Een Landal game app om te speuren en bouwen op elk Landal vakantiepark

Kinderen hoeven zich op een Landal park niet te vervelen, en nu nog minder. Er is nu een Landal game app waarmee je op ieder vakantiepark kan speuren en bouwen. Barbara testte hem uit, of nee, Duuk en Lara deden dat...

Lara ontdekt de game op de telefoon

“Mam, geef ons je telefoon!”

“Oké, nou eh..” Ze zijn al weg. Mmm... mijn mobiel ben ik wel even kwijt.

“Daar ligt een kist, vlug!” Lara en Duuk spelen de Landal Adventure Game, een digitale game voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Het spel is helemaal nieuw en te spelen op alle ruim 90 Landal GreenParks.

Op expeditie

De Landal Adventure Game is als app gratis te downloaden op iedere smartphone. Heb je dat eenmaal gedaan, dan kan de digitale speurtocht beginnen!

In het Landal park waar je op dat moment verblijft kun je op zoek naar digitale kisten met grondstoffen. Grondstoffen, om je eigen digitale boomhut te ontwerpen en te kunnen bouwen.

Lara speelt de Landal Adventure Game

En om die kisten -zogenaamde mystery boxes- te vinden en te openen, verplaats je je over het park. Te voet of met de gehuurde fiets. Op het scherm van je telefoon is de kaart te zien en ben je zelf ook zichtbaar als een jongetje of meisje.

Hebbes! Een mystery box

Lara en Duuk zijn inmiddels met hun avatar op de plek van zo’n mystery box aangekomen. Ik ren erachter aan, want ja, ik ben toch wel benieuwd.

“Kijk, hier ligt een mystery box mama, zie je, het poppetje staat nu bij een kist. We maken hem open!”

Door in een bepaald tempo te tikken is elke gevonden kist open te maken. Dat lukt niet altijd en dan verdwijnt de kist, maar deze keer lukt het wel. “Er zit hout in. Dat hebben we nodig. Kom, we zoeken verder”, zegt Lara.

Een Boomhut bouwen

Boomhut in Augmented Reality

Na een uur hebben ze er genoeg van. Aangezien we in het heuvelachtige Landal vakantiepark Miggelenberg verblijven, hebben ze ook aardig wat klim-meters in de benen.

Terug in de bungalow bekijken de kinderen de buit. Er is voldoende hout, steen en dak verzameld om een start te maken met de boomhut. Ze gaan dan ook meteen aan de slag met bouwen in de Landal game app.

De creatie is al snel af en we ruimen de tafel leeg om de boomhut eens goed van alle kanten te bekijken, want ook dat kan: met Augmented Reality. Lara scant de marker in het bijgeleverde boekje en ja hoor. Daar staat ‘onze boomhut’, midden op tafel. “Wauw kijk dan!” De kinderen zijn onder de indruk. “Hier hebben we een deur, en hier een raam. En daar een bankje.”

“En hier gaan we nog een glijbaan bouwen, een klimmuur en een discovloer!” Dat kan, want er zijn mogelijkheden genoeg. Hoe meer je bouwt, hoe meer punten je krijgt en hoe meer gekke onderdelen je vrijspeelt. Maar nu niet meer. Mama wil haar telefoon terug. Spelbreker.

Thuis verder bouwen

De gebouwde boomhut van Lara en Duuk

De game is geïnspireerd op het populaire Pokémon Go en Minecraft. En het maakt dat de kinderen erop uit trekken in de frisse buitenlucht.

Dat is de gedachte geweest achter de game: kinderen moeten naar buiten en de natuur in. Daar lijkt het wel in te slagen, want we komen tijdens ons weekend vaker kinderen tegen die tussen de bomen door rennen richting de mystery boxes.

Eenmaal thuis zal misschien de bank weer sterker lokken. Het bouwen kan dan vanaf die bank gewoon doorgaan: elke 24 uur worden in de app grondstoffen vrijgegeven.

Win een overnachting in een boomhut

Landal geeft elk kwartaal een overnachting weg. Wat moet je daarvoor doen?

Simpel: Deel jouw digitale boomhut in augmented reality op social media!

Alle inzenders dingen mee naar een overnachting in een echte boomhut bij Landal GreenParks!

Over de Landal game app

Uitleg Landal Adventure Game

De Landal Adventure Game app is beschikbaar voor iOS en Android. Er is ook een Hof van Saksen Adventure app.

De app past zich aan aan het park waar je verblijft. Zo kan de boomhut ook een strandhut, berghut of watervilla zijn en in een landschap van bossen, water, strand of bergen staan.

Op elk Landal GreenPark is een bijbehorend boekje beschikbaar, al is dat niet noodzakelijk om het spel te kunnen spelen.

De droomboom van Landal MiggelenbergDeel jouw digitale boomhut in augmented reality op social media! En misschien mag jij wel een nachtje in deze Droomboom slapen....

Barbara was bij Landal Miggelenberg op uitnodiging van Landal GreenParks om de game te testen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)