Voor de kinderen is hier een eigen Bollo buffet. Niet erg uitgebreid, maar de bekende kinderfavorieten zijn uiteraard aanwezig.

En zo is ons weekendje bij Landal Landgoed ‘t Loo omgevlogen. Maandagochtend pakken we om weer te vertrekken.

Ook dit vakantiepark van Landal Greenparks is ons weer erg goed bevallen. Heerlijke huisjes in een mooie omgeving, een prachtig recreatiemeer, en volop activiteiten voor de kinderen. Wat wil je nog meer?


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)