Landal Het Vennenbos, veel te doen voor kids in de Brabantse Kempen

Landal Het Vennenbos is een schitterend aangelegd bosrijk vakantiepark met met heuveltjes en vennetjes. Bovendien is er een subtropisch zwembad en veel te doen.

Barbara was er in Februari en december 2021. En hoewel door Corona het zwembad ineens werd gesloten, raakten zij en haar kinderen Lara en Duuk heel enthousiast.

Duuk en Lara delen het keurmerk uit aan Bollo en Puck en Pelle van Landal het Vennenbos

Bij Landal Het Vennenbos vind je rust en ontspanning bij de bosrand waar je de schitterende Brabantse Kempen kunt opsnuiven. Maar dit park is ook en vooral geschikt voor gezinnen met kinderen die hier flink uit kunnen razen.

En dat gebeurt dan ook! De speeltuinen, de Bollo Club, kinderboerderij en het voetbalveld: buitenspelen is hier een lust.

En vergeet ook binnen niet: een prachtig klimbos, bowlingbanen én: het subtropisch zwemparadijs. Landal Het Vennenbos heeft het allemaal.

Echt een vakantieadresje die wij van harte aanbevelen dus! Vandaar het Vakantie met Kinderen Keurmerk!!

Don’t judge the book by its cover

De bungalows van Landal het Vennenbos

Ken je die uitspraak? Oordeel niet slechts op uiterlijk. Want, het moet gezegd worden: dit is een prachtig park, maar de bungalows, gebouwd in 1970, kunnen qua uitstraling wel wat liefde gebruiken, eerlijk is eerlijk. Alleen al een lik verf over de grijze betonblokken zou enorm schelen.

Gelukkig geldt dit alleen voor de buitenkant én heeft dit park ook nog eens ontzettend veel te bieden.

Het was zelfs voor Lara en Duuk het eerste Landal park dat zij in tranen verlieten. Dus vertrokken wij met twee verdrietige kinderen huiswaarts..

Groot aanbod voor kinderen bij Landal Het Vennenbos

En dit was ook leuk! Minigolf in het donker op de verlichte banen.

Waarom hadden zij zo’n moeite om te vertrekken van dit park? (Bedenk dat we door corona zelfs heel veel gesloten was, waaronder de Bollo club, horeca, winkels en het zwemparadijs)

“Mama, ik vond de bungalow zo gezellig en knus. Met die blauwe muur en de verlaagde zitkamer”, vertelde Lara. Zo zie je maar dat kinderen ergens heel anders tegenaan kunnen kijken dan volwassenen. 

“En ik heb vrienden gemaakt, de twee ezeltjes. Je kunt hier gewoon zoveel doen”

De bungalows zijn vooral van binnen mooi

Ook in de slaapkamers de Landal-look die we gewend zijn

Verspreid over 50 hectare bos, heuveltjes en vennen, liggen ruim 500 bungalows. Deze zijn dus niet fraai om te zien aan de buitenkant, maar aan de binnenkant merk je daar weinig van.

Alle elf typen bungalows hebben in 2020 een geslaagde make-over gehad en ogen zodoende fris en modern. Ze bezitten de Landal-looks die we gewend zijn.

Bungalows vind je hier voor 4, 5, 6, 8 en 10 personen. Er zijn kinderbungalows voor 4 en 6 personen en deze beschikken over extra speelruimte, speelgoed, een leuk stapelbed, een commode en nog veel meer.

Ook zijn er bungalows die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Dit park vonden wij wel minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, omdat het een autovrij park is en je grote afstanden moet afleggen tussen je accommodatie en de Plaza met horeca en entertainment.

TIP: Voor een meerprijs kun je een huisjesnummer kiezen bij het boeken. Ben je slecht ter been, dan kun je een bungalow dichtbij de voorzieningen kiezen!

Stapelbed in de kinderbungalow
Vernieuwde keukens in de bungalows.

Veel gesloten, en toch nog heel veel te doen

Lara in de speeltuin. Zie je Duuk ook?

Lara en Duuk hebben een beetje pech. Door corona zijn de meeste faciliteiten gesloten. Ze pikken nog net een middagje zwembad mee. Toch weten ze zich prima te vermaken want er is heel veel te doen.

Het weer zit mee en we huren een waterfiets. “Ik wil sturen!”, roept Duuk. Hij probeert het roer uit en tuurt als een volleerd schipper voor zich uit. De nieuwsgierige eenden komen al snel op ons af. Watervogels, pauwen en eekhoorns kun je hier zomaar aantreffen op je terras.

Landal Het Vennenbos heeft twee speeltuinen, een groot doolhof, een voetbalveld, kinderboerderij, fiets- en skelterverhuur, een midgetgolfbaan en een activiteitenprogramma. Bijzonder is dat ze naast Bollo ook animatie hebben van Puk en Pelle?

