Landal de Lommerbergen, met subtropisch zwemparadijs en Puk en Pelle

In Noord-Limburg ligt vakantiepark Landal Lommerbergen. Dit park is net wat anders dan de andere Landal Parken. Onder andere door het grote subtropische zwembad.

Het vlot naar het avontureneiland bij Landal de Lommerbergen

De Lommerbergen werd al in 1968 geopend als eerste park van Sporthuis Centrum. Inderdaad, dat is het bedrijf dat later is overgegaan in Center Parcs.

Net als het Vennenbos werd de Lommerbergen in 2002 verkocht aan Landal Greenparks. De reden daarvoor was dat Center Parcs te weinig uitbreidingsmogelijkheden bij de parken zag.

Beide parken beschikten echter wel over een groot subtropisch zwemparadijs, waar de parken van Center Parcs immers bekend om staan.

Landal heeft De Lommerbergen inmiddels voorzien van haar eigen kenmerken. Maar enige zaken uit het verleden zijn gebleven.

Het subtropisch zwembad

Het subtropisch zwemparadijs van de Lommerbergen

Het grote zwembad is gebouwd zoals Center Parcs dat pleegde te doen: in een mooie grote koepel, zodat er een echt subtropisch zwemparadijs ontstaat. En dit is nog altijd het geval.

Centraal in de koepel is er het grote golfslagbad, Leuk natuurlijk, al zijn de golven niet erg hoog.

Nog leuker is het Kids Junglebad. Mooi in junglestijl compleet met loopbrug en waterval. En ook het peuterbad en kinderdoebad zijn leuk, met zelfs nog een zandbak om in te spelen. Tenslotte is er ook nog een grote glijbaan, al gaat die niet al te snel.

Voor de ouders is er de exotic garden. Een plekje om te relaxen in de infra rood sauna, de stoomcabine of de wirlpool.

Al met al is het tropisch zwembad heel erg leuk voor kinderen tot een jaar of 12. Voor oudere kinderen is er niet zoveel uitdaging.

Restaurants en meer op de Park Plaza

Het tropisch aangeklede Park Plaza

Ook in Center Parcs stijl is het grote Park Plaza. Een groot centrumgebouw met verschillende restaurants. Er is een groot buffet restaurants, een steaks en burgers restaurant, een pizzeria en een snackbar. Genoeg keus dus.

In het gebouw zit ook een bowlingbaan, een indoor speeltuin en een game hal. Met de mooie visvijver erbij is er genoeg te zien en doen hier.

Dan zijn er natuurlijk ook nog winkeltjes. Voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor wat leuke souvenirs.

Meer speelgelegenheid op het vakantiepark

Een leuk speelkasteel bij de grote speeltuin

Buiten het centrum gebouw is nog veel meer te doen voor de kinderen.

Zo is er een groot avonturen speeleiland, waar je met een vlot naartoe kan. Daar staat een speeltuin, Met een touwbrug waarmee je ook het eiland af kan, en dan kom je bij de grote speeltuin met onder andere een speelkasteel.

Hier in de buurt is ook een kinderboerderij, en de  leuke sprookjes midgetgolf. De Bollo club is er ook, en nog veel meer.

Misschien dus wel handig om een huisje in de buurt van deze centrale faciliteiten te nemen. Hoewel er in de rest van  het park ook kleine speeltuintjes zijn, en een plek met diverse sportvelden en speelweide.

Animatie van Bollo, maar ook van Puk en Pelle

Leuke theatershow van Puk en Pelle

Ik noemde hem al: Bollo is er natuurlijk ook. Lekker knutselen kan je bij de Bollo club, en je kan op bezoek bij zijn huisje. Met enige regelmaat is hij ook op het vakantiepark te vinden om te knuffelen en op de foto te gaan.

Maar behalve Bollo zijn er nog twee mascottes: Puk en Pelle. Deze vind je alleen hier en bij het Vennenbos. Zij geven leuke theatershows in de Park Plaza.

Het Fun en Entertainment team organiseert allerlei aciviteiten, af en toe geholpen door zowel Bollo, als Puk en Pelle. Wat een luxe, al die mascottes!

Kinderbungalows en andere huisjes

Leuke slaapkamer in een kinderbungalow bij de Lommerbergen

De Lommerbergen is dus een park dat al heel lang meegaat. De bungalows zijn dan ook niet de nieuwste. Maar alles is er aanwezig en ze worden goed schoon gemaakt.

Er zijn bungalows voor 2, 4, 5, 6 en 8 personen. En veel van de bungalows zijn inmiddels vernieuwd. Dat betekent een nieuw, fris interieur, voorzien van alle gemakken die je kent van nieuwere accommodaties op andere parken.

Bijzondere aandacht vragen hierbij natuurlijk de  4-persoons kinderbungalows. Zij hebben een kinder-speel/slaapkamer met een hoogslaper, spellendoos, babybed, aankleedkussen, kinderbox, kinderstoel en alles wat je nodig hebt voor een vakantie met een kleine kinderen.

Let op: er zijn Kinderbungalows, en Kinderbungalows Plus. Die laatste zijn gestandaardiseerd over alle Landal parken, zodat je precies weet wat je krijgt.

De omgeving

Toos begroet ons bij Toverland

Landal de Lommerbergen ligt in een prachtige omgeving in Noord-Limburg. Hier geniet je van de bossen en de nabijgelegen Maas. Je laten overzetten door het pont Kessel-Beesel is een belevenis op zich!

Leukes steden als Venlo en Roermond zijn leuk voor een dagtripje, maar je kan natuurlijk ook even de grens over naar Duitsland.

Leuke attracties zijn er ook genoeg in de omgeving. Wat dacht je van Toverland, Zoo parc Overloon, shoppen bij outlet Roermond en klimpark Fun Forest Venlo?


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!