Landal parken in Noord-Holland, aan Noord-zee en IJsselmeer

Er zijn 5 landal parken in Noord-Holland. Drie daarvan liggen bij de stranden van de Noordzee, één aan het IJsselmeer, en één in het Gooi. Maar welke kindvriendelijke faciliteiten kan je er verwachten?

In het uiterste Noorden van Noord-Holland bevinden zich drie Landal parken vlakbij het strand: Beach resort Ooghduyne, Residence Westduin en de Berger Duinen.

Toch zijn deze parken heel verschillend.

Dat geldt ook voor het nieuwe Landal Volendam, dat in 2020 geopend is.

En aan de andere kant van Noord-Holland, in het Gooi, vindt je glamping tenten bij Landal de Gooise Heide.

Wat je op deze verschillende parken kan vinden lees je hieronder

Beach Resort Ooghduyne

Het grote binnenzwembad van Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne ligt in het Noordelijkste stukje Noord-Holland, aan de rand van Julianadorp aan Zee, op ongeveer 1 km van het strand.

Het is een sportief park met golf- en tennisbanen, een overdekt zwembad met peuterbad en een coole verlichte glijbaan. Daarnaast een indoorspeelplaats in het parkcentrum, airtrampoline,  een midgetgolfbaan en bowling met kindvriendelijke banen. In de schoolvakantie is er een entertainment-programma.

Op het resort kan je logeren in een appartement voor 2 of 4 personen of in prachtige vakantiehuizen die geschikt zijn voor 4 tot wel 22 personen.

Landal Vakantiepark Gooise Heide

Luxe tenten bij Landal Gooise Heide

Is het een vakantiepark of is het een camping? Bij Landal vakantiepark Gooise Heide slaap je namelijk in een stoere luxe safaritent in de Gooise bossen. Het is dus eigenlijk meer een glamping park.

Op dit park geniet je vanaf de veranda van de tent van het buitenleven. En er worden diverse activiteiten georganiseerd. Waar heb jij zin in? Yogales, bootcamp, wandeltocht maken of een boxles? Regelmatig is er een optreden of ander evenement in de "Ray Shelter". Komt het festival gevoel al naar boven? Voor de kids is er een speeltuintje en ze kunnen hutten bouwen in het bos.

De safaritenten zijn voor max. 6 personen. Gooise Heide ligt bij Huizen en dichtbij het Gooimeer. De omgeving is prachtig en er zijn dichtbij vele leuke uitjes voor kinderen.

Volendam

Entree van het van der Valk hotel in Utrecht

Gloednieuw in 2020 is het vakantiepark Landal Volendam. Een uniek vakantiepark met dorps karakter aan het IJsselmeer, geheel in stijl met het naburige vissersdorp.

Veel faciliteiten voor kinderen heeft het park niet. Zo is er geen zwembad, maar je kan wel terecht in het naastgelegen openluchtzwembad van Recreatiecentrum Slobbeland.


Nieuw: Berger Duinen

Vakantiewoning van Landal Berger Duinen.

Landal Berger Duinen is een wat kleiner maar luxe vakantiepark, Het ligt aan de kust bij Bergen en Schoorl.

Voor kinderen is er een speeltuintje. Maar de beste speelplek is natuurlijk de duinen en het strand. Bij de receptie zit een kleine minimarkt en fietsverhuur. Leuke restaurantjes zijn er genoeg in Bergen en Schoorl!

Er zijn vakantiewoningen voor 4-, 6- en 8-personen. Je kan kiezen voor een luxe of extra luxe uitvoering, met onder andere een bubbelbad, buitenhaard, en een rieten dak.

Nieuw: Landal Residence Westduin

Zeb, Tycho en Max op het strand in Noord Holland

In de duinen bij Sint Maartenszee worden op dit moment 18 luxe appartementen gebouwd. Een mooie bestemming voor de strandliefhebbers, deze ligt namelijk op loopafstand.

Voor een strandtent moet je nog wel 15 minuten wandelen. Voor leuke uitjes kun je met kinderen naar de speelparken De Goudvis en Land van Fluwel. Deze liggen beide dichtbij de appartementen. Of natuurlijk lekker naar het strand.

Je kan er drie verschillende types appartementen huren voor 4 of 6 personen; de Tuinlodge heeft een eigen terras, Duinzicht heeft uitzicht op de duinen en zee en het Penthouse is extra luxe met een sauna en schitterend uitzicht op zee.

Marker Wadden

Entree van het van der Valk hotel in Utrecht

Voor echte natuurliefhebbers heeft Landal een nieuw vakantiepark op een wel heel bijzondere plek: de Marker Wadden. Niet echt in Noord Holland, maar wel dichtbij, middenin het Markermeer.

Hier verblijf je in energieneutrale huisjes in het natuurgebied. Met wandelpaden deels over vlonders over het moerasgebied. En uitkijktorens en schuilhutten om vogels te spotten.

Veel faciliteiten voor kinderen zijn er niet. Maar er is wel een paviljoen waar je een terrasje kan pakken en lunchen. En je boodschappen kunnen worden bezorgd.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)