Het luxe vakantiepark Hof van Saksen in Drenthe zit bomvol activiteiten

“Ik wil weer naar het Hof van Saksen”, roepen onze jongens regelmatig. En dat begrijp ik heel goed. Zoals meer gezinnen hebben wij op dit mooie, luxe resort in Drenthe een geweldig weekend beleefd.

Het recreatiemeer in het Hof van Saksen

Resort Hof van Saksen heeft net even wat meer te bieden dan andere vakantieparken. 

Dat zit 'm vooral in de luxe faciliteiten en extra activiteiten. Onze kinderen hebben er met volle teugen van genoten. En wij ook! 

Sinds wij geweest zijn is het alleen maar beter geworden, zo ontdekte onze redacteur Elisabeth die Hof van Saksen voor ons nogmaals bezocht. Onder andere met stijlvolle kinderboerderijen en grote glijbanen. Zoals de langste trechterglijbaan ter wereld!

Het Hof van Saksen willen wij dan ook warm aanbevelen. Ze hebben het Vakantie met Kinderen Keurmerk dik verdiend!

Welkom bij het Hof van Saksen

Een van de boerderij-huizen op Hof van Saksen

Direct als je bij het Hof van Saksen aankomt zie je dat het park een strakke, stijlvolle, maar toch landelijke uitstraling heeft. Dat komt omdat de accommodaties voor het grootste deel uit sfeervolle boerderijen bestaat. 

Bij het laatste bezoek van Elisabeth zag ze dat deze boerderijen stijlvol en modern worden vernieuwd, een project wat nog steeds in volle gang is.

Het park heeft twee centrale delen: Havezate en de Brink.

Havezate ligt aan het recreatiemeer. Hier kunnen de kids lekker buiten spelen, maar je vindt er ook de receptie, het zwembad, de spa en wellness, fitness, shops, het business centre en maar liefst 5 restaurants.

Elisabeth en haar kids aan het ontbijtbuffet op Hof van Saksen

Bij restaurant l’alunno kan je genieten van burgers & beers. Restaurant Al Fresco is een self-service restaurant waar je 's ochtends een heerlijk ontbijtbuffet kunt vinden.

In het Grand café kan je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Pizza's kan je eten bij Gusto. En voor snacks kan je terecht bij Rapido.

Het andere centrum heet de Brink. Hier vind je de supermarkt, Kookerij, fietsverhuur, bowlingbanen, het indoorspeelparadijs Harrewar en de buitenspeelplaats Harrewar voor de kleintjes t/m 6 jaar. En ook de Bounz Arena, Hang Out voor tieners, en de educatieve kinderacademies.

Buiten spelen in de vele speeltuintjes op het resort

De speeltuin aan het recreatiemeer van Hof van Saksen

Over het hele resort zijn leuke speeltuintjes verspreid. Hierdoor kunnen kinderen op hun eigen tempo spelen en is er altijd wat te doen.

De meeste speeltuintjes zijn geschikt voor kids in de kleuterleeftijd, maar ook voor peuters zijn er voldoende faciliteiten.

Vaak is er ook een gedeelte met zacht zand te vinden, zodat de hele kleintjes lekker met hun handjes in het zand kunnen spelen.

Leuke activiteiten in de Educatieve Kinder Academies

De bouwkeet van de bouwacademie op Hof van Saksen

Bijzonder bij het Hof van Saksen zijn de educatieve kinderacademies.

Dagelijks worden er educatieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud, die per dag verschillend zijn. Deze hebben onder andere te maken met bouwen, archeologie, koken, knutselen, kunst, mode, natuur, sport en techniek.

Bij de bouwacademie kan je denken aan hutten bouwen, boren en hameren, en dat alles lekker in de buitenlucht. Terwijl je bij de archeologie academie op zoek gaat naar sporen uit het verleden. Of je leert manden vlechten of trechterbekers boetseren.

De Techniek Academie

In de techniek academie heb je de keuze uit verschillende bouwpakketten die je met je vader, moeder, oma, opa of een medewerker  vanhet edutainmentteam in elkaar kan zetten.

Je maakt gebruik van diverse materialen, zoals hout, metaal, spijkers, hamers, boortjes en zagen.

Ook bij de mode academie kan je lekker creatief aan de gang. Je kan kiezen uit verschillende patronen en werkstukken. Je kan er je eigen kleding maken. Maar ook een knuffel, telefoonhoesje, tas en wat je nog meer kan bedenken.

Klimmen bij de Avonturen Academie

Knutsel of bak je liever in je eigen bungalow, dan is er ook de thuis academie. Je koopt dan een thuispakket. Zo kun je aan de slag wanneer jij zin hebt met iets lekkers bakken, knutselen of een 3d puzzel maken!

