Landal Orveltermarke, kindvriendelijk in het groen

Vakantiepark Landal Orveltermarke ligt in de prachtige natuur van Drenthe. De laatste jaren is dit park getransformeerd tot kindvriendelijk paradijs met vele leuke activiteiten in het groen.

"Mam, kan je ons morgen niet ziek melden? Ik wil nog een nachtje blijven bij Landal Orveltermarke."

Onze oudste zoon Zeb heeft het zo naar zijn zin bij dit leuke vakantiepark dat hij baalt dat we zondag aan het eind van de dag weer richting huis moeten.

Het was een weekend vol hoogtepunten begin juni 2016. Onze ervaringen tijdens dat weekend lees je hier.

Hieronder lees je alles wat er te vinden is op dit prachtige vakantiepark.

Green Key gecertificeerd vakantiepark

Vele Landal GreenParks zijn Green Key gecertificeerd, en zo ook Landal Orveltermarke. Het park zet zich in om milieubewust bezig te zijn.

Bij Landal Orveltermarke vind je dat onder andere terug in het recyclen van het afval. Aan gasten wordt gevraagd of ze het afval gescheiden weg willen gooien in de daarvoor bestemde afvalcontainers.

Maar ze gaan nog een stapje verder. Het park kwam er namelijk achter dat bij het afval ook vaak dichte verpakkingen voedsel te vinden waren.

Om deze verspilling van voedsel tegen te gaan zijn ze een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Voedselbanken. Als je deze producten inlevert bij de receptie, worden ze gedoneerd aan de voedselbank.

Zwemmen in zuiver water in het Natuurbad

Nog een mooi voorbeeld van goed omgaan met de natuur is het leuke natuurbad op het park.

Het water van dit bad wordt helemaal op natuurlijke wijze gereinigd. Naast het zwembad ligt een zogeheten regeneratiezone waar het vuile water van het zwembad naartoe geleid wordt.

Daar wordt het water door fijne kiezels en waterplanten weer helemaal zuiver gemaakt, waarna het teruggaat naar het natuurbad.

Met mooi weer is het heerlijk toeven bij het natuurbad en de ligweide eromheen. Terwijl je uitkijkt op de weilanden met schapen en het avontureneiland.

Avontureneiland Speelnatuur van OERRR

Het avontureneiland ligt naast het natuurbad. Het is een fijne plek om lekker te spelen met zand en water. Maar ook om te klimmen en klauteren of te waterfietsen.

Op het eiland staan diverse klimtoestellen allemaal van hout gemaakt. En picknicktafels waar je als ouder lekker aan kunt zitten om een oogje in het zeil te houden. Onze jongens vonden vooral de kabelbaan over het water een feest.

Op het eiland worden ook met regelmaat activiteiten aangeboden door het fun & entertainment team. Denk dan aan activiteiten als vlotten en hutten bouwen, vuur maken, bootcamp en zandkastelen bouwen.

Om het eiland ligt een spectaculair BMX- en MTB-bikes parcours en ook erg leuk om te doen is de IVN speurtocht op het park waarbij je van alles te weten komt over de natuur.

Vernuveren op en rond het water

Tussen de vakantiebungalows ligt langs en over een klein slootje het vernuverpad. Vernuveren is het Drentse woord voor vermaken.

Het pad leidt je via boomstammen en stapstenen langs en over het slootje.

Een heerlijke plek waar kinderen kunnen struinen langs het water. Als je goed kijkt zie je misschien wel salamanders of kikkers.

Kunnen je kinderen een nat pak halen? Ja dat is zeker mogelijk. Maar dat maakt het juist zo leuk!!

Indoor spelen en zwemmen

Is het weer wat minder, ook dan zijn er diverse mogelijkheden bij Landal Orveltermarke.

Er is een gigantische indoorspeelboerderij met een speeltoren, klimwand, levend ganzenbord, bowlingbaan, pannakooi en animatieruimte!

In de Boerderij is “De Bakhuus” is gevestigd waar je terecht kan voor koffie, cake, lunch, snacks etc.

Ook leuk is een duik nemen in het overdekte zwembad met apart peuterbad. Het zwembad is niet groot maar heeft wel een glijbaan en stroomversnelling.

Plezier in de Boerderij, de indoor speeltuin van Orveltermarke

Fun & Entertainment programma

Vinden de kinderen het leuk om te knutselen, naar de kinderdisco te gaan of voorgelezen te worden in de aanwezigheid van Bollo?

