Landal Esonstad, waterrijk vakantiepark, eh…. waterrijke stad!

In het uiterste puntje van Noord-Friesland ligt Landal Esonstad. Prachtig gelegen aan het Lauwersmeer met toegang tot de Waddenzee.

Op de waterfiets het park verkennen

De naam van het park geeft het al aan: Landal Esonstad. Het is natuurlijk een vakantiepark, maar je zou zo denken dat je hier in een kleine stad loopt!

De vakantiehuizen hebben prachtige authentieke geveltjes. En op het marktplein vind je vele restaurantjes.

Met het Nationale Park Lauwersmeer en het Waddengebied op steenworp afstand, is het park echt leuk voor water(sport)liefhebbers!

In September 2018 is er bij Landal Esonstad een geheel nieuw indoor speelparadijs geopend. Henriëtte ging op onderzoek uit, om het park te testen op kindvriendelijkheid.

Nieuw indoorspeelparadijs

Het indoor speeltuintje voor de allerkleinsten

Om daar meteen maar mee te beginnen: het is goed te zien dat de indoor speeltuin helemaal nieuw is, want het ziet er spic en span uit. Het is een nagebouwde versie van Esonstad zelf, erg leuk!

Het aanbod is enorm gevarieerd. Het speelparadijs biedt voor jonge kinderen speelgelegenheid, maar voor de oudere kinderen is er ook voldoende te beleven.

In het midden is er de dijk met daar binnen allerlei speeltjes en glijbaantjes voor de allerkleinsten. De gehele dijk is meteen ook een soort glijbaantje. Een klimtorentje met een snelle glijbaan is er voor de kinderen die al zelf naar boven kunnen klauteren.

Voor de oudere kids is er de Super Glide glijbaan, een steile en dus snelle glijbaan! Daarnaast is er voor hen de Power Tower, een wiebelladder en trampolines. Ook kunnen ze een balletje trappen op het footpool veld of een potje tafeltennissen.

De ouders kunnen even zitten, met goed overzicht op de kinderen. We moeten toegeven dat dit niet de meest gezellige plek is om te zitten, maar je kunt er in ieder geval terecht voor een hapje en versnapering, terwijl de kinderen zich al spelend uitstekend vermaken.

Zwembad met peuterbad en wellness faciliteiten

Zwemmen in het binnenbad van Landal Esonstad

Een zwembad moet natuurlijk altijd worden bezocht wanneer je met kinderen een vakantiepark bezoekt. Zo ook het zwembad van Landal Esonstad.

De jongens springen meteen in het peuterbad. Deze heeft een glijbaantje, wat voor veel plezier zorgt. Er is ook een groot bad, met daarnaast een enorme boot om zo het thema van het gehele vakantiepark ook hier weer terug te laten komen.

Helaas kun je niet op de boot klimmen en er is verder geen glijbaan, maar het oogt wel gezellig en het is zeker prima voor een heerlijke plons. Op gezette tijden hebben ze ook een AquaBubble in het zwembad, vermoeiend, maar pret gegarandeerd!

Om te ontspannen kun je gebruik maken van de sauna, het Turkse stoombad of het solarium. Heerlijk toch?!

Veel keuze aan horecamogelijkheden

Lekker uit eten bij Landal Esonstad

Aan het Waeghplein, het marktplein van het park, vind je diverse mogelijkheden om een hapje of een drankje te nuttigen.

Waar veel kinderen blij van worden zijn pannenkoeken! En die kun je eten in pannenkoekenrestaurant Het Silt. Geen uitgebreide kaart, maar de kinderen vinden het heerlijk.

Meer zin in Italiaans? Dan kun je terecht bij Stadscafé en pizzeria Uccello. Wanneer je meer voorkeur hebt voor een a-la-carte menu, dan is Brasserie De Waegh de juiste plek. Dit restaurant heeft ook een groot terras, dus bij mooi weer kun je hier uitstekend terecht!

Een snack kun je halen bij de Snackbar en wanneer je meer trek heb in vis, klim dan even de dijk over om een hapje te eten bij ’t Mootje Fish & Chips. Wanneer je trek hebt, hoef je het park dus niet af!

Ontzettend grote diversiteit aan bungalows

interieur huisje Landal Esonstad

Zoals gezegd heeft Esonstad unieke huisjes, met karakteristieke geveltjes. Maar ook de binnenkant van de huisjes is bijzonder.

Op dit park is er echt ontzettend veel keuze! Voor bijna iedereen is er wel een geschikt vakantiehuis te vinden, want er zijn maar liefst 21 verschillende types bungalows.

Ze verschillen in grootte, van 4- tot 12-persoons. Daarnaast kun je kiezen in welke mate je luxe wil. Kies je voor een sauna en zonnehemel of liever een plekje aan de steiger? Of combineer ze, dat kan ook!

Zelf verblijven we in een luxe 6-persoonsbungalow. Wanneer we binnen stappen zijn we verrast door de enorme ruimte in de woonkamer. Op de bovenverdieping zijn 3 ruime slaapkamers en een zeer ruime badkamer.

In één van de slaapkamers staat een zonnehemel. De badkamer ziet er eenvoudig uit en is voorzien van een infraroodsauna en een bubbelbad. Het is geen kinderbungalow, toch zijn er gelukkig wel traphekjes.

De tuin is best klein en biedt weinig privacy. Met al het water is het oppassen geblazen met de kinderen.

We raden dan ook aan wanneer je met kleine kinderen bent, op dit park een kinderbungalow te boeken. Deze hebben namelijk een omheinde tuin en dat is hier wel erg prettig.  Daarnaast hebben de kinderbungalows een leuke kinderspeel/slaapkamer en kindervoorzieningen.

Activiteiten in en om het park

Met de boot varen over het waddengebied

Naast het spelen in het indoorspeelparadijs en het zwemmen in het zwembad is er nog veel meer te doen op het park. We hadden al genoemd dat het een waterrijk park is en daarmee zijn voldoende activiteiten voor de watersportliefhebbers!

Het is mogelijk een eigen boot te huren of ga mee met huisschipper Anton. Hij neemt je mee vanaf Landal Esonstad het waddengebied in en vertelt je met alle liefde wat er allemaal te zien is.

Het water op zonder boot? Dan zijn een waterfiets of een kano een uitstekend alternatief om het gebied en het park te verkennen. Verder zijn er veel mogelijkheden om te vissen, een visvergunning is bij de receptie verkrijgbaar.

De naastgelegen Pitch & Putt golfbaan biedt een uitdagende 18-holes baan. Of wanneer je meer houdt van voetballen, dan kun je hier ook footgolfen! Een combinatie van golfen en voetballen.

Uiteraard zijn er ook buiten het park leuke activiteiten die je kan ondernemen. Zo raden we bijvoorbeeld een bezoek aan naar de Zeehondenopvang Pieterburen. Hier worden zieke of verzwakte zeehonden opgevangen. Ook behoort een dagbezoek aan het eiland Schiermonnikoog tot de mogelijkheden.

Wil je er dus even tussen uit om te genieten van water en natuur, dan zit je goed bij Landal Esonstad!

Tussen de huisjes staan leuke speeltoestellen
Indoor speeltuin Landal Esonstad
Landal Esonstad loopballen in het zwembad

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)