Een weekend Hof van Saksen boordevol activiteiten

Het vakantiepark Hof van Saksen staat bekend om de vele activiteiten die er te doen zijn. Wij waren er in November 2014, en probeerden veel activiteiten uit.

Jippie, we zijn bij Hof van Saksen!!

Het Hof van Saksen is één van de parken van Landal GreenParks. Maar het heeft wel een aparte status, want het is een park met net wat meer.

Het is inmiddels een aantal jaartjes geleden dat we bij Hof van Saksen in Drenthe waren. Maar nog steeds roepen onze jongens met enige regelmaat “Ik wil weer naar het Hof van Saksen toe”.

En ja, dat heeft natuurlijk te maken met de mooie huisjes. En met de prima restaurants, en andere faciliteiten. Maar het komt vooral door de vele activiteiten. Die vonden onze kinderen helemaal geweldig.

Tijdens het diner kiezen uit het activiteiten-menu

Het lijkt friet, maar dat is het niet!

We komen op vrijdag bij Hof van Saksen aan als het al donker is. De oprijlaan is prachtig versierd en we worden welkom geheten bij de receptie.

Meteen krijgen we allerlei keuzes voor onze kiezen.

Het boekje bomvol met activiteiten nemen we later rustig door (hoewel we wel snel willen aanmelden anders zijn sommige activiteiten misschien al vol). Maar een restaurant moeten we direct kiezen.

Maar o, o, wat een keuze. Kiezen we voor het Italiaanse restaurant, de brasserie, het buffetrestaurant waar de kok wel live het vlees voor je bereidt, of de stijlvolle snackbar? Nee, het wordt toch het Grand Café, waar we in alle rust kunnen bijkomen van de reis.

En dat is geen verkeerde keuze. Voor de kinderen is er een aparte, bijzondere menukaart. We genieten van heerlijke gerechten, waaronder het dessert van koekjes in de vorm van een frietje speciaal.

Ondertussen maken we een keuze uit het activiteiten-menu, de volgende morgen te beginnen met...

Ballen rollen in het zwembad

Zeb in de bubble in het zwembad van Hof van Saksen

Na lekker uitslapen en een heerlijk ontbijtje zetten we koers naar het zwembad.

Daar hebben de jongens zich ingeschreven voor de Bubbles: grote doorzichtige ballen waarin ze over het water kunnen lopen.

Nou ja, lopen… het valt niet mee om je balans te houden en dus kruipen ze zo snel mogelijk over het water. Het zijn net hamstertjes in een tredmolen, maar ze hebben de grootste lol.

Als de jongens weer uit de grote ballen kruipen gaan we de rest van de zwembaden bekijken. Naast het activiteitenbad waar de Bubbles lagen is er een flink peuterbad, en een wat kleiner familiebad. Maar al snel gaan onze ogen richting de uitgang van de wildwaterbaan.

Een geweldige Wildwaterbaan

Een superleuke wildwaterbaan

Snel gaan we dus de trap op naar boven. Daar springen we in het water, om vervolgens naar buiten te zwemmen richting het begin van de baan.

We klimmen op de rand, en wachten op elkaar voordat we ons door het wilde water laten meenemen. Er zijn verschillende steile en snel stromende delen, afgewisseld met rustige stukken.

We hebben de grootste lol en beneden aangekomen rennen de jongens weer snel de trap op.

Ondanks het frisse weer (het is inmiddels November) blijven Zeb en Tycho van de baan af gaan. Het water is van een lekkere temperatuur, en hun lichaam krijgt geen tijd om af te koelen. Dit is, kortom, de leukste wildwaterbaan die we tot nu toe gezien hebben.

Klimmen op het strand

Tycho op de klimwand bij het strandje

Toch gaan we na een paar uurtjes het zwembad uit, want er staat nog meer op het programma. Na even lunchen gaan we richting de klimtoren op het strand bij het grote meer.

Alle kinderen die zich opgegeven hebben krijgen een klimtuigje aan, en wat korte instructies van de ervaren begeleiders. En dan is het klimmen geblazen.

Stapje voor stapje gaan de kinderen omhoog. Waarbij de instructeurs de kinderen moed inpraten, tips geven, en uiteraard zorgen voor de veiligheid.

Nadat zowel Zeb als Tycho één keer omhoog geklommen zijn besluiten ze dat de wachttijd om een tweede keer te gaan te lang is. Ook natuurlijk omdat de naastliggende speeltuin lonkt.

De speeltuin bij het grote meer

Vlotvaren op het meer, met de speeltuin op de achtergrond

De klimtoren staat immers op het strand van het grote meer dat het centrum vormt van het Hof van Saksen. En op dat strand staat natuurlijk een grote speeltuin.

Hier kunnen de kinderen verder klauteren over touwbruggen, op het piratenschip en de trap op voor de glijbaan.