Eén ding is zeker, de fantasie van kinderen wordt geprikkeld en ze steken er nog wat van op ook!

En de fantasie mogen ze nog meer de vrije loop laten gaan in het blokken theater. Hier kunnen kinderen bouwen met duizenden LEGO® steentjes en grote zachte bouwblokken. Terwijl ze lekker bezig zijn draait er een LEGO® film op een groot scherm.

Er is trouwens nog veel meer te doen bij Hof van Saksen. Wij beleefden een tof weekendje Hof van Saksen met heel veel activiteiten.

Zwemplezier met extra's bij Hof van Saksen

De wildwaterbaan in het Hof van Saksen

Het zwembad is één van de hoogtepunten van het vakantiepark. Dat komt door de vele extra's die geboden worden.

Op de eerste plaats is er een 107 meter lange wildwaterbaan. Hier konden onze jongens geen genoeg van krijgen, een ook de kinderen van Elisabeth waren hier niet uit te slaan.

In het peuterbad staan diverse attributen waar de kleintjes mee kunnen spelen.

En als je wat baantjes wil trekken kan je in het wedstrijdbad terecht. De whirlpools zijn heerlijk om even bij te komen van het spetterplezier.

Tycho met een onderwaterscooter bij het Hof van Saksen

Het wedstrijdbad is de plek voor leuke extra activiteiten. Zo kan je over het water lopen in speciale waterbubbles. En heel bijzonder vonden onze jongens de onderwaterscooters.

Deze scooters trekken de kinderen door het water heen. Ze gaan niet heel hard en ze krijgen van tevoren een duidelijke instructie hoe de scooter werkt.

Eerst  oefenen ze klassikaal een paar keer heen en weer. En dan wordt er een slalom uitgezet, mogen ze attributen opduiken, en natuurlijk vrij rond varen.

De langste trechterglijbaan ter wereld!

Vader en dochter komen lachend uit de Saltato op Hof van Saksen

Bij het Hof van Saksen kan je vanaf een vijftal spectaculaire glijbanen glijden. 

Zo kun je hier glijden vanaf de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de steilste indoor speedslide van Nederland.

De glijbaan 'Saltato' is 195 meter lang, en daarmee de langste trechterglijbaan ter wereld! 

Ben je nieuwsgierig of jij er vanaf durft? Bekijk dan de filmpjes op onze pagina over de glijbanen om een indruk te krijgen van de afdalingen in de Bombo, Intenso en Saltato.

Speciale kinderaccommodaties

De kinderen van Elisabeth spelen aan tafel met het knutselpakket en het speelgoed van Hof van Saksen

Tijdens je vakantie bij het Hof van Saksen kan je logeren in speciale kinder- of newbornboerderijen.

Elisabeth verbleef in een van de volledig vernieuwde kinderboerderijen, en genoot van de luxe. De komende jaren worden alle boerderijen naar deze standaard opgetrokken.

Het is een van de eerste dingen die opvalt bij aankomst van Elisabeth en haar kinderen: de kinderboerderij is helemaal opnieuw gestyled en ziet er prachtig en superstrak uit!

Het huis is van alle gemakken voorzien en heeft alles wat je nodig hebt voor je vakantie met kinderen.

De zoon van Elisabeth in de kinderslaapkamer. Er is daarnaast nog een volwassenenslaapkamer en een babyslaapkamer

Er is een traphekje, een mooi junior stapelbed, ledikant, box, kinderstoel, magnetron, kinderbestek met bordjes, en stopcontact beveiliging. 

Ook is er speelgoed voor zowel buiten als binnen aanwezig, en krijg je bij aankomst een spelletje cadeau.

Speelgoed hoef je dus eigenlijk bijna niet mee te nemen!

Achter (of soms voor) alle boerderijen kun je een veldje vinden met een speelelement, of een heuse speeltuin. 

De kinderen van Elisabeth in een speeltuintje op resort Hof van Saksen tijdens een weekendje weg

Zo heb je goed zicht op je kids, kunnen zij lekker spelen en kun jij ontspannen.

Ook hebben de nieuwste huisjes (zoals die van ons) een supermoderne keuken met alle apparatuur die je nodig hebt, een mooie badkamer en heerlijke woonkamer met gezellige haard.

Dat laatste is echt heerlijk als de kinderen 's-avonds op bed liggen, en jij met je partner even lekker wil nagenieten op de bank.

Glas wijn erbij, haard aan en genieten maar!

De nieuwe badkamer in de stijlvolle vernieuwde kinderboerderijen op het Drenthse Hof van Saksen

Ook fijn: in de ruime en spiksplinter nieuwe badkamer kun je niet alleen een mooie stijlvolle afwerking vinden, maar ook een grote regendouche en een lekker ligbad.

