Waterpark Aqua Mexicana, dolle waterpret bij Vakantiepark Slagharen

Kinderen zijn vaak dol op zwemmen, zeker als er waterglijbanen zijn. Een bezoekje aan waterpark Aqua Mexicana bij Vakantiepark Slagharen is dan ook voor veel gezinnen een top uitje.

Zeb en Tycho in de Magic May in Aqua Mexicana

Zoals de naam al doet voorkomen is het waterpark helemaal in Mexicaanse sferen gebouwd. Het lijkt alsof je in een Mexicaans dorpje zwemt met vrolijke huisjes en gekleurde veranda's.

En ondertussen glij je van één van de 10 glijbanen, speel je in het spraypark, trek je een baantje in het zwembad of relax je in het bubbelbad of op een ligbedje.

Aqua Mexicana ligt in het attractiepark Slagharen. Het leuke pretpark in het Overijsselse Vechtdal waar je het gevoel krijgt of je in het wilde westen beland bent.. Een park waar voor jong en oud leuke attracties zijn, en waar je ook kan verblijven op het Vakantiepark.

Omkleden en douchen bij Aqua Mexicana

De douches zitten links en rechts van deze Maya waterval

Als je binnen komt bij Aqua Mexicana kom je eerst bij de kleedhokjes. Er is een mannen en vrouwen kleedkamer en er zijn privé kleedhokjes. De hangers hangen bij de ingang klaar om je kleding op te hangen die je daarna in een kluisje kan opbergen.

Voor een kluisje moet je € 0,50 betalen. Per kluisjesblok heb je een display waar je geld kan betalen en je een kluisje toegewezen krijgt. Je moet dan een persoonlijke cijfercode invoeren waarmee je de kluis later weer open kan maken.

Heb je tussendoor wat nodig, dan kan je de kluis ook openmaken en weer sluiten zonder daar extra geld voor te betalen. Je krijgt namelijk de vraag of je al weg wilt gaan, als je dan op nee klikt kan je hem verder blijven gebruiken.

Als je je kleding en waardevolle spullen opgeborgen hebt, dan loop je richting het zwembad.  Er zijn twee ingangen waar douches zijn om je af te spoelen. Tussen de ingangen bevinden zich de wc's.

Vanuit het zwembad heb je pas door dat de douches zich naast een soort maya figuur bevinden. Ziet er wel cool uit!

Zwemmen en spelen in het zwembad

Het zwembad van Aqua Mexicana

Als je Aqua Mexicana binnenkomt ligt aan de linkerkant het zwembad. Hier kun je lekker even dobberen of wat spelen in het water. Het bad loopt geleidelijk af naar een diepte van ongeveer 1,20 m. Er staat een lijn gespannen voor de kinderen die geen zwemdiploma hebben.

Het water is heerlijk op temperatuur (ook lekker in de winter) en met twee badmeesters bij het zwembad wordt er goed op de kinderen gelet.

Rondom het zwembad staan ligbedden waar je tussen het zwemmen door lekker op kan relaxen. Vanaf een galerij wat er vanuit het zwembad uitziet als een groot balkon kun je als toeschouwers op dit bad kijken. Leuk is dat er geen ramen voor zitten. Het is dus net of je zelf ook in het zwembad bent.

Spelen in de waterspeeltuin en het spraypark

Het spraypark van Aqua Mexicana

Naast het zwembad ligt een kinderbad met een grote waterspeeltuin. Deze speeltuin heeft zo'n grote emmer die omkiept als hij vol zit. Met een grote plons stort het water dan naar beneden en als je eronder staat ben je kletsnat.

In dit bad vind je verschillende waterglijbanen. Glijbanen voor de wat jongere kinderen, maar ook twee langere glijbanen. Het water is niet diep. Kinderen kunnen hier dus op jonge leeftijd al heerlijk spelen.

Net naast het bad ligt een spraypark. Hier staan allerlei water spuitende elementen waar je elkaar mee nat kunt sptteren.  Of waar je lekker doorheen kan lopen om af te koelen.

Coole bandenglijbanen

Patrick, Zeb en Tycho in bandenglijbaan Magic May

De stoere kinderen die wel van een beetje actie houden kunnen kiezen uit drie bandenglijbanen.

De Yukatime is een 114 meter lange glijbaan die lekker snel is. Bij het begin van de glijbaan kun je kiezen uit 8 verschillende lichtshows met geluid. Dat geeft de afdaling een extra vrolijke beleving. Ook leuk is dat je getimed wordt. Kun je een wedstrijdje doen wie de snelste is!

Een hele gezellige glijbaan is de Magic May. In deze glijbaan van 113 meter lang kun je met zijn drieën in een band zitten. Plezier gegarandeerd!

De MexiCone is een stoere glijbaan van 119 meter lang waarbij je twee keer in een trechter terecht komt. Wij keerden in de tweede trechter om waardoor we achteruit kwamen te zitten. Dat maakte de rit extra spannend en cool. In de glijbaan zitten special effects met 3D-projecties.

Voor deze glijbanen moeten kinderen minimaal 1,00 meter zijn. Tot 1,20 meter moeten ze onder begeleiding van een ouder van de glijbaan af roetsjen. Vanaf 1,20 meter en met een zwemdiploma mogen ze alleen glijden.

Lekker relaxen in het bubbelbad

Na de snelle acties in de bandenglijbanen kun je lekker gaan relaxen in het grote bubbelbad. Dit bad ligt in een hoek met een mooie waterval en rotsen. En er kunnen wel 70 personen in. Dus je hoeft niet te wachten tot er plek is.

Het water is niet veel warmer dan in de andere baden, maar wel lekker genoeg om er een tijdje in te vertoeven.

In de zomer kan je ook buiten vertoeven

Aqua Mexicana buiten

Als het lekker weer is in het voorjaar en de zomer, dan kun je ook buiten met water spelen. Er is een leuk spraypark en een waterspeeltuin waar de kinderen zich prima zullen vermaken.

Rondom de waterpret staan ligstoelen zodat de ouders kunnen genieten van het zonnetje.

Wanneer kun je Aqua Mexicana bezoeken

Je kunt Waterpark Aqua Mexicana bezoeken in combinatie met Attractiepark Slagharen. Ga je een dagje uit naar dit pretpark en wil je ook zwemmen, dan kan je een ticket voor het waterpark extra bijkopen.

Ga je op vakantie bij vakantiepark slagharen en verblijf je er in een accommodatie, dan zit entree voor het attractiepark en het waterpark inbegrepen. Als je op de camping verblijft, dan is entree voor het waterpark niet inbegrepen.

Je kan Aqua Mexicana dus bijna het hele jaar alleen bezoeken in combinatie met het attractiepark. Behalve tijdens Winter Slagharen. Dan kun je op vrijdag middag komen zwemmen terwijl het attractriepark niet open is. Je betaalt dan alleen een ticket voor Aqua Mexicana. Kijk voor actuele prijzen op de website.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)