Ons top-weekendje Landal Orveltermarke

Het is een prachtig eerste weekend van juni 2016 als wij Landal Orveltermarke bezoeken. Het weer werkt zo goed mee dat we goed kunnen genieten van de vele natuurlijke faciliteiten van het vakantiepark.

Het natuurpad bij Landal Orveltermarke

Want daar zijn ze goed in bij dit vakantiepark in de natuur van Drenthe. De afgelopen jaren zijn er diverse faciliteiten op natuurlijke basis aangelegd. En daar worden veel kindvriendelijke activiteiten georganiseerd.

Als we op vrijdag aan het begin van de avond aankomen worden we hartelijk welkom geheten door de vriendelijke medewerkster van de receptie. We krijgen informatie en de sleutel van onze luxe vakantiewoning met sauna en bubbelbad.

De jongens zijn helemaal enthousiast, maar we gaan eerst dineren in het parkrestaurant de Teydt.

Eerst gaan we eten bij Restaurant de Teydt

Tycho bungelt in de speeltuin bij het restaurant

We beginnen op het terras en de jongens spelen nog wat in de speeltuin die ervoor ligt. In de verte horen we het al rommelen. We hopen nog dat de bui langs ons heen gaat, maar al snel voelen we de regendruppels op ons neer dalen. Snel naar binnen dan maar, en daar wordt ons diner al snel opgediend.

Voor een leuke prijs kan je hier een 3 gangen diner bestellen. Dat is er ook in een kindervariant. Tijdens het voor- en hoofdgerecht gaan Zeb en Tycho spelen in het overdekte speelgedeelte. Ze hebben het helemaal naar hun zin. En wij ook, het eten smaakt heerlijk en we komen een beetje bij van de autorit.

Na het eten kunnen de jongens niet wachten om het bubbelbad in ons huisje uit te proberen. En het leuke is, we passen er met zijn vieren in!!

Het is één groot feest en ondertussen warmt de sauna op zodat Patrick en ik later op de avond ook nog even kunnen relaxen. Het is een heerlijke avond en zowel de jongens als wij slapen deze nacht prima!

Knutselen bij Bollo

Zeb geconcentreerd aan het verven

De zon schijnt al volop en de vogeltjes fluiten vrolijk als we wakker worden. We kunnen heerlijk buiten ontbijten op ons terras.

Terwijl we genieten van de verse broodjes maken we plannen voor deze dag. Er worden diverse activiteiten georganiseerd op het park en de jongens willen beginnen met knutselen.

Bij de Bolloclub kan je tegen betaling diverse activiteiten doen. Je kan een T-shirt inkleuren of een spaarpot voorzien van een mooi kleurtje. Zeb en Tycho gaan voor de spaarpot. Ze vinden het leuk om te schilderen. En zijn helemaal geconcentreerd bezig.

Ondertussen krijgen ze lekker wat limonade, maar daarna wordt weer snel door geschilderd. Het eindresultaat is dan ook zeer mooi. De jongens zijn trots op hun kunstwerk.

Spelen op het avontureneiland

De kabelbaan op het avontureneiland

Het gloednieuwe avontureneiland is een fijne speelplaats waar kinderen naast klimmen en klauteren ook kunnen spelen met zand en water. De toestellen zijn gemaakt van hout en het ziet er allemaal heel natuurlijk uit.

Het leukste vinden onze jongens de kabelbaan over het water. Daar kunnen ze uren zoet mee zijn.

Maar je kan er ook waterfietsen en er worden op bepaalde tijden ook diverse activiteiten georganiseerd. Voor dit weekend staat er zandkastelen bouwen, hutten bouwen, en vlotten maken op het programma.

Zwemmen in het natuurlijke zwembad

Zeb springt in het natuurlijke zwembad van Landal Orveltermarke

Ondertussen zijn de temperaturen behoorlijk opgelopen en hebben de jongens zin in verkoeling. Naast het avontureneiland ligt een leuk natuurlijk zwembad waar we gaan zwemmen.

Bijzonder aan dit natuurbad is de zuivering van het water. Dat gaat geheel op een natuurlijke manier. Geen chemische middelen maar puur zuiver water!

Na heel wat bommetjes maken en even lekker liggen op de zonneweide rondom het bad krijgen we honger. We gaan lunchen bij ons vakantiehuisje en even relaxen in de tuin.

Golfen op de pitch en putt golfbaan

Patrick helpt Zeb voor zijn eerste afslag op de golfbaan

Voor golfliefhebbers is Landal Orveltermarke een ideaal park. Er is hier namelijk een Pitch en Putt golfbaan. Wij gaan dit spelletje ook eens uitproberen.

