Landal de Lommerbergen, met subtropisch zwemparadijs en Puk en Pelle

In Noord-Limburg ligt vakantiepark Landal Lommerbergen. Dit park is net wat anders dan de andere Landal Parken. Onder andere door het grote subtropische zwembad.

Het vlot naar het avontureneiland bij Landal de Lommerbergen

De Lommerbergen werd al in 1968 geopend als eerste park van Sporthuis Centrum. Inderdaad, dat is het bedrijf dat later is overgegaan in Center Parcs.

Net als het Vennenbos werd de Lommerbergen in 2002 verkocht aan Landal Greenparks. De reden daarvoor was dat Center Parcs te weinig uitbreidingsmogelijkheden bij de parken zag.

Beide parken beschikten echter wel over een groot subtropisch zwemparadijs, waar de parken van Center Parcs immers bekend om staan.

Landal heeft De Lommerbergen inmiddels voorzien van haar eigen kenmerken. Maar enige zaken uit het verleden zijn gebleven.

Het subtropisch zwembad

Het subtropisch zwemparadijs van de Lommerbergen

Het grote zwembad is gebouwd zoals Center Parcs dat pleegde te doen: in een mooie grote koepel, zodat er een echt subtropisch zwemparadijs ontstaat. En dit is nog altijd het geval.

Centraal in de koepel is er het grote golfslagbad, Leuk natuurlijk, al zijn de golven niet erg hoog.

Nog leuker is het Kids Junglebad. Mooi in junglestijl compleet met loopbrug en waterval. En ook het peuterbad en kinderdoebad zijn leuk, met zelfs nog een zandbak om in te spelen. 

Er zijn ook glijbanen voor de oudere kids die lekker snel zijn. Een coneglijbaan en duorace glijbaan. Wie is er het eerst benenden?

Voor de ouders is er de exotic garden. Een plekje om te relaxen in de infra rood sauna, de stoomcabine of de wirlpool.

Restaurants en meer op de Park Plaza

Het tropisch aangeklede Park Plaza

Landal de Lommerbergen heeft een groot centrumgebouw met verschillende restaurants. Er is een groot buffet restaurants, een steaks en burgers restaurant, een pizzeria en een snackbar. Genoeg keus dus.

In het gebouw zit ook gave bowlingbaan. Op deze vrolijk met led verlichte banen kun je zelf kiezen welke soort animatie je op de baan wilt. Supel leuk! In de grote indoor speeltuin kan volop gespeeld worden. En met de mooie visvijver erbij is er genoeg te zien en doen hier.

Natuurlijk zijn er ook nog winkeltjes. Voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor wat leuke souvenirs.

Meer speelgelegenheid op het vakantiepark

Het vernieuwde speeleiland bij Landal de Lommerbergen

Buiten het centrum gebouw is nog veel meer te doen voor de kinderen.

Zo is er een groot avonturen speeleiland, waar je met een vlot naartoe kan. Daar staat een speeltuin, Met een touwbrug waarmee je ook het eiland af kan, en dan kom je bij de grote speeltuin met onder andere een speelkasteel.

Hier in de buurt is ook een kinderboerderij, en de  leuke sprookjes midgetgolf. De Bollo club is er ook en nieuw in 2021 is de sportarena met een interactieve voetbalmuur.

Misschien dus wel handig om een huisje in de buurt van deze centrale faciliteiten te nemen. Hoewel er in de rest van  het park ook kleine speeltuintjes zijn, en een plek met diverse sportvelden en speelweide.

Animatie van Bollo, maar ook van Puk en Pelle

Leuke theatershow van Puk en Pelle

Ik noemde hem al: Bollo is er natuurlijk ook. Lekker knutselen kan je bij de Bollo club, en je kan op bezoek bij zijn huisje. Met enige regelmaat is hij ook op het vakantiepark te vinden om te knuffelen en op de foto te gaan.

Maar behalve Bollo zijn er nog twee mascottes: Puk en Pelle. Deze vind je alleen hier en bij het Vennenbos. Zij geven leuke theatershows in de Park Plaza.

Het Fun en Entertainment team organiseert allerlei aciviteiten, af en toe geholpen door zowel Bollo, als Puk en Pelle. Wat een luxe, al die mascottes!

Kinderbungalows en andere huisjes

Leuke slaapkamer in een kinderbungalow bij de Lommerbergen

De Lommerbergen is dus een park dat al heel lang meegaat. De bungalows zijn ze aan het vernieuwen. Dat betekent een nieuw, fris interieur, voorzien van alle gemakken die je kent van nieuwere accommodaties op andere parken. In de oudere bungelows is alles aanwezig en ze worden goed schoon gemaakt.

Een bijzondere is de nieuwe 3-persoons babybungalow. Speciaal voor de jonge gezinnen die voor het eerst met hun kleintje op vakantie gaan. In dit huisje zijn naast de spullen die je verwacht in zo'n huisje de flessenwarmer, een wippertje en babyfoon aanwezig!

Ook een hele leuk is natuurlijk de  4-persoons kinderbungalow. Die hebben een kinder-speel/slaapkamer met een hoogslaper, spellendoos, babybed, aankleedkussen, kinderbox, kinderstoel en alles wat je nodig hebt voor een vakantie met een kleine kinderen.

Let op: er zijn Kinderbungalows, en Kinderbungalows Plus. Die laatste zijn gestandaardiseerd over alle Landal parken, zodat je precies weet wat je krijgt.

Er zijn bungalows voor 2, 3, 4, 5, 6 en 8 personen.

De omgeving

Toos begroet ons bij Toverland

Landal de Lommerbergen ligt in een prachtige omgeving in Noord-Limburg. Hier geniet je van de bossen en de nabijgelegen Maas. Je laten overzetten door het pont Kessel-Beesel is een belevenis op zich!

Leukes steden als Venlo en Roermond zijn leuk voor een dagtripje, maar je kan natuurlijk ook even de grens over naar Duitsland.

Leuke attracties zijn er ook genoeg in de omgeving. Wat dacht je van Toverland, Zoo parc Overloon, shoppen bij outlet Roermond en klimpark Fun Forest Venlo?

Overdekte speeltuin met veel klim en klauter toestellen en glijbanenDe indoor speeltuin

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)