In de badkamer is ook een wc te vinden, net zoals beneden.

Beide wc's zijn ingericht op kinderen want er zit een extra bril op!

Deze bril kun je over de bestaande bril leggen, zodat ook kinderen die net zindelijk zijn goed kunnen zitten.

De kinderen van Elisabeth kijken televisie in de vernieuwde kinderboerderij op resort Hof van Saksen

In de vernieuwde newborn boerderij zit een echte babykamer met directe inloop vanaf de ouderslaapkamer. Compleet met hangwieg, commode met aankleedkussen, schommelstoel, tummytub, luieremmer en videobabyfoon. Ook een wipstoeltje, flessenwarmer en flessendruiprek is in deze accommodatie aanwezig.

Daarnaast is er een speciaal ingerichte tweede kinderkamer voor oudere broertjes en zusjes.

Erg mooi vonden wij ook de wellness boerderij. Compleet met Finse sauna, bubbelbad en een luxe terras met loungebank en bubbelbad.

Verder heb je keuze uit comfort of luxe accommodaties. Ook vind je er groepsaccommodaties voor maximaal 24 personen.

Een kinderkamer bij Hof van Saksen
De Newborn babykamer bij Hof van Saksen

Hof van Saksen blijft vernieuwen

Elisabeth in de woonkamer van de kinderboerderij op Hof van Saksen

Bij Hof van Saksen blijven ze vernieuwen. Niet alleen de vakantiehuizen en hun interieur worden regelmatig vernieuwd, maar ook de activiteiten en faciliteiten.

Zo kwam er in 2019 de Family Adventure Golfbaan bij. Deze 18-holes minigolf is leuk voor het hele gezin. Omdat de banen twee keer zo lang zijn als bij de gemiddelde minigolf. Dus genoeg uitdaging voor jong en oud! Het parcours ligt middenin de prachtige Drentse natuur.

In 2020 is er een Laser Tag Arena geopend. De game vindt plaats in een avontuurlijk landschap waar je je perfect kan verstoppen en je tegenstander kan besluipen. Een heel tof spel waar het hele gezin een hoop plezier mee zult beleven.

Het gezin van Elisabeth bij de voordeur van hun kinderboerderij op Hof van Saksen

En in 2023 is  dus de Subito geopend, het sluitstuk van de 5 glijbanen in het waterpark. Handig was ook de opening van de Kookerij in de Noordermarkt.

Hier kun je heerlijke gerechten bestellen. De bestelde maaltijden worden vers bereid op het resort en afgeleverd bij de accommodatie. Relaxt!

Maar in de Noordermarkt kun je ook gewoon boodschappen doen. De kinderen kunnen ondertussen los op de trampoline.

De nieuwe indoor speeltuin voor baby's, dreumes en peuters bij het Hof van Saksen

Ook is de indoorspeeltuin Harrewar vernieuwd. Er is nu een baby- en peuterparadijs van maar liefst 675 m² met drie speciale zones voor baby's, kruipertjes en peuters waar ze veilig kunnen spelen en leren.

Bij de vernieuwde bowling is moderner geworden. Je kunt er nu met het hele gezin gaan hyperbowlen.

En het resort is bezig met de aanleg van een nieuw waterpark gedeelte voor kinderen van 4-8 jaar.

Vakantie met Kinderen Keurmerk

Duimpjes omhoog voor Hof van Saksen!

Hof van Saksen heeft eerder al het Keurmerk Vakantie met Kinderen gekregen, en met ons laatste bezoek heeft het resort nogmaals bewezen dit meer dan waard te zijn.

Hof van Saksen is wat ons betreft uniek in Nederland, nergens vind je zoveel luxe gecombineerd met een hoge mate van kindvriendelijkheid.

Wij zeggen dan ook: ga zo door! En als er de komende tijd weer vernieuwingen plaats vinden, dan komen we heel graag over een poosje weer terug!

Hieronder nog wat sfeerfoto's van het weekendje weg van Elisabeth en haar gezin.

Als je het resort afloopt (voorbij de parkeerplaatts) wandel je zo het bos in.Als je het resort afloopt (voorbij de parkeerplaatts) wandel je zo het bos in.
Restaurant Gusto tijdens de opening van de nieuwe glijbaan SubitoRestaurant Gusto op Hof van Saksen
De zoon van Elisabeth speelt met Lego in restaurant Gusto op resort Hof van SaksenLekker spelen met Lego in restaurant Gusto op Hof van Saksen
Het strand aan het recreatiemeer op Hof van SaksenHet strand aan het recreatiemeer van Hof van Saksen
De kinderen van Elisabeth fietsen en steppen over het resort Hof van Saksen in DrentheDe kinderen van Elisabeth spelen buiten, tussen de vernieuwde kinderboerderijen op Hof van Saksen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)