Landal parken in Friesland, tussen de meren en de Waddenzee

Er zijn 3 Landal parken in Friesland, en het is niet vreemd dat die zich bij of tussen het water bevinden. Hier lees je wat je met de kinderen in deze parken kan verwachten

In het waterrijke Friesland kan je bijna niet om de watersport heen. Twee van de 3 Landal parken in Friesland zijn dan ook echte waterparken.

Ga je voor de watersport naar Friesland, dan heb je weinig andere faciliteiten nodig, en kan je op de waterparken goed terecht.

Wil je de kinderen ook met minder goed weer vermaken, dan is Landal Esonstad een aanrader.

Hieronder lees je meer over de Landal parken in Friesland, met mijn beoordeling in sterren daarbij.

Esonstad

Stadspoort met wachters Zeb en Tycho bij Landal Esonstad

Landal Esonstad ligt naast Nationaal Park Lauwersmeer. Het park heeft een haven voor roei en zeilboten. Via de open vaarverbinding kunnen watersporters gemakkelijk op het Lauwersmeer komen.

Dit park is dus een topper als je van water houdt, er zijn zoveel watersportmogelijkheden in de omgeving. Van vissen en zwemmen op het strand aan het Lauwersmeer tot waterfietsen, boottochten of zelf een bootje huren.

Maar het vakantiepark zelf is ook heel leuk. Huisjes met mooie geveltjes zodat het een echte stad lijkt. Er is zelfs een stadspoort!

De kinderen kunnen zich ook vermaken in het overdekte zwembad, het speel huis en bij de Bollo Club. Erg leuk is de indoor speeltuin. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

Het park heeft ook een camping

Waterpark Sneekermeer

Entree van het van der Valk hotel in Utrecht

Dit kleine park ligt direct aan het Sneekermeer. De waterwoningen staan allemaal direct aan het water, met een aanlegplaats voor een boot.

Je kan dus je eigen boot meenemen, maar je kan er ook één huren. Andere watersporten zijn uiteraard ook mogelijk.

Veel faciliteiten voor kinderen zijn er niet. Maar er is wel een buitenspeeltuin. En om de hoek is het Kameleondorp Terherne.

Waterpark Terherne

De mooie huisjes bij Landal Waterpark Terherne

Vlakbij Waterpark Sneekermeer ligt Landal Waterpark Terherne. In plaats van direct op het Sneekermeer vaar je hier eerst op de Terhornsterpoelen.

Wat watersport en andere mogelijkheden betreft is er weinig verschil met Waterpark Sneekermeer.

Er is hier geen speeltuintje, maar aan de andere kant zijn de huisjes hier mooier. Met meer ruimte rond de huisjes om te spelen.

NIEUW: Landal Elfstedenhart

Hond mee op de SUP

De naam zegt het al. Als je bij Landal Elfstedenhart vakantie gaat vieren, dan zit je middenin het Elfstedengebied. Het park ligt tussen Harlingen en Bolsward, in het plaatsje Witmarsum.

Het kleinschalige park is leuk voor gezinnen die van watersporten houden. Bij het park kun je Sup-pen. Maar het is ook leuk om te gaan varen, surfen of zwemmen bij het strand van Makkum aan het IJsselmeer.

Je overnacht er in mooie vrijstaande vakantiewoningen aan het water. Voor de kids is er een indoor speeltuintje.  Een bakje koffie en verse broodjes haal je op het park. Vanaf 1 november 2021 zijn gasten er welkom.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!