Keurmerk voor Landal Het Land van Bartje

We hebben inmiddels aardig wat vakantieparken gezien. Maar toen we bij Landal park Het Land van Bartje kwamen viel onze mond toch even open. Dit is toch wel een heel bijzonder mooi vakantiepark.

We krijgen een warm welkom bij Het Land van Bartje

Met onze jongens als schoolkids en tieners kwamen we naar Drenthe, waarbij we op dit mooie park verbleven. Van tevoren had ik wel de site bekeken.

Maar toch werd ik verrast door de bijzonder mooie accommodaties, de speeltuintjes, de ponyranch, Bartjes Boerderij, het zwembad wat met mooi weer omgetoverd wordt tot buitenbad, enzovoorts.

En als dan de medewerkers ook nog erg (kind)vriendelijk en behulpzaam zijn, dan kan ik niet anders dan het Vakantie met Kinderen keurmerk uitreiken.

Onze accommodatie

Na een vriendelijke ontvangst bij de receptie rijden we naar onze vakantiewoning waar we de komende nachten gaan logeren.

Drentse Hoeve bij het Land van Bartje

We zien mooie landhuisjes en bungalows staan. Wij logeren in een Drentse Hoevewoning, compleet met rieten dak. Het is al genieten bij de aanblik van deze woning.

Maar als we binnen komen zijn we helemaal verrast. Wat een prachtige inrichting en een ruimte heeft de boerderij.

Er zijn drie grote slaapkamers en twee badkamers aanwezig, waarvan één met sauna en zonnebank.

De ruime woonkamer met open keuken heeft een gezellige zithoek en grote eettafel. De afwasmachine en flatscreen tv maken de luxe compleet.

Buiten hebben we een heel ruim terras en er zit veel gras en groen tussen ons huisje en onze buren. We zakken snel op het terras neer om de laatste zonnestralen mee te pikken en genieten...

Maar er is nog veel meer keuze qua accommodaties bij het Land van Bartje. Wat dacht je van houten bungalows, stacaravans waaronder de speciale 4-persoonskinderstacaravan en de 6-persoonskinderhoevewoning. Met speelgoed voor de kinderen en in de hoevewoning ook een prachtige kinderkamer met stoere hoogslaper. Er zijn ook (kinder) hoevewoningen voor 8 of 10 personen.

Ook prachtig zijn de landhuizen voor 4, 5 of 6 personen.

Spelen en zwemmen

speeltuin in Het Land van Bartje

Op het park zijn heel veel mogelijkheden voor de kinderen om zich te vermaken. Er staan verspreid over het park wat speeltoestellen.

Bij de ponyranch en achter het hoofdgebouw zijn grote speeltuinen waar ze zich heerlijk kunnen uitleven. En achterin het park bij de huisjes 200 - 205 is een uitdagend houten klimtoestel.

In Bartjes Boerderij kunnen de kids heerlijk klimmen, klauteren, glijden en spelen met water en zand in de grote indoor speeltuin. De ouders genieten van een kopje koffie en kunnen hun kroost vanaf hun zitplek in de gaten houden. Ga je de trap op naar boven dan vind je een poolbiljart en de galerie waar o.a. workshops gegeven worden.

In de boerderij is ook de Bollo Club en kun je deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden door het fun en entertainment team. Voor Bartjes Boerderij staat het Bollo huisje.

Patrick en Zeb zoeven van de glijbaan in het zwembad van Het Land van Bartje

Het zwembad is verdeeld in twee delen. Een binnenbad met waterglijbaan en een binnenbad die omgetoverd kan worden tot buitenbad. In dit zwembad is ook een super leuke glijbaan waar je met zijn vieren naast elkaar naar beneden kan glijden. Voor de kleintjes is hier een speel-doe-bad.

De sportievelingen kunnen nog een balletje slaan op de tennisbaan of een balletje trappen op het sportveld.

Altijd leuk is een potje midgetgolf. Ben je echt golf fanaat, dan kan je terecht bij Country Golf Ees, direct naast Het Land van Bartje gelegen.

