Het luxe vakantiepark Hof van Saksen in Drenthe zit bomvol activiteiten

“Ik wil weer naar het Hof van Saksen”, roepen onze jongens regelmatig. En dat begrijp ik heel goed. Zoals meer gezinnen hebben wij op dit mooie, luxe vakantiepark in Drenthe een geweldig weekend beleefd.

Het recreatiemeer in het Hof van Saksen

Vakantiepark Hof van Saksen heeft net even wat meer te bieden dan andere vakantieparken.

Dat zit 'm vooral in de faciliteiten en extra activiteiten. Onze kinderen hebben er met volle teugen van genoten. En wij ook!

Sinds wij geweest zijn is het alleen maar beter geworden. Onder andere met grote glijbanen. Zo staat hier onder andere de langste trechterglijbaan ter wereld!

Het Hof van Saksen wil ik dan ook warm aanbevelen. Ze hebben het Vakantie met Kinderen Keurmerk dik verdiend!

Welkom bij het Hof van Saksen

Direct als je bij het Hof van Saksen aankomt zie je dat het park een strakke, stijlvolle, maar toch landelijke uitstraling heeft. Dat komt omdat de accommodaties voor het grootste deel uit sfeervolle boerderijen bestaat.

De stijlvolle ingang van het  Hof van Saksen

Het park heeft twee centrale delen: Havezate en de Brink.

Havezate ligt aan het recreatiemeer. Hier vind je de receptie, het zwembad, de spa en wellness, fitness, shops, het business centre en maar liefst 5 restaurants.

Bij restaurant l’alunno kan je genieten van burgers & beers. Restaurant Al Fresco is een self-service restaurant. In het Grand café kan je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Pizza's kan je eten bij Gusto. En voor snacks kan je terecht bij Rapido.

Het andere centrum heet de Brink. Hier vind je de supermarkt, fietsverhuur, bowlingbanen, het indoorspeelparadijs Harrewar en de buitenspeelplaats Harrewar voor de kleintjes t/m 6 jaar, de Bounz Arena, Hang Out voor tieners, en de educatieve kinderacademies.

Leuke activiteiten in de Educatieve Kinder Academies

Klimmen bij de Avonturen Academie

Bijzonder bij het Hof van Saksen zijn de educatieve kinderacademies.

Dagelijks worden er educatieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud, die per dag verschillend zijn. Deze kunnen o.a. te maken hebben met archeologie, koken, knutselen, avonturen, kunst, mode, natuur, sport en techniek.

Bij avonturen kan je denken aan vlotten bouwen, kanoën, handboogschieten of klimmen. Terwijl je bij de archeologie academie op zoek gaat naar naar sporen uit het verleden of leert manden vlechten of trechterbekers boetseren.

De Techniek Academie

In de techniek academie heb je de keuze uit verschillende bouwpakketten die je met je vader, moeder, oma, opa of een medewerker het edutainmentteam in elkaar kan zetten.

Je maakt gebruik van diverse materialen, zoals hout, metaal, spijkers, hamers, boortjes en zagen.

Ook bij de mode academie kan je lekker creatief aan de gang. Je kan kiezen uit verschillende patronen en werkstukken. Je kan er je eigen kleding maken. Maar ook een knuffel, telefoonhoesje, tas en wat je nog meer kan bedenken.

Knutsel of bak je liever in je eigen bungalow, dan is er ook de thuis academie. Je koopt dan een thuispakket. Kun je aan de slag wanneer jij zin hebt met iets lekkers bakken, knutselen of een 3d puzzel maken!

Eén ding is zeker, de fantasie van kinderen wordt geprikkeld en ze steken er nog wat van op ook!

En de fantasie mogen ze nog meer de vrije loop laten gaan in het blokken theater. Hier kunnen kinderen bouwen met duizenden LEGO® steentjes en grote zachte bouwblokken. Terwijl ze lekker bezig zijn draait er een LEGO® film op een groot scherm.

Er is trouwens nog veel meer te doen bij Hof van Saksen. Wij beleefden een tof weekendje Hof van Saksen met heel veel activiteiten.

Zwemplezier met extra's bij Hof van Saksen

De wildwaterbaan in het Hof van Saksen

Het zwembad is één van de hoogtepunten van het vakantiepark. Dat komt door de vele extra's die geboden worden.

Op de eerste plaats is er een 107 meter lange wildwaterbaan. Hier konden onze jongens geen genoeg van krijgen.

In het peuterbad staan diverse attributen waar de kleintjes mee kunnen spelen.

En als je wat baantjes wil trekken kan je in het wedstrijdbad terecht. De whirlpools zijn heerlijk om even bij te komen van het spetterplezier.

Tycho met een onderwaterscooter bij het Hof van Saksen

Het wedstrijdbad is de plek voor leuke extra activiteiten. Zo kan je over het water lopen in speciale waterbubbles. En heel bijzonder vonden onze jongens de onderwaterscooters.

