Landal Miggelenberg, spelen in het bos en tussen de heuvels

In vakantiepark Landal Miggelenberg waan je je in het buitenland: omgeven door heuvels en prachtige natuur. Het park ligt aan de rand van de Veluwe en vanaf meerdere plekken in het park loop je zo het bos in!

Wat een speeltuin!

Het avonturenhof bij Landal Miggelenberg

We rijden het park op richting onze bungalow. Terwijl wij zoeken naar het juiste bungalownummer roepen onze twee kinderen ineens hard vanaf de achterbank: “Wow! Check die speeltuin!”

En inderdaad: wat een ontzettend gaaf klim- en klauterpark hebben ze hier gerealiseerd. Dit is dan ook de plek waar onze kinderen tijdens het verblijf het meeste te vinden zijn.

En dat is helemaal niet erg, want ook voor ons is het een heerlijke stek voor een drankje of om gewoon wat zon te pikken. Het terras kijkt uit over de speeltuin en er zijn zitplekjes genoeg om te genieten van de grote karpers die er rondzwemmen en de kuikentjes die brutaal om je heen waggelen.

Het Avonturenhof

Moeder eend met haar kroost tussen de spelende kinderen

Centraal in Landal Miggelenberg ligt dat enorme ‘Avonturenhof’: een groot, nieuw -in 2020 gebouwd- klauterkasteel met klimtorens, twee grote glijbanen en kruiptunnels.

Het is prachtig aangelegd: met veel zand en water er omheen. Waterplanten en indrukwekkende karpers, die heel dichtbij komen. Met 50 cent kun je visvoer uit een automaat halen en deze vissen voeren.

Moeder eend regelt het zelf wel: zij leert haar jongen om brood bedelen en waggelt met haar kroost rustig tussen de spelende kinderen door.

De speeltuin ligt aan de achterzijde van het hoofdgebouw, maar wel een stuk lager in een dalletje. Vanaf het terras kijk je daardoor mooi uit over dit prachtige terrein vol leer- en speelplezier.

Spelend leren in groentetuin en dierenweide

Knutselen in de tipitent

Naast het Avonturenhof staat een grote tipi-tent voor shows en activiteiten van het animatieteam.

Verder is hier een voetbalveldje, midgetgolf, een zipline, vlindertuin, moestuin en een dierenweide met geiten en twee knuffelvarkens: Peppa en George. Die twee dikkerds gaan een knuffel zeker niet uit de weg. Kinderen mogen hier meehelpen met het voeren van de dieren.

Voor de dierenweide is een leuke educatieve hoek voor de jongsten vol ontdekkingen.
Door laatjes open te trekken, aan huiden te voelen of op een knop te drukken ontdek je hier van alles. Van wie zijn deze drollen bijvoorbeeld? Of welk dierengeluid hoor je?

Fun & Entertainment team

Lara en Duuk aan het lasergamen

Het fun & entertainment team biedt elke dag activiteiten waar je je voor in kunt schrijven. Soms is dat gratis, soms betaal je een klein bedrag.

Denk aan knutselen, mini-disco, de Bollo parade, voetballen of handboogschieten. In de Landal app kun je op je smartphone het programma voor de komende dagen inzien en je favorieten opslaan.

De activiteiten vinden plaats in de BolloClub of, met goed weer, buiten in de tipi-tent. Het leuke aan de activiteiten op dit park is dat die zelfs ook buiten het park plaatsvinden, in het bos. Zo gingen onze kinderen los bij het hutten bouwen en lasergamen tegen de papa’s en mama’s. Lekker buiten spelen in de natuur!

Binnenzwembad en indoor speelruimte

Lara en Duuk hebben de grootste lol in het zwembad

In het hoofdgebouw is ook de toegang tot het zwembad. Een zwembad met glijbaan, stroomversnelling, bubbelbad en een apart peuterbadje.

Onze kinderen weten zich hier anderhalf uur prima te vermaken. Voor ouders of opa’s en oma’s die zich liever niet omkleden, maar wel willen kijken is een aparte zithoek naast de ingang.

Verder vind je hier ook nog een indoor speelruimte voor de wat oudere kinderen met spellen als airhockey en tafelvoetbal.

Oh, en weet je dat er zelfs een beautysalon is? In een schattig huisje tussen het terras en de speeltuin kun je je heerlijk laten verwennen met een massage of schoonheidsbehandeling.

