Landal Kaatsheuvel: perfecte uitvalsbasis voor natuur, steden en natuurlijk de Efteling

Landal Kaatsheuvel ligt aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. Barbara verbleef er met haar gezin, en doet verslag van het leuke nieuwe Landal park in de buurt van de Efteling.

Lara en Duuk in de speeltuin bij Landal Kaatsheuvel

Landal Kaatsheuvel is een prachtig, ruim aangelegd park met tien verschillende accommodatie types. Variërend voor grote groepen (12 personen) tot kleine gezinnen (4 personen) en allemaal net even anders, maar met een even knus uiterlijk.

Sommige huisjes zijn lekker luxe, met een sauna, sunshower en was-machine/droger. Het park heeft in totaal 104 woningen en is ruim opgezet, eigenlijk zoals we wel gewend zijn van Landal.

We halen de sleutel op in de receptie, vooraan het park. Hier is ook een klein winkeltje met de dagelijkse benodigdheden en er staat een schap met flyers van de bezienswaardigheden in de buurt.

Huisjes met wolven, ezels en beren

De vakantiehuizen van Landal Kaatsheuvel met gekleurde luikjes met dieren

Met een Bollo goodie bag in de hand, rennen Duuk en Lara vooruit, terwijl wij de slagboom openen en achter hen aan rollen met de auto. “Yes!, roept Duuk al blij, we hebben luiken met weerwolven!”. “En mijn lievelingskleur mama, blauw!”, roept Lara.

Het is inderdaad een leuk gezicht, die gekleurde luikjes waar dieren in verwerkt zijn. Ze hangen aan ieder huisje -blauw, groen of geel- dat speciaal is ingericht voor de komst van kinderen.

Lara wijst naar de extra lage deurbel en het hinkelpad voor de deur. “Hihi, wat grappig”, zegt ze en ze geeft een slinger aan de bel. De buitenkant van ons 6-persoons kindervakantiehuisje is al goedgekeurd. We gaan naar binnen.

Leuke kinderkamers in de huisjes

Duuk in bed met de magische lamp aan

En binnen volgt de goedkeuring ook snel, want de kinderen zijn dolenthousiast over wat ze allemaal aantreffen.

Ze hollen meteen naar boven waar we allerlei enthousiaste kreten vandaan horen komen. Haha, dat zit wel snor. En het moet gezegd: het is ook erg leuk allemaal.

Op de kinderkamer staan twee losse bedden met een dakje als hoofdeinde. Ieder heeft hier zodoende zijn eigen ‘hutje’ met plankjes en een mooie magische lamp waar dieren op verschijnen. De lamp doet het goed bij onze kinderen.

Het is een vrolijke kinderkamer met rustige kleuren. Die rust heerst eigenlijk in het hele huisje wel door het gebruik van rustige tinten.

Overal is aan gedacht

In de woonkamer staat een spelletjes tafel

Boven is verder een badkamer met een douche, bad en toilet. Met een opstapje voor de wastafel en speeltjes in het bad houdt Landal rekening met de jongste kinderen die hier komen logeren.

Op de grote tweepersoons slaapkamer staat een commode.
Beneden is nog een slaapkamer met douche en wastafel.

In de woonkamer hangt een krijtbord, staat een sjoelbak klaar en liggen spelletjes voor buiten, zoals jeu de boules. Wat wij erg handig vonden, is de grote berging: die heeft genoeg ruimte voor je fietsen. Bij de luxe accommodaties staan hier ook de wasmachine en wasdroger.

“Wij gaan spelen!”. Bam, de deur is dicht.

Kaatsheuvel is een nieuw Landal park

Met de kids lekker wandelen in het bos.

Het park werd in 2019 geopend en dat het zo nieuw is zie je ook aan de hoeveelheid groen. Of beter gezegd aan de afwezigheid er van.

Het park wordt gescheiden door een weg en aan de ene kant staan veel bomen en struiken, maar op de andere helft van het park moet het aangeplante groen nog flink groeien en oogt het daardoor allemaal nog wat kaal.

Maar wat maakt het uit als de natuur zo dichtbij is: vanaf het park loop je via een poortje rechtstreeks de bossen en duinen in. En ga je op pad met je viervoeter(s)? Hier loop je ook meteen op een mooie honden loslooproute.

Het park is overzichtelijk. Er zijn twee speelplaatsen, een voetbalveldje, fietsverhuur -inclusief mountainbikes om de moeilijke atb-route te trotseren- en er is een skelter te huur.

Vanuit de receptie is toegang tot een niet al te groot zwembad. Voor de kleinste spetteraars is er een apart peuter-badje. Geen Bollo, Bollo club of entertainmentprogramma hier, maar vooral rust en de natuur binnen handbereik.

Leuke uitstapjes in de buurt

Lekker struinen en spelen in de natuur

Die natuur vind je in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen waar talloze wandelingen zijn uitgezet. Misschien is een rit per paard of huifkar iets voor jullie. Op welke manier dan ook is het hier genieten van de paarse heide, de enorme zandvlakten en het dennenbos.

De tweede grote attractie hier is natuurlijk de Efteling. In zeven minuten fiets je al vanaf het park naar het attractiepark, ideaal!

Op fiets-, en loopafstand liggen pannekoekenhuis De Roestelberg en de grote (water)speeltuin Het Genieten praktisch naast elkaar aan de rand van de duinen.

Spelen kan ook bij kinderboerderij, wandelbos en speeltuin Het Lido in Waalwijk, op vijf minuten rijden. En mocht het weer hiervoor te slecht zijn, dan liggen een indoor speeltuin en Jump XL op ook op zo’n vijf minuten rijden.

Blijf je langer bij Landal Kaatsheuvel dan kun je de regio wat meer gaan ontdekken. Leuk met kinderen is dan Safaripark Beekse Bergen en Nationaal Park de Biesbosch.

Landal Kaatsheuvel ligt tussen Tilburg, Breda en Den Bosch. Binnen twintig minuten sta je midden in de stad voor een leuke stedentrip. Op dezelfde afstand ligt ook Vestingstad Heusden: een pittoresk stadje, omringd door water en stadsmuren.

Onze conclusie?

Landal Kaatsheuvel is een heerlijk park om de rust op te zoeken. Maar zeker ook om dit deel van Brabant te ontdekken dat veel attracties en bezienswaardigheden heeft. En ja de Efteling natuurlijk: wil je naar de Efteling en kom je van ver? Dan is dit een prachtige en perfecte plek om te verblijven.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)