Slapen op Safari Resort Beekse Bergen... WAUW

Het Safari Resort Beekse Bergen is inmiddels een gevestigd begrip. Wij zijn hier meerdere malen geweest en waren er ook in het allereerste begin bij. Ik vertel je hier waarom we hier iedere keer weer onder de indruk zijn van het mooie park.

Op het terras van Safari Resort Beekse Bergen bij de giraffen

50 jaar geleden opende het Leeuwenpark Beekse Bergen haar deuren, later omgedoopt tot Safaripark. En in de jaren tachtig kwam daar het Lake Resort Beekse Bergen, voorheen Vakantiepark Beekse Bergen, bij. 

En 50 jaar na de eerste leeuwen, werd het tijd voor een nieuwe belevenis bij de dieren in Hilvarenbeek: het Safari Resort.

Hier overnacht je in alle luxe tussen de dieren. Een unieke ervaring, alsof je op de savanne midden in Afrika bent. Fantastisch, ook voor de kinderen.

Ik zal proberen te beschrijven wat je in het Safari Resort kan verwachten, maar je zal het natuurlijk zelf moeten beleven!

De lodges staan tussen de savannes

Voor het Safari Resort zijn meerdere savannes gecreëerd, plus 2 leeuwenvelden en een zeehondenmeertje.

Hier omheen zijn de safari-lodges opgesteld. Je kijkt dus zo vanuit je lodge, en vanaf je terras op de savanne met de bijbehorende dieren er in. Alsof je er midden in zit.

Dit is werkelijk uniek. Je kan zo uren naar de verschillende dieren kijken die langskomen. Heel rustgevend, en ook hartstikke leuk voor de kinderen.

Als je gaat boeken kan je zelf de lodge uitkiezen. Wij zaten bij de leeuwenvlakte, heel bijzonder. Maar misschien wil je liever langs de savanne, waar je meer verschillende dieren ziet?

Light Safari Beekse Bergen

Nieuw deze winter: De Light Safari

Als de dieren zich klaarmaken voor de nacht komt er langs de wandelsafari in het Safaripark een bijzondere wereld tot leven vol lichtgevende dieren, bloemen en planten. Iets voor jou?
De Light Safari
is van 7 december t/m 25 februari van donderdag t/m zondag. In de voorjaars- en kerstvakantie elke avond open.

Lodges aan de savanne in Safari Resort Beekse Bergen

Van alle luxe voorzien

In de lodges ben je van alle luxe voorzien. Ze zijn prachtig aangekleed, in Afrikaanse sferen en met een mooie veranda.

Standaard zijn ze uitgerust met bad, douche en sauna. En natuurlijk ruime slaapkamers en een keuken met alles erop en eraan.

Er zijn lodges voor 6, 8, en zelfs een groeps-lodge voor 14 personen.

Daarnaast zijn er 6-persoons safaritenten en 8-persoons safaritenten. Iets minder luxe maar wel ècht Afrika.

Speciaal voor de kinderen

Pizza eten in de lodge bij Safari Resort Beekse Bergen

Extra leuk voor de kinderen zijn de speciale Kids-lodges. Deze staan in een cirkel bij elkaar, met een speeltuin in het midden. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen, zonder dat ze weg kunnen lopen en verdwalen.

In de kids-lodges zijn ook leuke dierenspellen aanwezig. Het water in de douche komt uit een olifantenslurf, en er staat een bolderkar voor je klaar.

Nadeel van deze kids-lodges is wel dat je niet direct op de savanne kijkt. Maar je hoeft niet ver om de dieren te zien.

Overnachten in een boomhut

Helemaal bijzonder zijn de speciale 6-persoons boomhutten. Wat zien die er schitterend uit zeg!

Vanuit de boomhut heb je aan de ene kant zicht op het zeehondenmeertje. En aan de andere kant op de Ngorongoro vlakte van het Safaripark.

Kinderen zullen de boomhut ook helemaal geweldig vinden. Al is hij misschien wat minder praktisch als ze nog klein zijn.

Leuke Boomhutten met prachtig uitzicht

Laat je verwennen in Karibu Town

Je kan in de keuken van je lodge zelf heerlijk kokkerellen. Maar het is natuurlijk ook heerlijk om jezelf te laten verwennen in een restaurant. En dat kan in Karibu Town.

Hier vind je Restaurant Moto. Hier  wordt je heerlijk in de watten gelegd met bijzondere Afrikaanse gerechten. En er is ook een kinderkaart.

Je geniet van de gerechten in het restaurant of op het grote terras. Daar heb je ook weer fantastisch uitzicht op de dieren van de savanne. De voederplek is vlakbij, dus er loopt altijd wel wat.

De kinderen kunnen ondertussen spelen in de leuke buitenspeeltuin. Of in de indoor speeltuin bij het Ranger Basecamp. Daar worden ook tal van leuke activiteiten voor de kids georganiseerd.

Ook in Karibu Town is de Pamoja Lounge. hier doe je een drankje en kun je gaan bowlen.

En de Maji Springs is een klein binnenzwembad en water speeltuin. Klein maar fijn, onze jongens konden er geen genoeg van krijgen...

In de Market & Guest Service tenslotte kan je broodjes en andere dingen kopen. je kan hier ook alle vragen over je verblijf stellen, en iets extra's bestellen zoals een Game-drive in het Safaripark!

Diner bij restaurant Moto
Indoor speeltuin bij het Rangers Basecamp

En Lake Resort Beekse Bergen dan?

Ook wilde dieren bij het Vakantiepark Beekse Bergen

Ja, dat is er natuurlijk ook nog. Wij waren altijd al fan van Lake Resort Beekse Bergen, dat ook het Vakantie met Kinderen keurmerk kreeg.

En daar staan we nog altijd 100% achter. Op het Lake Resort is nog veel meer ruimte voor de kinderen om te spelen. En tal van activiteiten rond het Victoriameer.

Als je het mij vraagt zou ik voor een vakantie van 1 of 2 weken waarschijnlijk voor het Lake Resort kiezen. Is natuurlijk ook wat goedkoper, en de kinderen kunnen wat meer kanten op.

Het Safari Resort Beekse Bergen is helemaal geweldig voor een weekend of mid-week. Al kan je je er natuurlijk ook gerust een week (of nog langer) vermaken.

Bij zowel het Safari Resort als het Lake Resort krijg je de Attractiepas er gratis bij. Dat betekent onbeperkt toegang tot het Safari-park, Speelland Beekse Bergen en nog 4 andere attracties in Nederland!

Dat maakt van iedere vakantie bij Beekse Bergen gewoon een hele goede deal!!Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)