Deze scooters trekken de kinderen door het water heen. Ze gaan niet heel hard en ze krijgen van tevoren een duidelijke instructie hoe de scooter werkt.

Eerst  oefenen ze klassikaal een paar keer heen en weer. En dan wordt er een slalom uitgezet, mogen ze attributen opduiken, en natuurlijk vrij rond varen.

De langste trechterglijbaan ter wereld!

Leuke glijbanen bij het Hof van Saksen

Bij het Hof van Saksen kan je glijden vanaf de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de steilste indoor speedslide van Nederland.

Ben je nieuwsgierig of jij er vanaf durft? Bekijk dan de filmpjes om een indruk te krijgen van de afdalingen in de Bombo, Intenso en Presto.

Maar het wordt nog leuker voor de glijbaan liefhebbers. Bij Hof van Saksen staat de langste trechterglijbaan ter wereld. Hoe cool is dat!! De glijbaan met de naam 'Saltato' is 195 meter lang, waar je met een 2-persoonsband door vier trechters heen en weer wordt gedraaid.

Op het vakantiepark is ook een meertje met zandstrand. Op zonnige dagen is het hier heerlijk vertoeven.

Er is een leuke speeltuin op het strand en er staat een klimtoren waar je onder begeleiding en gezekerd naar boven mag klimmen.

Hof van Saksen blijft vernieuwen

Laser Tag arena, vader en dochter verschuilen zich

Bij Hof van Saksen blijven ze vernieuwen. Zo kwam er in 2019 de Family Adventure Golfbaan bij. Deze 18-holes minigolf is leuk voor het hele gezin. Omdat de banen twee keer zo lang zijn als bij de gemiddelde minigolf. Dus genoeg uitdaging voor jong en oud! Het parcours ligt middenin de prachtige Drentse natuur.

In 2020 is er een Laser Tag Arena geopend. De game vindt plaats in een avontuurlijk landschap waar je je perfect kan verstoppen en je tegenstander kan besluipen. Een heel tof spel waar het hele gezin een hoop plezier mee zult beleven.

Handig in deze tijden is het openen van Noorderwok. Hier kun je heerlijke wokgerechten en sushi bestellen. De bestelde maaltijden worden vers bereid op het resort en afgeleverd bij de accommodatie.

Speciale kinderaccommodaties

Tijdens je vakantie bij het Hof van Saksen kan je logeren in een speciale kinder- of  newbornboerderij.

Hof van Saksen boerderij

De kinderboerderij is van alle gemakken voorzien en heeft alles wat je nodig hebt voor je vakantie met kinderen.

Er is een traphekje, een mooi junior stapelbed, ledikant, box, kinderstoel, magnetron, kinderbestek en bordjes, stopcontact beveiliging en speelgoed en spelletjes aanwezig. Je hebt kinderboerderijen voor 4, 6 en 8 personen.

In de newbornboerderij zit een echte babykamer, compleet met hangwieg, commode met aankleedkussen, schommelstoel, tummytub, luieremmer en videobabyfoon. Ook een wipstoeltje, flessenwarmer en flessendruiprek is in deze accommodatie aanwezig.

Erg mooi vind ik ook de wellness boerderij. Compleet met Finse sauna, bubbelbad en een luxe terras met loungebank en bubbelbad.

Verder heb je keuze uit comfort of luxe accommodaties. Ook vind je er groepsaccommodaties voor maximaal 24 personen.

Uitreiking Vakantie met Kinderen Keurmerk

Zeb en Tycho reiken het keurmerk uit

Bovenop de uitkijktoren is dan het moment daar. Zeb en Tycho reiken officieel het Vakantie met Kinderen Keurmerk uit aan de Manager Edutainment Eric Branolte en General Manager Ronald Rozenbroek.

Vooraf spreken we elkaar onder het genot van een bakje thee, met een heerlijk gebakje in het grand café. 

Aan de jongens wordt gevraagd wat zij de hoogtepunten van het park vinden en ook of ze nog wat missen. Zelf hebben ze een heleboel ideeën voor nieuwe activiteiten en ze vragen wat wij daarvan vinden.

Uit het hele gesprek komt naar voren dat ze bij het Hof van Saksen continu bezig zijn met vernieuwen en verbeteren van het Edutainmentprogramma. Veiligheid en groen zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tegenwoordig is veel speelgoed al kant en klaar. Bij het Hof van Saksen worden kinderen juist uitgedaagd om hun eigen fantasie te gebruiken. Dat ze daarbij veel plezier beleven is wel duidelijk en leerzaam is het ook!

We zijn heel benieuwd naar wat het park in de toekomst nog meer gaat bieden.  Wij komen zeker nog een keertje terug!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)