Daarnaast natuurlijk schommels, een waterspeelplaats, kabelbaantje en ook aan een airtrampoline is gedacht. Verderop aan het meer is een vlot om naar de andere kant te varen. En om ook mee te spelen natuurlijk.

Bowlen in de Brink

Tycho geeft de bowlingbal een flinke zwieper

Maar we hebben niet heel lang om hier te spelen want… je raadt het al… de volgende activiteit staat op ons te wachten.

Tijd dus om naar de Brink te wandelen. Dit is het andere grote gebouw, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

Wij gaan hier eerst een uurtje bowlen. Er zijn 4 banen, die automatische bumpers hebben zodat de kinderen ook regelmatig wat om kunnen gooien.

Zeb en Tycho zijn razend enthousiast over het bowlen. Gelukkig zijn de banen robuust, want er vliegt nog wel eens een bal met een boog door de lucht.

Binnenspeelplaats de Harrewar

Zeb komt van de glijbaan in de Harrewar

Na het uurtje bowlen ontdekken de jongens de Harrewar, de grote binnen-speeltuin. En snel gaan ze aan het klimmen, glijden, verstoppen, bouwen met grote stenen, enzovoorts.

De Harrewar kent rondom ook tafels waar de ouders even rustig kunnen zitten terwijl de kinderen spelen. En dat doen we dan ook.

We vragen ons af of de jongens ook niet een beetje rust nodig hebben. Maar nee, die gaan gewoon door. Tot we ze roepen om weer mee te gaan naar het zwembad voor het volgende spektakel.

Onderwaterscooters

Superleuk, die onderwaterscooters!

In het activiteitenbad liggen namelijk de onderwaterscooters al klaar. De kinderen mogen op de rand gaan zitten voor wat kleine instructies. En dan hop het water in, waar ze één voor één zo’n scooter krijgen.

Om te oefenen varen ze klassikaal een paar keer heen en weer. En dan wordt er een slalom uitgezet, mogen ze attributen opduiken, en natuurlijk vrij rondscheuren.

De scooters gaan niet heel hard, maar ze trekken de kinderen door het water. Regelmatig komen ze boven water om adem te halen, maar dan duiken ze weer onder.

Nadat ze een half uur met de onderwaterscooters hebben gespeeld gaan we nog een paar keer van de wildwaterbaan af, voordat we aanschuiven bij het Italiaanse restaurant. En daar slaat dan eindelijk de vermoeidheid toe. Maar dat mag ook wel na zo’n dag vol super-activiteiten.

Bounz-en op Zondag

Lekker trampolinespringen in de Bounz-hal

De volgende ochtend gaan we na het ontbijt een nieuwe activiteit op Hof van Saksen uitproberen: Bounz!!

Al eerder hebben we kennisgemaakt met het Bounz-concept dat op meerdere plekken in het land is gestart.

Het is een zaal vol trampolines, zowel op de grond als aan de muur, met een lange baan in het midden. Kortom: het paradijs voor trampoline-fans.

De hal bij Hof van Saksen is wel wat kleiner dan die bij de grote Bounz-locaties, maar meer dan genoeg voor veel spring-plezier. Zeb en Tycho leven zich helemaal uit en springen er op los.

Jammer genoeg kwam Tycho na een sprong tegen de wand verkeerd terecht, met een pijnlijke knie als gevolg. De medewerkers waren er als de kippen bij om hem te kalmeren en van de trampolines te dragen. Ondanks deze val willen Tycho en Zeb graag weer Bounzen, dus dat zegt wel wat.

Aan de slag in de Techniek academie

Timmeren, zagen en nog veel meer in de Techniek Academie

Na het springen gaan we kijken bij de Techniek Academie. Dit is één van de vele verschillende Academies in het Hof van Saksen, waar kinderen kunnen spelen en leren in verschillende thema’s.

Er is een Mode, Kook, Bouw, Kunst, Archeologie, Natuur, Sport, Avonturen en Techniek Academie, en nu vergeet ik er vast nog een paar.

In de Techniek Academie kunnen kinderen aan de slag met hout, metaal, en andere materialen en gereedschap. Onder begeleiding en met voorbeelden kunnen ze verschillende dingen maken. Je kan voor een klein bedrag een bouwpakketje kopen waarmee je aan de slag kunt.

Zeb kiest ervoor om een bootje te maken. Daarvoor moeten we zagen, schaven, lijmen, enzovoorts. Tycho heeft een iets makkelijker pakketje, maar helpt daarna gezellig mee.

Als de werkjes klaar zijn willen de jongens nog even naar de Harrewar. Wij kijken nog even rond bij de verschillende activiteiten voordat we richting huis rijden.

Nog lang niet alles gezien en gedaan

We staan versteld van de vele leuke activiteiten op het Hof van Saksen. We hebben veel dingen gedaan, maar ook nog heel veel niet. De meeste Academies hebben we niet kunnen proberen, daar was het weekend gewoon te kort voor.

Meer weten?

Bekijk alle activiteiten bij Hof van Saksen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)