De kids aan het boogschieten bij Landal het Vennenbos

Lara en Duuk besluiten te gaan boogschieten. “Het is moeilijk!”, roept Lara die daarom al snel het bijltje erbij neer wil leggen. Maar als er spelletjes gedaan gaan worden met de pijl en boog wordt ze toch nog flink fanatiek.

Hier op Het Vennenbos vind je ook het bekende Park Plaza: een overdekt tropisch warme serre. Een heerlijk terras waar je je echt in de jungle waant met grote planten, vissen en schildpadden.

Hier vind je winkeltjes, de horeca, bowlingbanen en een binnenspeeltuin. We bestellen een schepijsje en peuzelen die op, buiten in de zon.

Vernieuwd subtropisch zwemparadijs!

Duuk stormt het zwembad in

Vol verwachting lopen Lara, Duuk en zijn vriendje Jip die ook mee gaat zwemmen,
naar de kluisjes. Nou ja, lopen, het is meer rennen.. Ze hebben zó’n zin in dit middagje.

Er is een heel nieuw stuk aangebouwd, dus ze zijn erg benieuwd. En wij eigenlijk ook wel. De tassen worden in het kluisje gepropt, een euro hiervoor -die je later terugkrijgt- vinden we gelukkig nog in onze broekzak, maar we zien hier ook een geldwisselautomaat.

Eenmaal binnen zien we niet direct wat er nu zo veranderd is. Maar dan zien we achter in de hoek een nieuw aangebouwde ruimte.

Over een oppervlakte van 650 vierkante meter ligt hier een heerlijk rustig zwembad, omringd door groen. Het heeft iets weg van een poel en is wel kouder dan al het andere water. Het zwembad is verbonden met het zwembad buiten.

Duuk in Surfers Splash Bay

Tegenover dit zwembad ligt het kleurrijke ‘Surfers Splash Bay’: wat Landal bestempelt als een interactieve waterplayground. En dat is waar de kinderen op af stormen.

Een kleurrijk geheel met trapjes naar diverse glijbanen en sproeiers. Die sproeiers zijn het interactieve deel: hiermee kun je water schieten op voorbij glijdende kinderen. Dat hoef je geen twee keer te laten zien aan de mannen..

De glijbanen, die zijn niet heel hoog, maar wel snel. De hoogste glijbaan is echt wel even anders dan anders: kort en snel die je als het ware lanceert in een grote, brede en steile bocht. Deze vinden de kinderen wel heel gaaf en dus blijft het niet bij één keer glijden.

Is het een aanwinst?

Ja, wij vinden van wel. Zeker voor de kleinere bezoeker is het een welkome aanvulling. Want wat extra vertier voor de leeftijd tot acht jaar was wel gewenst. Het Kids Junglebad alleen is wat aan de krappe kant en dit nieuwe deel biedt veel meer uitdaging.

Voor de zeer jonge leeftijd is daar nu een rustig zwembad bijgekomen, klim- en klauterplezier en een aantal heerlijke waterglijbanen. De twee hoogste glijbanen hier zijn niet geschikt voor de allerkleinsten, maar vooral voor de 6 tot 9 jarigen erg fijn om vanaf te roetsjen.

De watersproeiers en waterkanonnen daar maak je iedereen blij mee. Zelfs ouders ;).

Lara en Duuk namen de videocamera mee, Hier zie je hun filmpje.

Ook veel te doen in de omgeving

Welke route gaan we wandelen op de Brabantse Kempen?

Dit park is een uitstekende uitvalsbasis voor heel veel sportieve en culturele activiteiten. Een wandeling of fietstochtje door De Brabantse Kempen kan niet ontbreken en vanaf het park heb je via een poort meteen toegang tot het bos.

Na een kleine tien minuten wandelen of fietsen bereik je, via een viaduct over de snelweg A67, het natuurpark met grote heidevlakte en een netwerk van fietsknooppunten.

Fietsen kun je huren in het park, ook met kinderzitjes, en deze zien er goed uit. Er is zelfs een speciale fiets voor rolstoelgebonden gasten om met een begeleider de natuur in te gaan.

In de buurt vind je ook tal van attractieparken op relatief korte rij afstand: de Efteling, Bobbejaanland, Safaripark Beekse Bergen en Outdoorpark Reusel.

Hieronder nog wat sfeerfoto's van Landal Het Vennenbos om te laten zien hoe het zwembad en Puk en Pelle eruit zien.

In het zwembad hebben ze een leuke glijbaan
Bollo met Puk en Pelle
De wild water baan, altijd een succes!
De waterspeelplaats in het zwembad van Landal het Vennenbos

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)