Glamperen bij pop-up camping East Nomads

East Nomads is een organisatie die pop-up campings plaatst op verschillende locaties. Deze zomer waren zij in de Achterhoek. Barbara en haar zoon Duuk namen een vriendin en vriendje mee om het te beleven.

De campingplek van Duuk en zijn vriendje

Een pop-up camping is een tijdelijke camping, ingericht voor de duur van een seizoen.

Conceptbureau De Burgemeesters uit Delft lanceerde het concept onder de naam East Nomads, om elk jaar op een andere plek neer te strijken.

Tot en met september kun je terecht in Aalten op de East Nomads camping. Met als afsluiter van het seizoen een speciaal programma voor de kids onder de naam Dromenland. Verderop lees je er meer over.

East Nomads mikt op avonturiers die bereid zijn wat meer uit te geven in ruil voor een bijzondere kampeerervaring.

Is het een camping of een festivalterrein?

De jongens op tafel bij de tent

“Mama kijk, daar is het, ik zie de tentjes!” Tussen de bomen spot Duuk de beige tenten al. We zijn er. De auto parkeren we op het naastgelegen grasveld, waar het asfalt overgaat in rubberen matten om verzakking en vieze schoenen tegen te gaan.

Deze aankomst doet niet vermoeden dat je bij East Nomads gaat voor glamping: kamperen met een gouden randje. Toch is dat zo: je tent staat klaar, je hebt je eigen sanitair en je slaapt op een goed matras.

Het moet wel gezegd, het heeft hier wel een ‘rauw’ en jong karakter. De sfeer heeft wat weg van die van een festivalterrein: met vlonders op de grond, canvas overkappingen, foodtruck, handgeschilderde bordjes, bekabeling en tijdelijke verlichting. En het jonge personeel dat ‘backstage’ achter de hekken de materialen houdt en de afwas doet.

Duuk en zijn vriendje Tren rennen naar de schommel en de trampoline. We krijgen een drankje aangeboden na de lange autorit. Hierna wordt de bagage met een golfkarretje van de auto naar de tent gebracht. Natuurlijk zitten de jongens bij dit ritje voorin.

Onze eigen stek

Lekker slapen in de tent

De ronde tenten zijn ruim van binnen en je kunt er rechtop in staan. Er zijn twee bedden die naar wens tegen elkaar of uit elkaar zijn te plaatsen.

Er is ruimte voor een derde bed, maar heb je meer kinderen, dan wordt -tegen een meerprijs- een tweede tent geplaatst. Duuk en Tren hebben een eigen tent en nestelen zich al op de bedden. “Coole tent”, vindt Duuk.

Verder staat in je tent een stoel, tafeltje, bluetooth speaker en een ventilator. Met de streng lampjes kun je ’s avonds een gezellige sfeer creëren. Buiten staan een picknicktafel, twee ligstoelen en een parasol.

Service aan de tent

Lekker ontbijten, deze wordt ook bij de tent gebracht.

Terwijl de jongens een spelletje kwartet spelen, schenken wij een glaasje bubbels in. De glazen lenen we van de bar, want er is geen servies in de tent aanwezig.

Daar staat tegenover dat je met het gebruik van een speciale app je bestellingen kunt plaatsen die worden bezorgd bij je tent.

Ook andere vragen kunnen in de app gesteld worden. Wij raken daar niet aan gewend en doen onze bestellingen aan de bar of receptie.

Faciliteiten en spellen voor de kinderen

Die bar vind je onder een overkapping aan het begin van het campingterrein. Hier is ook de receptie, een boekenuitleen, schommel, trampoline, reuze knikkerbaan, reuzensjoelbak, tafeltennis en -voetbal, een kleine shop en een cinemabus: je privé bioscoop in een oude bus.

Omdat het erg warm is staan hier ook een paar zwembadjes en een tuinsproeier klaar om kinderen te verkoelen. Voor de kinderen is er ook een panna voetbalarena, een springkussen en een waterglijbaan, gemaakt van verschillende ijzeren elementen en een tuinslang.

Verder zijn er bordspellen te gebruiken en een aantal skippyballen dagen kinderen uit voor een wedstrijdje. Onze kinderen lopen daar aan voorbij en dagen liever het personeel met de supersoakers uit.

Activiteiten in en om de pop-up camping

Het resultaat van het Tee-dyen, een prachtig t-shirt en een leuke tas.

Dagelijks is er een activiteitenprogramma (inbegrepen) voor kinderen. Met als vaste prik elke dag vanaf 19.00 uur een kampvuur. “Yes, marshmallows!” Duuk en Tren hebben hun oog laten vallen op het tee-dyen en maken met textielverf een eigen t-shirt en tasje. Het resultaat zien ze een dagje later.

De omgeving is vooral geschikt om te wandelen en te fietsen, daarom zijn fietsen en zelfs een oude eend te huur. Wij besluiten naar het vestingstadje Bredevoort te gaan.

Bij het VVV is hier een leuke speurtocht verkrijgbaar. Om op zoek te gaan naar een magisch zwaard, moeten je kinderen wel kunnen lezen.

Ook op tien minuten rijden ligt de Slingeplas: een fijn zwemmeer met speeltoestellen, douches en toiletten. Voor we naar huis rijden, nemen we hier nog een frisse duik.

Dromenland met Dora & Diego, Woezel & Pip en Sesamstraat

Klap op de vuurpijl is Dromenland wat georganiseerd wordt in 2021. Een super leuk arrangement met officiële shows van Dora & Diego, Woezel & Pip en Sesamstraat.

Op het terrein is dan ook een snoepwinkel, springkussenfeesten en nog veel meer!

Op de website van East Nomads vind je hier alle informatie over en kun je reserveren voor deze bijzondere en luxe kampeerervaring inclusief voorstellingen!

bbq aanstekenWij reserveerden een eigen barbecue. Duuk mocht hem aansteken.
Speurtocht in AaltenSpeurtocht in Aalten, de jongens zijn er helemaal druk mee

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!