Blogster Barbara en haar gezin:
altijd op pad met de videocamera

Hallo! Ik ben Barbara Lensen en ik blog en vlog voor Vakantie met Kinderen. Omdat mijn man en ik vaak met video werken, zijn onze kinderen wel gewend aan de aanwezigheid van een camera. Ze kennen al wat kneepjes van het vak en samen maken we altijd een videoclipje van onze vakanties.

Barbara aan het werk in het PSV stadion

Die videoclips, waarom doen we dat zo graag?

Als ZZP-er verzorg ik tekst en beeld voor diverse bedrijven. En met beeld bedoel ik niet alleen video, maar ook foto’s of grafisch werk.

Mijn man werkt veel in het theater en met beeld en geluid. We vullen elkaar mooi aan: hij de techniek, ik de inhoud.

En de kids: die laten zien wat ze leuk vinden.

Wat ik allemaal gedaan heb

Samen op pad in de kano

Na mijn studie CMV richting Recreatie en Toerisme, ging ik aan de slag bij NBBS-Reizen.
Ik verkocht reizen en boekte veel tickets.

De klanten die een wereldreis wilden maken waren voor mij. Een leuke sport vond ik het, om in het computersysteem de allermooiste vluchtroutes en prijsjes te vinden voor ze.

Ik droomde dan altijd hoe het zou zijn in die verre landen en op die onbekende eilandjes aan de andere kant van de wereld... Hier werd mijn reisdrift aangewakkerd.

In deze jaren heb ik mooie studiereizen mogen maken. Naar Florida en La Palma bijvoorbeeld. Toch ging de balie mij vervelen. Ik wilde meer dynamiek.

Ik vond werk in de evenementenbranche en mocht veel evenementen en incentives organiseren. Hier kon ik mijn creativiteit kwijt en kreeg ik de dynamiek die ik wilde. Superleuk, totdat mijn werkgever failliet ging.

Dit was het moment om toe te geven aan mijn reisdrift. Ik maakte een onvergetelijke reis door Peru, Bolivia en Ecuador. En zelfs de Galapagoseilanden, onvergetelijk!

Eenmaal terug ging ik de schoolbanken weer in en volgde de deeltijd opleiding Journalistiek, richting televisie. Eenmaal afgerond ging ik werken als camerajournalist (camjo) bij DPG media.

Toen ik zwanger was van de eerste werd dit werk te zwaar -ik maakte hele lange dagen. Ik ging verder als schrijvend (eind)redacteur. Dit deed ik vijf jaar maar ik voelde mij nooit een ras-echte journalist.

In 2015 besloot ik voor mezelf te starten en richtte Studio Kolibrie op. Nu maak ik creatieve content voor bedrijven om een commerciële boodschap over te brengen.

En zo kwam ik bij Vakantie met Kinderen

Tijdens een vakantie in de Belgische Ardennen speelde mijn zoontje op de camping heel veel met een jongetje. Ik raakte aan de praat met zijn moeder, Liane.

Ik vroeg haar waarom ze zoveel foto’s maakte. Ze vertelde me op die camping te zijn, om er een blog over te kunnen schrijven voor Vakantie met Kinderen. Eenmaal thuis zocht ik meteen de website op en mailde ik Sabine. De rest is bekend!

Van drama naar droomvakanties

Het gezin in de camper

Sinds we elkaar kennen reizen mijn man en ik veel. Onze eerste vakantie, met de auto en tent door Zuid-Frankrijk, was één grote mislukking, werkelijk alles liep in de soep. Een drama was het.

Gelukkig zagen we er achteraf de lol van in en zijn we het blijven doen: op de bonnefooi vertrekken. We reisden met de auto door Zuid-Afrika, Costa Rica, Java, Bali, Sumatra, Mexico, Curaçao en Aruba. En aan elke vakantie hangen mooie herinneringen.

In 2010 werd dochter Lara geboren, en in 2013 zoon Duuk. In de kinderwagentijd (wat vond ik dat heftig) kozen we voor all-in in Portugal en de Canarische Eilanden.

Toen de kinderwagen plaats maakte voor de buggy kregen onze vakanties weer het avontuurlijke karakter waar we zo van houden.

Met de camper reisden we door Noorwegen, Denemarken, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Slovenië, Kroatië, Zwitserland, Oostenrijk. Wij verblijven nooit lang op één plek.

We zouden nog heel graag eens met de camper willen reizen door Zweden, Canada, Engeland, Ierland, Spanje, Italië en Portugal, Noorwegen…. Ah je snapt ‘m? Het lijstje is inderdaad heel lang ;)

Op vakantie alles bekijken, proberen en uitvogelen

Met de kids aan de wandel langs de boulevard

Om op pad te mogen gaan voor Vakantie met Kinderen, dat is altijd een avontuurtje. Een stukje ontspanning hoort er zeker bij. Maar we letten wél op: waar de kinderen blij van worden, welke activiteiten er te doen zijn voor ze en wat de omgeving te bieden heeft bijvoorbeeld.

Ik maak altijd een praatje met andere mensen, om te horen hoe zij over de bestemming of de accommodatie denken. En bij elke trip maak ik met de kinderen een leuke videoclip, een impressie van de plek en hun activiteiten.

Schrijf ik ook op wanneer iets tegenvalt? Uiteraard. Soms is iets niet zoals je hoopte en dan laat ik dat ook weten. Vakantie met Kinderen moet een bron van nuttige info zijn en samen met ons hele blogteam geven we een reëele weergave van allerlei te gekke plekken voor vakanties met je kinderen.

En dat wat er met kop en schouders bovenuit steekt, krijgt van ons het Vakantie met Kinderen keurmerk!

Mijn bijdragen aan Vakantie met Kinderen:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)