Op Vakantiepark Slagharen overnacht je in het Wilde Westen!

Toe aan een korte vakantie in het Wilde Westen? Neem jouw kleine cowboys dan mee naar vakantiepark Slagharen. Het bekende attractiepark ligt op lasso-afstand van je eigen Haciënda, Cowboy Cottage of Wigwam!

De Wigwam Deluxe tenten op Vakantiepark Slagharen

Goudkoorts, trappelende paardenhoeven en heldhaftige sheriffs: Vakantiepark Slagharen is gehuld in een unieke Wild West sfeer.

De sfeervolle accommodaties zijn ingericht op kinderen. Hoe avontuurlijk is het wel niet om te overnachten in een echte wigwam?

Vakantiepark Slagharen in Overijssel begon ooit met een paar vakantiehuisjes rond een oude boerderij. Bij wijze van attractie kreeg je er een (destijds nog zeldzame) shetlandpony met een karretje bij.

Inmiddels is het vakantiepark uitgegroeid tot een modern vakantiepark. Het bijbehorende pretpark is bovendien uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste van Nederland.

Ondertussen is de oude, gezellige sfeer van het ponypark bewaard gebleven.

Kies waar je wilt overnachten

Wij verbleven in de Missouri lodge. Op de achtergrond de kleurige Hacienda lodges

Het park is ingedeeld in een aantal Noord-Amerikaanse thema's met elk een eigen stijl. En met een grote keuze aan verschillende accommodaties.

Helemaal in stijl verblijf je in de Wigwam Deluxe, volledig ingericht met keuken en sanitair. Of in de Cowboy Cottage. Beiden hebben plek voor 2 volwassenen en 4 kinderen.

Een andere budget-accommodatie is de 6-persoons kleurrijke Hacienda. Je moet wel een slaapbank uitklappen waar twee personen op moeten slapen.

Wat luxer zijn de 4-persoons Yellowstone lodges, en 6 persoons Nevada lodges. Bij die laatste heb je een heerlijk groot terras!

En dan zijn er ook nog de luxe Missouri lodges en de nieuwe, wat rustiger gelegen Raccoon Lodges, ieder met 3 slaapkamers voor 6 personen.

Nieuw zijn de 6-persoons Red Rock Cottages, fijne moderne optrekjes in een rustige en groene omgeving.  Met drie slaapkamers, twee badkamers met douche en toilet, moderne keuken met vaatwasser en magnetron, zijn ze van alle gemakken voorzien.

Slaap je liever in je eigen tent? Dat kan op de bijbehorende camping.

Onbeperkt toegang tot het attractiepark

Gold Rush achtbaan is top!

Gasten van Vakantiepark Slagharen hebben tijdens hun verblijf onbeperkt toegang tot het naastgelegen attractiepark.

Het themapark telt meer dan dertig attracties, waaronder twee achtbanen. De meest spectaculaire is de achtbaan GoldRush! De start is namelijk erg stoer. Eerst wordt je naar voren afgeschoten, maar dan heb je nog geen vaart genoeg om naar boven te komen. Dan rij je achteruit en hang je bijna bovenaan stil om weer in volle vaart naar voren te schieten en het hele parcours af te maken.

Daarnaast zijn er leuke attracties voor de jongere kinderen zoals een ritje in de old timer, een ritje op een paard of even lekker spelen in de speeltuin. Altijd leuk blijft de zweefmolen, de kabelbaan en het reuzenrad. En als je dan moe bent, dan kun je naar een leuke show of 4D-film.

Waterpark Aqua Mexicana

Aqua Mexicana

Gasten die een accommodatie boeken hebben ook gratis toegang tot het super gave waterpark Aqua Mexicana.

Het vrolijk gekleurde zwemparadijs heeft twee avontuurlijke ‘Sprayparken’ waar kinderen op een leuke en veilige manier met water kunnen spelen, zowel buiten als overdekt.

Ook zijn er toffe waterspeeltuinen waar voor de kleintjes en de grotere kinderen genoeg vertier is. Voor de meer gevorderde waterrat zijn er drie spannende bandenglijbanen! En relaxen kan in het grote bubbelbad of op in een ligbedje.

Slagharen is natuurlijk ook voor 1 dag te bezoeken.

Miracle of Light in de herfst

Verlicht voertuig bij Miracle of Light

Van half november tot begin januari is er Miracle of Light in het attractiepark. Als het donker wordt gaan er duizenden lichtjes aan die het attractiepark sprookjesachtig verlichten.

's Avonds is er een parade van oude voertuigen die prachtig verlicht zijn. Deze voertuigen rijden allemaal naar het centrale plein waar de dag afgesloten wordt met een spetterende show met lasers en vuurwerk.

In deze periode is ook de schaatsbaan open in Winter Western Village. Schaatsen kun je zelf meenemen of huren.

Ook genoeg te doen op het Vakantiepark

Randy en Rosie show

Ook op het Vakantiepark Slagharen zelf is van alles te doen. In de weekenden en schoolvakanties verzorgt de Kidsclub iedere dag vanaf 10:00 uur knutsel- en dansochtenden.

Ook zijn er op het park twee tennisbanen te vinden, ideaal om de dag actief te beginnen!

En als je 's avonds terug op het park ben, kan je genieten van de gezellige familieavonden. In The Music Hall worden er bingoavonden georganiseerd of leuke shows.  In de weekenden en vakanties zijn er ook shows in de The Sitting Bull bij de wigwams en de camping.

In de omgeving

Spelen in het bos van het Vechtdal

De plaats Slagharen ligt in het groene Vechtdal in het noordoosten van Overijssel. Het ligt vlakbij de dorpen Hardenberg en Ommen.

In de omgeving van Slagharen valt genoeg te zien. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de oude pittoreske binnenstad van het nabijgelegen Gramsbergen. Of ga winkelen in het centrum van Hardenberg.

Bij je boeking bij het vakantiepark kun je aangeven of je fietsen wilt huren. In de bosrijke omgeving van Slagharen kun je prachtig fietsen. Wat dacht je van een gezellige familie-picknick op de hei?

Van alle gemakken voorzien

Big Jake Dinnerhouse blijft open voor gasten van het Vakantiepark

In de alle accommodaties is een keuken aanwezig. Voor de boodschappen kun je iedere dag terecht bij parksupermarkt Bennies. Bennies heeft een uitgebreid assortiment en verkoopt ook zelfzorgmedicijnen en babyvoeding.

Geen zin om zelf te koken? Na sluiting van het attractiepark kun je nog prima uit eten gaan in één van de drie restaurants op het terrein. Daar worden uiteraard ook heerlijke kindermenu’s geserveerd.

In bepaalde accommodaties zijn ook honden toegestaan. Ook mag je trouwe viervoeter mee het attractiepark in!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)