Toverland, magisch pretpark in Limburg

In het rijtje grote pretparken van Nederland wordt Toverland nog wel eens vergeten. Onterecht, want overnachten bij Toverland is aan te raden, het magische pretpark is te groot voor één dag.

We trekken het Paard van Troje Toverland in

Waar ligt Toverland dan, vragen veel mensen zich af. In Sevenum, maar dat zegt je waarschijnlijk ook niet zoveel. Sevenum ligt in Noord-Limburg. Op 20 minuten rijden van Venlo.

Hier ontstond vlak voor de eeuwwisseling het idee voor een overdekt pretpark, dat uiteindelijk in 2001 geopend werd.

Na een aantal jaren als overdekte speeltuin/pretpark te hebben gedraaid, werd in 2007 besloten om uit te breiden tot een volwaardig pretpark, met zowel binnen- als buitengebieden.

En met succes! Toverland is inmiddels diverse keren onderscheiden als leukste pretpark. En het is inmiddels groot genoeg om er meerdere dagen van te genieten. Lees daarom vooral ook onze tips voor

Het overdekte gedeelte

De treinachtbaan in het overdekte Land van Toos

Het overdekte deel van Toverland is dus waar het allemaal begon. Maar dit is meer dan een grote overdekte speeltuin.

Inmiddels is er niet één, maar zijn er twee hallen, met in ieder een eigen themagebied. De eerste hal is het Land van Toos. En met Toos wordt Toos Toverhoed bedoeld, de mascotte van het pretpark.

De Toverhoed van Toos is ook een attractie in de hal. Er op klimmen is een hele uitdaging voor de kinderen, maar ook voor de ouders! Het Land van Toos kent ook een heuse achtbaantrein, en een klein rupstreintje, hoge glijbanen en een kleine valtoren. Vooral leuk voor kleine kinderen.

De tweede hal is het Wunderwald, in Oostenrijks thema. Met onder andere een heuse bobsleebaan, een draai-schommelschip, klim-park, draai-reuzenrad en een Boomstam baan die ook naar buiten gaat. Met een biertuin dus ook leuk voor de ouders ;-)

Themagebieden buiten

De mooi aangeklede Magische Vallei

Het buitengebied van Toverland is inmiddels enorm gegroeid, en kent nu maar liefst 4 themagebieden, onder het overkoepelende thema van Magie/toveren.

Vanuit de overdekte Wunderwald stap je de Magische Vallei in. Hier vallen direct de fonteinen op. Kinderen kunnen over de bruggetjes waarbij ze uit moeten kijken om niet nat te worden. met ook veel watervallen is dit een waterrijk gebied.

Als je doorwandelt kom je in Avalon, het land van Merlijn de Tovenaar, het draakje Sparky en eenhoorn Juna. Met magische attracties waar ook koning Arthur een rol speelt.

Vliegen in de Pixarus in Toverland

Nieuw in Avalon zijn hier de Dragonwatch, een familievriendelijke valtoren, Pixarus, een vliegtuigmolen en de kleurrijke dreumesspeelplaats Little Dragons.

Via een lang pad kom je bij Port Laguna. Of als je via de nieuwe ingang binnenkomt, kom je hier als eerste. Dit is een boulevard van winkeltjes rond een speeltuin in de lagune.

Tenslotte is er het themagebied Ithaka uit de Griekse oudheid. Dit gebied draait met name om de houten achtbaan Troy

Grote achtbanen

Tycho en Patrick in de wingcoaster Fenix

Met Troy is meteen de grootste achtbaan in Toverland genoemd. Het is ook de hoogste, langste en snelste houten achtbaan in de Benelux. En de eerste buiten-attractie die in Toverland is neergezet.

Al snel volgde een tweede bijzondere achtbaan: de Booster Bikes. Dit is een launch-achtbaan waarbij je op een motorfiets wordt afgeschoten.

In Toverland staan eigenlijk alleen maar bijzondere achtbaan, want dat geldt ook voor Dwervelwind. Hierbij draaien de karretjes terwijl je rijdt. Dit hadden wij alleen nog in Europapark gezien.

De achtbaan Fenix in het themagebied Avalon is een prachtige wingcoaster die soepeltjes door het landschap raast. Ook een aanrader.

Waterattracties

De Djengu River attractie in Toverland

Met zoveel water in Toverland zijn er ook leuke waterattracties. De Boomstam attractie in Wunderwald noemde ik al: Expeditie Zork. Die gaat overigens van het binnengedeelte ook naar buiten.

In de Magische Vallei is de grootste waterattractie: Djengu River. Met de bekende ronde bootjes die je bijna in ieder pretpark vindt.

In Avalon maak je een rustig boottochtje in Merlin's Quest. Inclusief een stukje door een mooie tunnel. Daarnaast kunnen de jonge kinderen op ontdekkingstocht in de spetterende waterspeeltuin Sparky’s Splash Dock.

Overnachten bij Toverland of in de omgeving

Domein de Schatberg

Domein de Schatberg ligt ook in Sevenum, op een paar kilometer van Toverland.

Dit domein ligt rond een recreatiemeer en bevat naast een camping en vakantiepark van Landal tal van activiteiten.

Zo kan je hier genieten van een binnen- en buitenzwembad, (indoor) speeltuintjes waterskibaan en een Fun & Entertainmentcentrum waar van alles te doen is.

Tijdens het hoogseizoen wordt er disco georganiseerd en kan je er ook paintballen. Ook kun je een potje hyperbowlen, een mix tussen gamen en bowlen. Leuk voor gezinnen met tieners.

Landal heeft op dit domein een eigen vakantiepark, met prachtige bungalows. Verblijf je liever op de camping? Dan biedt Roan een keuze uit stacaravans, Lodgetenten of Bungalowtenten. En bij ANWBcampings kan je gewone of Super Comfort staanplaatsen kiezen.

Maak dus je eigen keuze of je wilt verblijven bij..

Toverland arrangement bij Centerparcs het Meerdal

CenterParcs het Meerdal heeft ook een Aqua Mundo met wildwaterbaan

Op nog geen 10 kilometer van Toverland ligt CenterParcs het Meerdal. Met uiteraard een Aqua Mundo subtropisch zwemparadijs met onder andere een wildwaterbaan.

Dit vakantiepark heeft ook de nieuwste kinderbungalows. En paardenliefhebbers kunnen een bijzondere Pony vakantie boeken!

Ook bijzonder is het Toverland arrangement dat CenterParcs biedt. Hierbij krijg je een meerdagenkaart bij Toverland, voor het hele gezin!

Roompot Klein Vink

Iets verder van Toverland, maar nog wel binnen een half uurtje rijden, ligt Roompot vakantiepark Klein Vink.

Dit is een prachtig groot vakantiepark met eigen recreatieplas,veel activiteiten en midden in het Nationaal Park de Maasduinen gelegen.

Het park biedt accommodaties of campingplaatsen voor iedere portemonnee. Van eenvoudige bungalows, safaritenten tot luxe bungalows op de Residence.

Voor nog meer keuze kijk je bij de


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)