Landal Stroombroek, met recreatiemeer en zwembad voor weer of geen weer!

Toen ik het Vakantie met Kinderen keurmerk invoerde, moest ik direct denken aan ons verblijf bij Landal Stroombroek. Daar waren we zo van onder de indruk, dat zij met terugwerkende kracht het keurmerk verdienen.

Landal Stroombroek zenb op het strand keurmerk

Het is alweer een paar jaartjes geleden dat we bij Landal Stroombroek in Braamt zijn geweest.

Samen met Opa en Oma hebben we genoten van een heerlijk lang weekend met hemelvaart waar Zeb en Tycho nog met veel plezier aan terug denken!

Met het Vakantie met Kinderen keurmerk wil ik Landal Stroombroek speciaal in het zonnetje zetten. Dit leuke vakantiepark word door mij extra warm aanbevolen omdat het park zowel bij goed als bij slecht weer alles in huis heeft voor een heerlijke vakantie met kinderen.

Leuke huisjes op het vakantiepark

Op weg naar ons huisje bij Landal Stroombroek

Onze eerste indruk toen we op het park aankwamen was dat alles er super netjes uitzag. En ook onze bungalow is net als het hele park prima in orde.

Wij zaten in een 6 persoonsbungalow en deze was ruim genoeg met 3 slaapkamers waarvan 2 hele ruime op de eerste verdieping, 1 badkamer en een apart toilet. En de keuken was voorzien van combi magnetron en vaatwasser.

Onze vakantiebungalow lag gezellig met andere bungalows in een rondje om een speelhuisje voor de kinderen. Daar hebben Zeb en Tycho heel vaak gespeeld. Lekker voor de deur zodat wij ze zittend in een stoel in de gaten konden houden.

Bij Landal Stroombroek zijn ook speciale kinderbungalows voor 4 of 6 personen met een hele leuke kinderkamer met stoere hoogslaper. Ook zijn er luxe bungalows met sauna, bungalows die extra toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking en bungalows waar de hond welkom is

Kinderkamer bij Landal Stroombroek
Bungalow van Landal Stroombroek

Een prachtig recreatiemeer voor de deur

Tycho aan het klimmen op het strandje bij het recreatiemeer

Voordeel van Landal Stroombroek is dat het aan een hele mooie recreatieplas ligt. Wij hadden het geluk dat het erg mooi weer was zodat we daar optimaal van konden genieten.

Samen met de kinderen hebben we ons heel wat uurtjes op het strand vermaakt. Er staat daar een speeltoestel waar de jongens lekker op konden klimmen en klauteren.

En de kiepauto's die elke keer mee naar het strand moesten, zijn vele malen vol geschept met zand en water!

Terwijl wij genoten van het voorjaarszonnetje zagen we even verderop op het water de waterskiërs aan het werk.

Op de recreatieplas ligt namelijk ook een Kabelwaterskibaan. Mijn kinderen waren nog te jong, anders hadden we het zeker een keertje geprobeerd!

Lekker zwemmen of liever naar de sauna

Het binnenbad van Landal Stroombroek

Op het park is een leuk binnenzwembad met een Romeinse uitstraling en apart peuterbadje. Het is niet groot maar ziet er heel sjiek uit! Hier hebben we een paar keer een duik genomen. Er is een mini glijbaan voor de kleine kinderen.

Wil je ook nog even ontspannen? Dat kan ook bij Landal Stroombroek in het wellnesscentrum Palestra. Je hebt gratis toegang als je op het park logeert. Hier staat het park bekend om. Het is een hele nette sauna met vriendelijk personeel.

Er zijn verschillende soorten sauna's, waar ook met regelmaat opgietrituelen en bodysessies worden gegeven. En je kan er ook tegen betaling genieten van een ontspanningsmassage, klankschaalmassage of gezichtsbehandeling.  Tussendoor kun je in het restaurant genieten van een drankje of een gezonde maaltijd.

Uit eten met een speeltuin voor de deur

Terras met speeltuin ervoor en zicht op het meer

Naast het terras bij het restaurant is een avontuurlijke speeltuin. Heerlijk om gezellig een drankje te nuttigen terwijl de kinderen lekker kunnen spelen.

Het eten in het restaurant was van goede kwaliteit. En in 2017 is het restaurant vernieuwd. Voor het gemak is er de snackbar voor de snelle hap. Maar je kan ook gourmet bestellen voor in de bungalow. Er is een winkeltje op het park voor broodjes en waar je een klein assortiment van de dagelijkse producten aantreft.

Naast buiten spelen is er ook de mogelijkheid om binnen te spelen in de indoor speelhal. En natuurlijk is ook Bollo van de partij met de Bollo Club voor de jonge kinderen. En ook voor de ouders en wat oudere kinderen worden er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd

Altijd leuk is een potje minigolf of lekker actief bezig zijn op de Kids & Running Track

Er op uit - Op de fiets naar Kasteel Huis Bergh

Belegering van het kasteel Huis Bergh

In de omgeving van Landal Stroombroek is het leuk om te fietsen. Wij besloten om naar Kasteel Huis Bergh te fietsen.

Toen we daar aankwamen bleek dat er een middeleeuws feest was.

Op de binnenplaats van het kasteel waren diverse stalletjes met middeleeuwse spelletjes en snoepgoed.

Mensen waren gekleed in de tijd van toen en er was de bestorming van het kasteel, compleet met kanons afvuren.

Op een veldje naast het kasteel was een kampement waar het middeleeuwse leven van alledag werd uitgebeeld.

En wat ook erg leuk was, was de roofvogelshow die er gehouden werd.

Kernie's Familiepark in Wunderland Kalkar

Autootje rijden in Wunderland Kalkar

Een half uurtje rijden van Landal Stroombroek, net over de grens met Duitsland ligt Wunderland Kalkar met kernie's familiepark. Daar zijn we ook een dag naartoe geweest tijdens ons weekendje uit. Dit pretpark is gebouwd in en om een kerncentrale die nooit in gebruik is geweest.

Het park heeft heel veel attracties staan voor jonge kinderen. Maar ook de wat oudere kids zullen zich prima vermaken op de kartbaan, in de wildwaterbaan of in de achtbaan.

Wat mijn kinderen het allerleukste vonden was het zelf ijsjes pakken. In Kernie’s Familiepark zijn de attracties, friet, ijs, frisdrank, koffie en thee onbeperkt en bij de entreeprijs inbegrepen. 

Het land van Jan Klaassen

Klimmen en spelen in het Land van Jan Klaassen

Naast het park ligt dan ook nog het Land van Jan Klaassen. Een leuk speelpark waar we op de vertrekdag nog even een kijkje gingen nemen.

Het is een park waar vele klim, spring en klautertoestellen staan. Af en toe ging er een treintje rijden wat Zeb en Tycho helemaal het einde vonden. Er was ook nog een leuke voorstelling van Jan Klaassen.

Al met al is er dus heel veel te doen zowel op het park van Landal Stroombroek zelf als in de nabije omgeving.

Lijkt het jullie ook wel leuk om je vakantie door te brengen op dit vakantiepark? Kijk dan op de website van Landal Stroombroek.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)