Een vakantie in Italië met Tritt, Case in Italia

Ben je op zoek naar een unieke vakantie-ervaring in Italië? Tritt, Case in Italia heeft de perfecte oplossing in huis.  Met een uitgebreide selectie aan kindvriendelijke vakantiehuizen en agriturismo's in Toscane en andere prachtige regio's.

Borgo San Lorenzo kids genieten van het uitzicht

En dat varieert van een luxe villa met eigen zwembad, tot een B&B, kleinschalige agriturismo of een kindvriendelijk vakantieparkje.

Waar wij achter kwamen? Dat Tritt een geschikt vakantieverblijf heeft voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

En dat deze accommodaties vaak buiten de gebaande paden liggen te midden van adembenemende landschappen in de authentieke Italiaanse cultuur.

Eerst even over aanbieder Tritt

Borgo le Rocche

Tritt is een kleinschalige organisatie dat kantoor houdt in Zwijndrecht en samenwerkt met partners in heel Italië. Omdat het kleinschalig is, zijn de lijntjes kort. Heb je een vraag dan heb je ook snel iemand aan de lijn of kun je er contact mee leggen via de mail.

Het team bezoekt jaarlijks nieuwe accommodaties dus het aanbod breidt zich uit. Ook houden ze het hoogwaardige bestaande aanbod in het oog door deze steeds te bezoeken.

Op dit kaartje staat precies aangegeven waar Tritt momenteel vakantieadresjes voor je heeft. Omdat elke regio een eigen karakter heeft, biedt de site ook informatie over de regio’s, superhandig!

Het totaalaanbod van Tritt

Oprit Agiturismo Borgo San Lorenzo

- Groepsverblijven
Gezellig met meer gezinnen op vakantie? Dan kun je een grote villa of vakantiehuis boeken dat ruimte biedt voor meerdere gezinnen. Samen met familie ofvrienden kun jij genieten in Italië met volop privacy! Tritt - Case in Italia heeft mooie grote villa's, agriturismo’s en grote vakantiehuizen die geschikt zijn voor 8 tot 50 personen en grotere groepen.

- Villa
Villa's kun je bij Tritt ook in kleiner formaat boeken voor alleen je eigen gezin. Dat wordt genieten van de Italiaanse zon op je grote privé terras terwijl de kinderen afkoelen in het zwembad.

- Agriturismo’s
Het is logeren bij de boer, maar dan net even anders. Echt anders, want je
hebt je eigen heerlijke huisje of appartement en maakt deel uit van het familiebedrijf. Beleef de gastvrijheid van de Italianen op zijn best. Terwijl je geniet van veel privacy en ruimte op een groot landbouwbedrijf, kun je ook het echte plattelandsleven beleven. We leggen er hieronder meer over uit.

- Een samengestelde rondreis
Lijkt een autorondreis door Italië je wel wat, dan kan Tritt je adviseren. Een combinatie van verschillende agriturismo's of B&B's is een uitstekende manier om Italië te ontdekken. Drie of vier verschillende locaties is al voldoende om de verschillende aspecten van Italië te beleven. Stel je eigen route samen met de favoriete verblijven en Tritt legt ze vooraf voor je vast. Je huurt je auto zelf vanaf de luchthaven vanaankomst. Op de website staat een suggestie voor een 13-daagse rondreis.

Waar kun je nu het beste heen in Italië?

Lara kijkt naar het uitzicht van Gimignano

Oké, maar waar moet je dan heen? Naar welke regio je ook afreist: in Italië beleef je overal een heerlijke vakantie. En als je van lekker eten houdt zit je hier ook uitstekend, goed eten is hier gegarandeerd! Kazen, truffel, verse pasta, pizza uit de steenoven, proscuito en een goed glas wijn.., loopt het water je al in de mond?

Een groot pluspunt vinden wij, is de aandacht voor de glutenvrije keuken. Voor gezinnen met kinderen of ouders met een gluten-intolerantie is dit een walhalla. Glutenvrij staat overal op de kaart en in de winkels.

Onze verrassing? Agriturismo’s

De Agriturismo Borgo San Lorenzo

Barbara verbleef met haar gezin met twee kinderen van 10 en 12 jaar, op agriturismo Borgo San Lorenzo, vlakbij Florence.

Ze is nu fan en vertrok er weer met tegenzin. Waarom? Dat proberen we je hieronder uit te leggen.

Maar allereerst: ze mag dan wel fan zijn, het blijft een eigen voorkeur uiteraard. Want het is totaal iets anders dan een camping waar de kinderen elke dag worden vermaakt met een gevarieerd animatieprogramma, zwembad met glijbanen en alle andere kinderen om hen heen. En we weten allemaal hoe heerlijk dat ook voor ons als ouders/verzorgers is!

