KidZcity in Utrecht, super-indoor uitje, ook in Corona-tijd

KidZcity Utrecht is een actief uitstapje voor de regenachtige of koudere dagen. Zelfs nu het lastig is om iets te ondernemen door het coronavirus, is KidZcity een welkome tip. Duuk (7), Lara (10) en vriendje Jip (7) kregen er geen genoeg van.

Binnenspeeltuin en Covid 19

Kidzcity entree

Voordat we deze blog echt starten, eerst even dit: kunnen we wel naar KidZcity nu het coronavirus heerst? Jazeker! Sterker nog: juist nu zou je een bezoekje eens moeten overwegen. Want in KidZcity zijn de zaakjes goed geregeld.

Wie naar de speelstad wil, reserveert online voor een tijdslot van twee uur. Daarin kunnen maximaal dertig personen naar binnen die zich dan wel aan wat extra regels moeten houden, zoals het eenrichtingsverkeer in de toiletten en de bekende anderhalve meter afstand.

Het dragen van een mondkapje wordt op prijs gesteld. Het personeel maakt tussendoor netjes schoon. De horeca is gesloten, maar je mag hier je eigen eten en drinken meenemen. Dus dat is fijn.

Het allergrootste voordeel aan KidZcity in coronatijd: die dertig personen staat tegenover maar liefst 1200 die normaal gesproken binnen kunnen zijn. Dat scheelt enorm in wachtrijen en in de herrie waardoor je -zo meldt KidZcity in een bevestigingsmail- zonder oor- en hoofdpijn naar huis gaat.

Onze tip: doe er je voordeel mee!

Indoor uit je dak

De tafels staan nu met corona ver uit elkaar.

Onze ochtend in KidZcity start zoals spelen in een indoor speeltuin altijd start: de tassen worden gedropt, de schoenen worden uitgetrapt, de jassen worden er -met de mouwen binnenste buiten- bovenop gegooid en weg zijn ze.

Eenmaal binnen hebben kinderen maar een doel voor ogen: spelen! En geef ze eens ongelijk. Duuk, Lara en vriendje Jip zagen ontzettend uit naar vandaag.

Ik fatsoeneer de spullen bij het tafeltje en besluit rond te gaan kijken.

Een ruimte van wel 5000 vierkante meter

De jellybeans automaten bij de bar

De inrichting en de opzet heeft iets Amerikaans: er is veel kleur en een ruime opzet. Bij de bar staan grote snoepautomaten met jelly beans en er knippert verlichting.

Verspreid over de grote hal staan diverse attracties in thema en klimtoestellen en tafeltjes en stoelen. Middenin vind je de horeca en toiletten. Een trap naar boven leidt naar een restaurant, een flexwerkplek en een terras met uitzicht over het grootste deel van de hal. Bij mooi weer is het ook mogelijk om buiten op een terras te zitten.

Het is hier groot: 5000 vierkante meter. Tijdens ons bezoek is het rustig, maar wanneer hier 1200 kinderen uit hun bol gaan wat heel normaal is tijdens een vakantie, doet dat in deze hoge hal zeker wat met de decibellen en dus je beleving.

Veel leuke attracties en goede faciliteiten

Fun in de jungle trein

KidZcity is wel anders dan andere indoor speeltuinen. En dat is positief. Met attracties als botsauto’s, een heuse carrousel, een draaimolen die ook omhoog gaat, lasergamen, een trein en een mini-theater, is het meer een overdekt pretpark.

Alles ziet er top uit en is met zorg vormgegeven. Zo rijdt de jungle trein door een jungle vol met planten en dieren en rijden de kleinsten met hun looptauto over een parcours met stoplichten, zebrapad en een tankstation. De attracties worden bediend door vriendelijk personeel dat ook voor een stukje veiligheid zorgt. Daarnaast is er uiteraard heel veel te klimmen, te klauteren en te glijden.

Er is een invalidentoilet, een baby verschoonruimte, garderobe en kluisjes. Bij de balie liggen tijdschriften. Het restaurant heeft een simpele kaart met friet, snacks, broodjes en ijs en de prijzen zijn gangbaar. Een gezonde keuze op de kaart zou wel een goede toevoeging zijn. 

Wat wij ervan vinden?

Lara in het speelkasteel

Onze kinderen hebben heerlijk gespeeld. Zo af en toe meldden ze zich bij de tafel voor wat slokken limonade en een versnapering. En met elk bezoekje waren de koppies roder en de haren natter.

KidZcity is echt een leuke plek voor jong en oud. Voor de kleinsten zijn veel attracties geschikt: de draaimolen, safaritrein, de autobaan met loopauto’s en het theatertje waar soms voorstellingen gegeven worden. De oudere kinderen worden uitgedaagd in het klimdoolhof en met het lasergamen.

Wij stellen de grens wel op maximaal 10 à 11 jaar. Lara kan zich nog vermaken, maar lijkt de faciliteiten hier wel te ontgroeien. Het lasergamen was favoriet. En ook de hoge, golvende familieglijbaan en de botsauto’s.

De toegangsprijs van 12 euro voor iedereen vinden wij wel hoog, maar daar krijg je wel een goed verzorgd, overdekt pretpark voor terug met vriendelijk personeel.  Parkeren is overigens gratis.

Lara, Duuk en Jip lopen vrolijk en tevreden de deur uit met een goodie-bag in de hand en bedanken mij in de auto voor de leuke dag. Dat zegt genoeg.

Duuk en Jip in de draaimolenDuuk en Jip in de draaimolen

Barbara  bezocht deze super leuke indoor speeltuin op uitnodiging van KidZcity.  Wil jij er ook een keertje naartoe?

Om alvast een beetje sfeer te proeven kun je de avonturen van Lara, Duuk en Jip hier bekijken!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)