"Kammen, kroelen, knuffelen" en ponyrijden op de Ponyranch

Het pronkstuk van Het Land van Bartje is de eigen ponyranch. Tussen de huisjes liggen de stallen en de velden waar je de pony's kan vertroetelen en berijden.

De leuke Ponyranch van Het Land van Bartje

Kinderen van 3 t/m 12 jaar kunnen er ponyrijles krijgen. Vanaf 7 jaar kan je een bosrit maken.  Zijn jouw kinderen meer verzorgende types, dan mogen ze de pony's komen kammen, kroelen en knuffelen. 

Naast rijles en bosritten worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Zoals acrobatiek op de rug van een paard, oftewel voltige. Leren rijden zonder zadel, de cowboy experience. De allerkleinsten t/m 2 jaar mogen Swieber ontmoeten. Voor de kleintjes is een pony aaien en knuffelen en er even opzitten al een hele ervaring.

Een leuk gezinsuitje is de Bartje's Deux Chevaux rondrit. Je maakt dan een rit door de omgeving in een heuse paardentram.

Reserveer tijdig voor het deelnemen aan de activiteiten op de ponyranch. De pony's zijn erg in trek. 

Bartjes BikeXperience fietsverhuur

Bijzondere kinderfiets met paard

Gezinnen die graag fietsen zitten bij Het Land van Bartje helemaal op het juiste adres. Je kan er namelijk heel veel verschillende soorten fietsen huren.

Van skelters, bolderwagens, loopfietsjes, trywill en "bijzondere" kinderfietsen tot "gewone heren en damesfietsen", E-bikes, mountainbikes en fietskarren. Ook bijzondere fietsen als de tandem, aanhangfiets, Lopifit en E-chopper zijn er te huur.

En de omgeving is zeer aantrekkelijk om op de fiets te ontdekken. Ga lekker toeren door de bossen van de Hondsrug. Of ga op de fiets naar een leuk daguitje zoals het boomkroonpad, Attractiepark Drouwenerzand, het Hunebedcentrum of Wildlands in Emmen. 

Fijne bediening bij het restaurant

Een presentje kiezen in het restaurant

Waar wij altijd enorm van genieten is uit eten gaan. En dat hebben we bij Het Land van Bartje dus ook gedaan.

Zonder reserveren stonden we op zaterdagavond voor de deur. Binnen was er geen ruimte meer, maar buiten was het heerlijk weertje zodat we op het terras konden eten.

Er is voldoende keuze op de kaart en voor de kinderen is er een kindermenu. Bij het kindermenu zit een presentje die ze zelf uit mogen zoeken.

Het eten is heerlijk, maar wat ons vooral opvalt is de jongen van de bediening. Die is vrolijk, behulpzaam en heeft alles in de gaten. Hij is aardig voor de kinderen en doet zijn werk voortreffelijk.

Naast het restaurant is er op het park ook een snackbar en supermarkt waar je de benodigde natjes en droogjes kan halen. En bij de Ponyranch zit Paviljoen de Zwieber waar de ouders op het fijne terras een bakkie kunnen doen terwijl de kids zich vermaken bij de pony's.

Keurmerk dik verdiend!

Het keurmerk voor Het Land van Bartje!

Wij hebben twee keer enorm genoten van ons weekendje en midweekje weg bij dit prachtige vakantiepark.

Ik ben onder de indruk over hoe ze hier in mogelijkheden denken. Ze zullen er alles aan doen om je een heerlijk vakantie te laten beleven.

Daarom willen we Landal Het Land van Bartje warm aanbevelen en hebben ze het Vakantie met Kinderen Keurmerk dik verdiend.

Bartjes Boerderij na de vernieuwingen van 2021De vernieuwde Bartjes Boerderij
Vernieuwde indoor speeltuin in Bartjes BoerderijVernieuwde indoor speeltuin in Bartjes Boerderij
Pumptrack bij het Land van BartjeKids kunnen zich uitleven op de pumptrack

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)