Zelf koken, of bij de Brasserie of Snackbar

Lekker gourmetten

Zelf koken in de bungalow? Geen probleem. Want de ParkShop heeft een uitgebreid assortiment en hier kun je terecht voor verse ingrediënten. Bon Apetit!

Wil je er een feestje van maken? Bestel dan je eigen gourmetstel, gourmetschotel met vlees, groenten, sauzen en stokbrood. Alles wordt compleet verzorgd.

Even helemaal geen zin om te koken? In de Brasserie kun je terecht voor ontbijt, lunch of diner. Dit kan binnen of op het terras met uitzicht over Avonturenhof.

Bij de vernieuwde Snackbar kun je terecht voor friet, pizza of een ijsje. De menukaart ligt ook in ieder huisje, dus een kwestie van telefonisch bestellen en ophalen.

Droomboom en kinderbungalows

De droomboom bij Landal Miggelenberg.

Er zijn verschillende accommodatie mogelijkheden op Landal Miggelenberg.

Een eye-catcher is natuurlijk de Droomboom: een boomhut met glijbaan. Het houten huis op palen heeft twee slaapkamers en een uniek interieur met veel hergebruikte materialen. Een verblijf in deze bungalow is bijzonder, maar niet goedkoop.

Voor een kleiner budget zijn er bungalows vanaf 2 personen tot en met een 18 persoons reüniebungalow.

Huisdieren -maximaal 2- zijn welkom in de speciale hondenbungalows, met hondenvoorzieningen zoals een bench, hondenmand, voederbakken en een hek om het terras.

Als gezin met kleine kinderen kun je ook kiezen uit de kinderbungalows met kindervoorzieningen zoals speelgoed, traphekje, kindertoilet, kinderstoel en babybadje.

Zo ziet een vakantie bij Landal Miggelenberg eruit.

Wat te doen in de omgeving?

Vanaf het park loop je zo de natuur in

Wat is er niet te doen?! Landal Miggelenberg ligt op de Veluwe, en in deze omgeving is zó veel te vinden. En dat maakt deze bestemming zo interessant voor alle leeftijden.

Vanaf het park zijn verschillende -korte en langere- wandelroutes mogelijk door de prachtige bossen. Ze staan duidelijk aangegeven op een plattegrond vlak voor de receptie en ook in het bos zijn de genummerde paaltjes niet te missen. Misschien spot je wel wat wilde zwijnen of vossen bij het wildscherm dat uitkijkt over een vlakte!

Wil je verder Het Nationale Park De Hoge Veluwe in, rijd dan naar een van de entrees in Hoenderloo (op 2,5 km afstand), Otterloo of Schaarsbergen.

Voor wie meer rust zoekt is het Kröller-Müller Museum een aanrader. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen heeft het museum de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Omdat de meeste kinderen déze schilder van school wel kennen -tenminste, als ze op hebben gelet- vinden ze het wel leuk om dat nu eens in het echt te zien.

Rondom het museum ligt een grote beeldentuin die ook verrassend en leerzaam is voor kinderen. Je kunt er namelijk rennen en je hoeft niet zo stil te zijn als binnen in een museum ;).

Op rij-afstand liggen nog de Apenheul, pretpark Julianatoren en Burgers Zoo. Meer tips vind je op de pagina de Veluwe met kinderen.

Landal Miggelenberg krijgt het keurmerk!!

keurmerk voor Landal Miggelenberg

We hebben er niet lang over na hoeven denken: Landal Miggelenberg krijgt van ons het Vakantie met Kinderen keurmerk.

Het park heeft een fantastische speelplaats en kinderen komen hier dichtbij de dieren en de natuur. Er zijn het hele jaar uiteenlopende activiteiten voor de kinderen die worden begeleid door een goed en vriendelijk animatieteam.

Bovendien ligt het park aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe en zijn vanaf het park prachtige wandelingen en dagtrips te maken.

Lara speelt de Adventure game

P.S. Wist je dat Landal een hele gave Adventure Game heeft die je op alle vakantieparken van Landal kan spelen? Het is een soort kruising tussen Pokémon en Minecraft en zorgt ervoor dat kinderen lekker buiten op pad gaan. Barbara heeft de game uitgeprobeerd, lees er alles over in haar blog


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)