Landal het Vennenbos, veel te doen voor kids in de Brabantse Kempen

Door Barbara Lensen

Landal het Vennenbos is een schitterend aangelegd bosrijk vakantiepark met met heuveltjes en vennetjes. Bovendien is er een subtropisch zwembad en veel te doen.

Barbara was er in Februari 2021. En hoewel door Corona het zwembad gesloten was, raakten zij en haar kinderen Lara en Duuk heel enthousiast.

Duuk en Lara op het bruggetje bij Landal het Vennenbos

Bij Landal het Vennenbos vind je rust en ontspanning bij de bosrand waar je de schitterende Brabantse Kempen kunt opsnuiven. Maar dit park is ook en vooral geschikt voor gezinnen met kinderen die hier flink uit kunnen razen.

En dat gebeurt dan ook! De speeltuinen, de Bollo Club, kinderboerderij en het voetbalveld: buitenspelen is hier een lust.

En vergeet ook binnen niet: een prachtig klimbos, bowlingbanen én: het subtropisch zwemparadijs. Landal Het Vennenbos heeft het allemaal.

Don’t judge the book by its cover

De bungalows van Landal het Vennenbos

Ken je die uitspraak? Oordeel niet slechts op uiterlijk. Want, het moet gezegd worden: dit is een prachtig park, maar de bungalows, gebouwd in 1970, kunnen qua uitstraling wel wat liefde gebruiken, eerlijk is eerlijk. Alleen al een lik verf over de grijze betonblokken zou enorm schelen.

Gelukkig geldt dit alleen voor de buitenkant én heeft dit park ook nog eens ontzettend veel te bieden.

Het was zelfs voor Lara en Duuk het eerste Landal park dat zij in tranen verlieten. Dus vertrokken wij met twee verdrietige kinderen huiswaarts..

Groot aanbod voor kinderen bij Landal het Vennenbos

En dit was ook leuk! Minigolf in het donker op de verlichte banen.

Waarom hadden zij zo’n moeite om te vertrekken van dit park? (Bedenk dat we door corona zelfs heel veel gesloten was, waaronder de Bollo club, horeca, winkels en het zwemparadijs)

“Mama, ik vond de bungalow zo gezellig en knus. Met die blauwe muur en de verlaagde zitkamer”, vertelde Lara. Zo zie je maar dat kinderen ergens heel anders tegenaan kunnen kijken dan volwassenen. 

“En ik heb vrienden gemaakt, de twee ezeltjes. Je kunt hier gewoon zoveel doen”

De bungalows zijn vooral van binnen mooi

Ook in de slaapkamers de Landal-look die we gewend zijn

Verspreid over 50 hectare bos, heuveltjes en vennen, liggen ruim 500 bungalows. Deze zijn dus niet fraai om te zien aan de buitenkant, maar aan de binnenkant merk je daar weinig van.

Alle elf typen bungalows hebben in 2020 een geslaagde make-over gehad en ogen zodoende fris en modern. Ze bezitten de Landal-looks die we gewend zijn.

Bungalows vind je hier voor 4, 5, 6, 8 en 10 personen. Er zijn kinderbungalows voor 4 en 6 personen en deze beschikken over extra speelruimte, speelgoed, een leuk stapelbed, een commode en nog veel meer.

Ook zijn er bungalows die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Dit park vonden wij wel minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, omdat het een autovrij park is en je grote afstanden moet afleggen tussen je accommodatie en de Plaza met horeca en entertainment.

TIP: Voor een meerprijs kun je een huisjesnummer kiezen bij het boeken. Ben je slecht ter been, dan kun je een bungalow dichtbij de voorzieningen kiezen!

Stapelbed in de kinderbungalow
Vernieuwde keukens in de bungalows.

Veel gesloten, en toch nog heel veel te doen

Lara in de speeltuin. Zie je Duuk ook?

Lara en Duuk hebben een beetje pech. Door corona zijn de meeste faciliteiten gesloten. Toch weten ze zich prima te vermaken want er is heel veel te doen.

Het weer zit mee en we huren een waterfiets. “Ik wil sturen!”, roept Duuk. Hij probeert het roer uit en tuurt als een volleerd schipper voor zich uit. De nieuwsgierige eenden komen al snel op ons af. Watervogels, pauwen en eekhoorns kun je hier zomaar aantreffen op je terras.

Landal het Vennenbos heeft twee speeltuinen, een groot doolhof, een voetbalveld, kinderboerderij, fiets- en skelterverhuur, een midgetgolfbaan en een activiteitenprogramma. Bijzonder is dat ze naast Bollo ook animatie hebben van Puk en Pelle?

De kids aan het boogschieten bij Landal het Vennenbos

Lara en Duuk besluiten te gaan boogschieten. “Het is moeilijk!”, roept Lara die daarom al snel het bijltje erbij neer wil leggen. Maar als er spelletjes gedaan gaan worden met de pijl en boog wordt ze toch nog flink fanatiek.

Hier op Het Vennenbos vind je ook het bekende Park Plaza: een overdekt tropisch warme serre. Een heerlijk terras waar je je echt in de jungle waant met grote planten, vissen en schildpadden.

Hier vind je winkeltjes, de horeca, bowlingbanen en een binnenspeeltuin. We bestellen een schepijsje en peuzelen die op, buiten in de zon.

Ook veel te doen in de omgeving

Welke route gaan we wandelen op de Brabantse Kempen?

Dit park is een uitstekende uitvalsbasis voor heel veel sportieve en culturele activiteiten. Een wandeling of fietstochtje door De Brabantse Kempen kan niet ontbreken en vanaf het park heb je via een poort meteen toegang tot het bos.

Na een kleine tien minuten wandelen of fietsen bereik je, via een viaduct over de snelweg A67, het natuurpark met grote heidevlakte en een netwerk van fietsknooppunten.

Fietsen kun je huren in het park, ook met kinderzitjes, en deze zien er goed uit. Er is zelfs een speciale fiets voor rolstoelgebonden gasten om met een begeleider de natuur in te gaan.

In de buurt vind je ook tal van attractieparken op relatief korte rij afstand: de Efteling, Bobbejaanland, Safaripark Beekse Bergen en Outdoorpark Reusel.

Hieronder nog wat sfeerfoto's van Landal het Vennenbos om te laten zien hoe het zwembad en Puk en Pelle eruit zien.

In het zwembad hebben ze een leuke glijbaan
Bollo met Puk en Pelle
De wild water baan, altijd een succes!
De waterspeelplaats in het zwembad van Landal het Vennenbos

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!