Keurmerk voor Landal Het Land van Bartje

We hebben inmiddels aardig wat vakantieparken gezien. Maar toen we bij Landal park Het Land van Bartje kwamen viel onze mond toch even open. Dit is toch wel een heel bijzonder vakantiepark.

We krijgen een warm welkom bij Het Land van Bartje

In juni 2014 kwamen we naar Drenthe, waarbij we op dit mooie park verbleven. En uiteraard had ik me wel wat ingelezen.

Maar toch werd ik verrast door de bijzonder mooie accommodaties, de speeltuintjes, de ponyranch, Bartjes Boerderij, het zwembad wat met mooi weer omgetoverd wordt tot buitenbad, enzovoorts.

En als dan de medewerkers ook nog erg (kind)vriendelijk en behulpzaam zijn, dan kan ik niet anders dan het Vakantie met Kinderen keurmerk uitreiken.

Onze accommodatie

Na een vriendelijke ontvangst bij de receptie rijden we naar onze vakantiewoning waar we de komende nachten gaan logeren.

Drentse Hoeve bij het Land van Bartje

We zien mooie landhuisjes en bungalows staan. Wij logeren in een Drentse Hoevewoning, compleet met rieten dak. Het is al genieten bij de aanblik van deze woning.

Maar als we binnen komen zijn we helemaal verrast. Wat een prachtige inrichting en een ruimte heeft de boerderij.

Er zijn drie grote slaapkamers en twee badkamers aanwezig, waarvan één met sauna en zonnebank.

De ruime woonkamer met open keuken heeft een gezellige zithoek en grote eettafel. De afwasmachine en flatscreen tv maken de luxe compleet.

Buiten hebben we een heel ruim terras en er zit veel gras en groen tussen ons huisje en onze buren. We zakken snel op het terras neer om de laatste zonnestralen mee te pikken en genieten...

Maar er is nog veel meer keuze qua accommodaties bij het Land van Bartje. Wat dacht je van houten bungalows, stacaravans waaronder de speciale 4-persoonskinderstacaravan en de 6-persoonskinderhoevewoning. Met speelgoed voor de kinderen en in de hoevewoning ook een prachtige kinderkamer met stoere hoogslaper. Er zijn ook (kinder) hoevewoningen voor 8 of 10 personen.

Ook prachtig zijn de landhuizen voor 4, 5 of 6 personen.

Spelen en zwemmen

speeltuin in Het Land van Bartje

Op het park zijn heel veel mogelijkheden voor de kinderen om zich te vermaken. Er staan verspreid over het park wat speeltoestellen.

Bij de ponyranch en het hoofdgebouw zijn grote speeltuinen waar ze zich heerlijk kunnen uitleven.

In Bartjes Boerderij kunnen de kids heerlijk spelen met zand en water terwijl de ouders genieten van een bakkie koffie of een potje pool biljart.

In de boerderij is ook de Bollo  Club en kun je deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden door het fun en entertainment team.

Patrick en Zeb zoeven van de glijbaan in het zwembad van Het Land van Bartje

Het zwembad is verdeeld in twee delen. Een binnenbad en een binnenbad die omgetoverd kan worden tot buitenbad. Er is een super leuke glijbaan waar je wel met zijn vieren naast elkaar naar beneden kan glijden en een speel-doebad voor de kleintjes.

De sportievelingen kunnen nog een balletje slaan op de tennisbaan of een balletje trappen op het sportveld.

Altijd leuk is een potje midgetgolf. Ben je echt golf fanaat, dan kan je terecht bij  Country Golf Ees, direct naast Het Land van Bartje gelegen.

"Kammen, kroelen, knuffelen" en ponyrijden op de Ponyranch

Het pronkstuk van Het Land van Bartje is de eigen ponyranch. Tussen de huisjes liggen de stallen en de velden waar je de pony's kan vertroetelen en berijden.

De leuke Ponyranch van Het Land van Bartje

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen er ponyrijles krijgen. Vanaf 7 jaar kan je een bosrit maken.  Zijn jouw kinderen meer verzorgende types, dan mogen ze de pony's komen kammen, kroelen en knuffelen. Pony rijden is voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Naast de eigen ponyranch biedt Het Land van Bartje ook nog wat extra activiteiten aan in samenwerking met Maneges in de omgeving. Zoals acrobatiek op de rug van een paard, oftewel voltige, en bosritten voor onervaren en gevorderden rijders. Ook is het mogelijk om je eigen paard mee te nemen. Deze kan dan logeren bij Manege Les Chevaux.

Reserveer tijdig voor het deelnemen aan de activiteiten op de ponyranch. De pony's zijn erg in trek. Is het toch vol, dan kan je vaak nog wel deelnemen aan de activiteiten bij Maneges in de omgeving.

Fijne bediening bij het restaurant

Een presentje kiezen in het restaurant

Waar wij altijd enorm van genieten is uit eten gaan. En dat hebben we bij Het Land van Bartje dus ook gedaan.

Zonder reserveren stonden we op zaterdagavond voor de deur. Binnen was er geen ruimte meer, maar buiten was het heerlijk weertje zodat we op het terras konden eten.

Er is voldoende keuze op de kaart en voor de kinderen is er een kindermenu. Bij het kindermenu zit een presentje die ze zelf uit mogen zoeken.

Het eten is heerlijk, maar wat ons vooral opvalt is de jongen van de bediening. Die is vrolijk, behulpzaam en heeft alles in de gaten. Hij is aardig voor de kinderen en doet zijn werk voortreffelijk.

Het keurmerk voor Het Land van Bartje!

Naast het restaurant is er op het park ook een snackbar en supermarkt waar je de benodigde natjes en droogjes kan halen.

Keurmerk dik verdiend!

Wij hebben genoten van ons weekendje Landal GreenParks. Ondanks de rookmelder die de eerste nacht 4 x afging. Gelukkig vals alarm! En na melding bij de receptie succesvol opgelost.

Daarom willen we Landal Het Land van Bartje warm aanbevelen en hebben ze het Vakantie met Kinderen Keurmerk dik verdiend.


Keer terug van Landal Land van Bartje naar Landal Parken
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!