Maar: omdat we ook de voordelen van een agriturismo zien en het zeker ook vinden passen bij een vakantie met kinderen, willen we het je niet onthouden. Bovendien biedt Tritt heel veel leuke agriturismo ’s aan.

Waarom wij een agriturismo geschikt vinden voor gezinnen met kinderen

Het erf van Borgo San Lorenze

- Authentiek Italiaans.
Je proeft er het authentieke Italiaanse plattelandsleven. De echte agriturismo herken je in de eerste plaats aan het operationeel zijn van het agrarische bedrijf.

Er worden dus echt druiven verbouwd voor de wijnoogst, olijven geplukt voor olijfolie en granen verbouwd om pasta van te maken. Zo zie je hoe deze producten gemaakt worden. Voor kinderen van elke leeftijd is dit superleuk om te zien en een beetje van mee te maken.

- Een wereld gaat voor je open.
Een verblijf is meer dan logeren bij de boer. Het leuke is dat het meestal familiebedrijven zijn en de gastvrijheid van de families speelt een belangrijke rol in het Italiaanse belevingsgevoel. Je maakt echt even onderdeel uit van het gezin in de mate die jij wilt. Ben jij of zijn je kinderen geïnteresseerd in het bedrijf dan kun je een kijkje nemen bij de eigenaar.

- Een echte beleving.
Een vakantie in een agriturismo staat in het teken van beleving. Voorop staat ontspanning, ruimte en een prachtig uitzicht. En daar waar door de eigenaren zelf wordt gekookt (ja je leest het goed!) kun je ook genieten van de heerlijke keuken. Je maakt feitelijk even deel uit van een Italiaanse familie en gaat daarin op zoveel je zelf wilt. Kinderen proeven dus letterlijk van het Italiaanse leven

Lekker buiten spelen Borgo San Lorenzo

- Perfecte faciliteiten.
De faciliteiten die we voor een gezin zo waarderen zijn altijd aanwezig. Je hebt veel (privé)ruimte, de accommodaties zijn verzorgd en van hoge kwaliteit omdat de familie er trots op is. Heb je een eigen keuken, dan is die van alle gemakken voorzien.

- Privacy.
Je hebt altijd je eigen fijne terras of balkon. Agriturismo’s zijn kleinschalig maar dat betekent niet dat je weinig eigen ruimte hebt. Integendeel!

- Een groot terrein.
De buitenruimte om te kunnen spelen en ontdekken is groot want het zijn immers
boerenbedrijven met veel hectaren grond. Voor kinderen betekent het dat ze zich echt zelf bezig kunnen houden, als ze er maar op uit gaan. En dat is leuk (en veilig) in zo’n grote tuin.

- Uitstekende voorzieningen.
Er zijn voorzieningen voor kinderen aanwezig. Tritt zal je helpen het juiste verblijf te vinden voor jouw gezin. Iedere leeftijd vraagt immers om andere voorzieningen.


Wij vinden het dus niet zo gek dat agriturismo’s heel populair zijn in Italië.

Een vakantie in een accommodatie van Tritt

Agriturismo Case Graziani

Hou je vast: want Tritt biedt in heel Italië bijna 300 agriturismo’s, vakantiehuizen en
groepsaccommodaties aan. Dat is ontzettend veel.

Zowel de villa’s als de agriturismo’s zijn van een hoge kwaliteit en Tritt laat weten op de site dat zij hun aanbod ook blijven controleren op die hoge kwaliteit.
Bijna alle locaties beschikken over een zwembad en er is veel vrijheid en ruimte. Wijds uitzicht en een grote tuin is bijna standaard. Kinderen kunnen hier helemaal hun ei kwijt!

Op de website zijn meteen de kosten per nacht te zien (let op dit zijn wel vanaf-prijzen). En via een zoekfunctie kun je je zoekopdracht verfijnen totdat je een aantal suggesties overhoudt. Je kunt er hierbij voor kiezen om al een regio te selecteren, maar dit kun je ook open laten.

Op de website staat ook een kaart: door middel van jouw voorkeuren kun je ook het aanbod in een bepaalde regio bekijken en zien wat het beste bij jullie wensen past

Een ding is zeker, er zit zeker tussen wat jij zoekt voor jouw gezin(samenstelling). En wil je zeker weten of je keuze de juiste is of wil je dat Tritt een selectie voor je maakt op basis van je wensen, dan staat het team voor je klaar.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)