Bij Landal Orveltermarke worden er het hele jaar door activiteiten georganiseerd door het Fun & Entertainment team. Dit kunnen gratis of betaalde activiteiten zijn. 

Naast de activiteiten voor de kinderen zijn er ook activiteiten voor het hele gezin. Denk dan aan bijvoorbeeld een rondrit met de huifkar, boogschieten, witte wieven wandeling, kaarsen maken of vogelhuisjes timmeren.

De meeste activiteiten vinden plaats in en bij het "Spellegieshuus". Maar natuurlijk ook op het Avontureneiland en in het bos.

18-Holes Pitch & Puttbaan bij Landal Orveltermarke

Tycho speelt golf bij Landal Orveltermarke

Om eens kennis te maken met golf kun je een spelletje spelen op de Pitch & Putt golfbaan. Omdat de afstanden naar de putt wat kleiner zijn dan op een echte golfbaan kan iedereen dit spelen.

Een golfvaardigheidsbewijs is hier niet nodig en ook kinderen zijn welkom op de baan. Je kan kiezen tussen 9 of 18 holes. Met onze kinderen was 9 holes meer dan genoeg omdat we er toch best lang over deden om vanaf de afslag bij de putt te komen.

Ballen, clubs en instructie zijn bij de prijs inbegrepen.  Kinderen t/m 10 jaar betalen minder.

Zelf koken, iets halen of uit eten?

Wat je ook wil, bij Landal Orveltermarke kan je qua eten alle kanten op.

Er is een kleine supermarkt waar je de dagelijkse boodschappen kan doen en waar elke ochtend verse broodjes te koop zijn. Heb je zin in pizza? Deze kan je bij de supermarkt bestellen en 's avonds afhalen.

Bij snackbar De Steengroeve kan je terecht voor een patatje of snack. Ook voor een ijsje ben je daar van harte welkom.

Lekker tafelen kan je bij Restaurant de Teydt. Je kan er kiezen uit een 3-gangenkeuzemenu die er ook als kindermenu is. Of je kiest gerechten van de á la carte kaart.

Vinden jouw kinderen het niet fijn om de hele tijd aan tafel te moeten zitten? Bij mooi weer kunnen ze spelen in de speeltuin voor het terras. Met slecht weer kunnen ze boven het restaurant spelen, daar is de indoor speelruimte.

Speciale kinderaccommodaties

Op het park kan je verblijven in diverse soorten bungalows.

Erg leuk zijn de speciale kinderbungalows voor 4 of 6 personen. De tuin van deze bungalows is afgezet en er staat een trampoline in.

In de bungalow is alles aanwezig voor gezinnen met (kleine) kinderen. Van ledikant, box en aankleedkussen tot speelgoed en kindertoilet.

Ben je toe aan relaxen, dan is de extra luxe bungalow echt pure verwennerij voor jezelf. In deze 6 of 8 persoonsaccommodaties is een sauna en jacuzzi of bubbelbad aanwezig.

Ook voor grote groepen heeft het park accommodaties. Er is een 12 of 24 persoonsbungalow waar ook aangepast sanitair aanwezig is voor mensen met een beperking.

Wat te doen in de omgeving

In de omgeving van Landal Orveltermarke is het heerlijk wandelen en fietsen. Aanrader is het huren van een tandem, is echt leuk fietsen met je gezin.

Heel dichtbij ligt het museumdorpje Orvelte. Vanaf het park kan je via het bos naar dit dorpje wandelen. In het dorpje kan je een rondleiding maken en oude ambachten bekijken zoals klompen maken en de smederij. Ook kan je er snoepjes van vroeger kopen en klootschieten .

Het Wildlands Adventure Zoo in Emmen is een leuk daguitje. Maar ook Zoo Bizar is grappig om te bezoeken, je vindt er 30 vreemde dieren die je van dichtbij kan bekijken.

In Grolloo is een outdoor klimpark en als je dan toch in Drenthe ben, dan is het leuk om een hunebed te gaan bekijken bij het Hunebedcentrum in Borger.

Met wat oudere kinderen kan een bezoek aan kamp Westerbork ook een optie zijn. Het is heel indrukwekkend om te zien wat daar allemaal gebeurd is in de tweede wereldoorlog.

Landal Orveltermarke is in het bezit van het Vakantie met Kinderen keurmerk. Het park loopt voorop als het gaat om milieu en duurzaamheid. En de combinatie met natuur speeltuinen en natuurbad waardoor het voor kinderen super leuk is om op dit park vakantie te vieren heeft ons doen besluiten om dit park van harte aan te bevelen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)