We krijgen eerst uitleg hoe we de golfclub vast moeten houden en hoe we moeten slaan. En dan mogen we de baan op om een balletje te slaan.

Het is nog best lastig om de bal ver weg te krijgen. Maar na enige oefening gaat het steeds beter. En al snel komen we er achter dat het putten van de bal het moeilijkste is. Vaak gaat het balletje te snel en missen we de hole.

Zeb en Tycho vinden het in het begin wel leuk. Maar na een aantal banen gaan ze toch liever spelen op het avontureneiland. Patrick en ik maken het spel af en zijn aardig aan elkaar gewaagd. Het is zeker leuk om te doen.

Ook leuk is de voetgolfbaan die er is. Super leuk voor de voetbal liefhebbers.

Ouderwets Dineren in Orvelte

Dineren in restaurant Schapendrift in Orvelte

Via een pad door het bos kan je naar het museumdorpje Orvelte lopen. Wij nemen het pad om in het dorpje te gaan dineren.

Helaas zijn alle winkeltjes en oude ambachten in het museumdorp gesloten in de avond. Maar het is leuk om even door het knusse oude dorpje te lopen.

We eten in restaurant Schapendrift. En genieten van het lekkere eten in een mooie 18e-eeuwse ambiance. Op de kaart staan heerlijke toetjes, en dus gaan we daar ook voor.

Gelukkig moeten we nog een stukje terug wandelen. Zo kan ons eten nog even zakken.

Fietsen naar Westerbork om te Stiefkiek’n

Levende standbeelden bij het Stiefkiek’n

Op zondag blijkt er in het dorpje Westerbork Stiefkiek’n te zijn. Je kan er levende standbeelden gaan bekijken. Wij huren twee tandems om er een kijkje te gaan nemen.

Vanaf Landal Orveltermarke is het nog niet eens 5 km fietsen naar Westerbork. En het is een heel leuk ritje langs bossen, heide en weilanden.

We zijn wat vroeg in het gezellige dorp Westerbork. We gaan dus lekker op één van de vele terrasjes een bakkie doen met een gebakje. Daar vandaan zien we de eerste standbeelden plaats nemen.

Als ons bakkie op is wandelen we door de Dorpsstraat om alle beelden te bekijken. Er zijn kinderen en volwassenen die meedoen. Sommigen doen een leuke act, of laten toeschouwers schrikken.

Het is erg leuk om ze allemaal te bekijken. Onze kids vonden de Minion het leukste.

Demonstraties in Museumdorp Orvelte

Zeb en Tycho helpen de smid bij de demonstratie in Orvelte

Op de terugweg besluiten we nogmaals Orvelte aan te doen. We willen de demonstraties van oude ambachten wel eens zien. We melden ons aan voor een demonstratie van de houtzagerij, de smederij en de klompenmakerij, en we blijken de enigen te zijn.

Het blijft bijzonder om te zien hoe ze vroeger planken zaagden en klompen maakten. Maar het allerleukste was toch wel de demonstratie bij de smederij. Daar mocht Zeb ook helpen met zuurstof naar het vuur pompen.

Wist je dat de kolen 2000 graden heet worden? Wij waren zeer onder de indruk. En Zeb mocht de gemaakte spijker mee naar huis nemen als aandenken.

Vlot bouwen op het avontureneiland

Varen op het zelfgemaakte vlot!!

We zijn net op tijd terug op het park zodat de jongens mee kunnen doen met een vlot bouwen. Op het avontureneiland krijgen ze uitleg hoe ze knopen moeten maken en hoe ze de houten balken aan elkaar moeten bevestigen.

Het is nog best lastig om de knopen te maken, maar ze werden prima geholpen door de begeleiders. Na 3 kwartier hebben ze het vlot in elkaar gezet.

En dan komt natuurlijk het leukste van alles. Varen met het vlot! De jongens vinden het geweldig en genieten van hun vaartochtje op het water.

Nog één duik in het natuurbad

Het prachtige natuurlijke zwembad van Landal Orveltermarke

Van vlotten bouwen in de zon krijg je het warm. De jongens willen nog even zwemmen terwijl wij onze spullen alweer in moeten pakken.

Wat een heerlijk weekend was dit zeg! We hebben zo genoten van Landal Orveltermarke. Er zijn zoveel mogelijkheden voor kinderen. We hebben niet eens alles kunnen doen wat we wilden.

Er zit dus niets anders op, we gaan gewoon nog een keertje terug!! We kijken er nu al naar uit.

We hebben Landal Orveltermarke bezocht op uitnodiging van Landal GreenParks.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)