Landal De Reeuwijkse Plassen, prachtig vakantiepark in het Hollandse landschap

Midden in het Groene Hart ligt Landal de Reeuwijkse plassen. Met prachtige woningen tussen het water is dit een perfecte uitvalsbasis voor echt Hollandse uitstapjes

De mooie vakantievillas van het vakantiepark liggen direct aan het water. Hier kun je heerlijk suppen en zwemmen!

Als je aankomt bij het park en je ziet de vakantiewoningen, dan gaat er wel even een wow gevoel door je heen. Zo mooi zijn ze! 

Dat gevoel wordt alleen maar versterkt als je hoort dat Landal De Reeuwijkse Plassen  het eerste vakantiepark in Nederland is dat zelf duurzame elektriciteit opwekt. Het is dan ook in het bezit van het Green Key certificaat dat aangeeft dat ze veel doen aan duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

En dan is het park ook nog eens heel kindvriendelijk!

De Reeuwijkse Plassen, een heerlijk natuurgebied

Wat is het overal mooi groen bij de Reeuwijkse Plassen

Dit vakantiepark van Landal ligt bij een prachtig natuurgebied. De Reeuwijkse Plassen alleen al zijn een reden om dit park te bezoeken!

Vanaf het vakantiepark wandel je zo de prachtige natuur in. Je wandelt langs rietkragen, vennetjes en slootjes.

En je ziet verschillende vogeltjes (rietzangers!), eenden en vooral ganzen.

Met mooi weer kun je heerlijk zwemmen in de Reeuwijkse plassen

Naast het park ligt het Reeuwijkse Hout. Een recreatiegebied met een heerlijk strand aan één van de grootste plassen.

En de Reeuwijkse plassen lopen zelfs nog door tot in het vakantiepark.

Met de kano's, fluisterbootjes of sup-borden die je kan huren kan je het gebied vanaf het water ontdekken. Op de plas is het ook mogelijk om te surfen of zeilen.

Prachtige bungalows aan het water

Uitzicht op de mooie vakantievillas van het duurzame vakantiepark de Reeuwijkse Plassen

Zoals gezegd zijn de vakantiewoningen erg mooi en staan ze allemaal aan het water.   De 2-persoons woningen zijn er in een comfort en luxe uitvoering. Bij de luxe uitvoering is een sauna -/zonnehemelcombinatie aanwezig, zijn de bedden opgemaakt en is er een föhn in  de woning aanwezig.

De 4-persoons woningen zijn er ook in een luxe en comfort  uitvoering.  Bijzonder zijn de  kinderwoningen die je als vrijstaand of 2 onder 1 kap kan huren. In deze woningen is een speciale kinderkamer, speelgoed, Bollo spellentafel, kindermeubilair en alles wat handig is tijdens een vakantie met kinderen aanwezig.  OOk zijn er extra toegankelijke woningen en wellneswoningen voor 4 personen.

Voor 6 personen heb je ook de keuze uit luxe, comfort en kinderwoningen.  Terwijl er voor 8 personen alleen comfort- en kinderwoningen zijn. De 10-persoons  waterwoning er alleen in een luxe variant. En de 12- en 20-persoons woningen zijn er alleen in comfort klasse.

Indoor zwembad en binnen- en buitenspeeltuin

Indoor speelzolder bij Landal Reeuwijkse Plassen

Voor als het weer wat minder is, heeft Landal de Reeuwijkse Plassen ook een indoor zwembad.

Het is een mooi, modern ingericht zwembad. Het is redelijk groot met nog een klein peuterbadje erbij. Maar verwacht geen glijbaan of andere bijzonderheden. Gewoon lekker om baantjes te trekken of met elkaar te spelen in het water.

Er is in het gebouw ook een kleine overdekte speeltuin. Ook deze is niet al te groot, maar heeft wel een leuk klimtoestel met glijbaan, grote bouwblokken en onder andere een pool-biljarttafel.

Buiten is er een mooie natuurspeeltuin aangelegd. Met onder andere een kabelbaan, grote schommel, en klimtoren. Erg leuk is ook het parcours van boomstronken om te voltooien zonder de grond te raken, een uitdaging!

Restaurants op het park en ernaast

Lekker eten op het terras van restaurant het Reeuwijkse Hout

Op het vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen vind je het Italiaanse restaurant Mercatu. Hier eet je lekkere pizza's en pasta's maar let op: geen glutenvrije bodems.

Voor een erg lekker ijsje kun je terecht in de ijssalon. Ernaast ligt een koffiebar, waar je ook kunt lunchen.

Hou je meer van een stukje vlees of vis, dan kan je bij het naastliggende Paviljoen Reeuwijkse Hout terecht. Hier vind je voor jong en oud heerlijke maaltijden. Niet het goedkoopste restaurant, wel erg lekker.

Echt Hollandse uitstapjes

Een vrouw maakt kaas op de markt van Gouda

Met zoveel moois zou je bijna alleen op het vakantiepark blijven. Maar dan doe je jezelf, en het Groene Hart tekort.

Je moet sowieso een bezoekje brengen aan de naastgelegen stad Gouda. Bekijk het mooie stadhuis, bezoek het kaasmuseum en als het even kan op donderdag de kaasmarkt. Willen de kinderen niet mee? Vertel ze dan dat één van de beste Lego-winkels zich hier bevindt...

Kan je niet op een donderdag? Ga dan op zaterdag naar de kaasmarkt van Woerden. Bezoek hier ook het Kaaspakhuis en de Molen de Windhond.

Nog meer Hollandse molens vind je bij de Kinderdijk. Dat is 35 minuten rijden met de auto, maar zeer de moeite waard!

Na een drukke dag is het heerlijk om een duik te nemen in het zwembad
Overal op het park zijn natuurlijk speelmogelijkheden voor de kids te vinden
Sabine en haar jongens op het water van de Reeuwijkse Plassen
Uitstapje naar Kinderdijk, in totaal zo'n 35 autominuten verwijderd van het vakantiepark

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)