Avonturenpark Hellendoorn, gemoedelijk pretpark met spectaculair waterpark

Kom maar langs... als je durft! Dat was altijd de slogan van Avonturenpark Hellendoorn. En dat moet je zeker doen, want dit pretpark heeft bijzondere attracties, en ook een leuk waterpark met glijbanen.

Twee binken in het waterpark bij Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn bestaat al 80 jaar. Ben je er nog nooit geweest, dan is het hoog tijd voor een bezoek. Want hoewel het niet zo groot is als bijvoorbeeld de Efteling, het is zeker één van Nederlands bekendste pretparken.

Bovendien heeft men nu de nieuwe coole attractie Het Drakennest en een waterpark vol glijbanen. Naast lekker zwieren en zwaaien in de attracties kunnen we dus ook nog even lekker afkoelen.

Wij bezochten Avonturenpark Hellendoorn in juli 2016 en kwamen terug in juli 2017 om het Drakennest uit te proberen. Wat is het toch een super tof park!

Een gemoedelijke sfeer op het park

Als we naar binnen lopen valt ons als eerste de gemoedelijke sfeer van het park op. We worden vriendelijk begroet door de mensen die de kaartjes staan te scannen en door een meneer in outdoor kleding. Deze meneer blijkt van de stuntshow te zijn en vertelt dat we deze zeker moeten komen bekijken. We vragen om de tijden van de voorstelling en beloven om te komen.

Maar eerst gaan we eens een rondje attracties doen. Er is een monorail, dat is altijd handig om een beetje een idee te krijgen hoe het park eruit ziet. We stappen in en rijden een rondje in de omgeving van dreumesland, een speciaal gedeelte met attracties voor de kleintjes.

We zien o.a. een mooie zwanendraaimolen, een klein reuzenrad en rode trucks waar de kids een rondje in kunnen rijden. Ook passeren we een leuke speeltuin en de bekende boomstamattractie.

De beroemde boomstam-attractie van Hellendoorn

Daar wil ik in roept Zeb. Het is warm dus een ideale attractie om wat af te koelen. Die gedachte hadden de andere bezoekers ook, want er stond een behoorlijke rij.

Het was dus even wachten voordat ze aan de beurt waren. Maar het was het waard. Het blijft leuk om naar beneden te storten en de waterspetters om je oren te krijgen.

Nu naar de Tornado roept Tycho. De Tornado is de achtbaan die over de kop gaat. Hier valt juist op dat er helemaal geen rij is. We zitten dan ook snel in het karretje en zoeven met volle vaart door de looping en de kurkentrekker. Je wordt aardig door elkaar geschud maar het is natuurlijk wel super cool!

Schommelen en draaien in Het Drakennest

We zitten er klaar voor in het Drakennest

We hadden het Drakennest al in werking gezien, maar nu willen de jongens het wel uitproberen!

Deze bijzondere schotelattractie ziet er heel indrukwekkend uit. Hij beweegt op en neer als een schommelschip. En het grote plateau waar de stoeltjes op gebouwd zijn die allemaal naar buiten kijken draait in het rond.

Ik was bang dat ik heel misselijk zou worden van het rond draaien. Maar dat was niet het geval. De attractie is heel erg tof! De ronddraaiende disk geeft een beetje hetzelfde gevoel als de octopus kermisattractie. Met een extra schommeleffect.

Het geheel is erg mooi opgezet. Met een rotsenberg met goudstukken en een drakenkop, uitgekomen drakeneieren en een paar draken.

Stuntshow met Maya’s, vuur en water

De Maya’s in actie in de High Dive Stuntshow

Ondertussen is het al tijd om naar de High Dive stuntshow te gaan. We nemen plaats op de tribune en wachten vol spanning af.

Voor ons zien we een tempelcomplex van de Maya’s en een zwembad. Naast het zwembad rijst een stellage hoog de lucht in. We vragen ons af of ze daar vanaf springen het zwembad in.

De show gaat beginnen. De man in de outdoorkleding komt op en vertelt dat hij op zoek is naar het Maya-complex en het zojuist heeft gevonden.

Er verschijnen plotseling vier Maya’s met een staf. Ze willen allemaal de staf hebben en proberen die van elkaar af te pakken met gekke sprongen en indrukwekkende trucs op de trampoline. Ze maken de prachtigste salto’s en springen in en uit het mayacomplex.

Totdat de staf in het water terecht komt. De Maya’s moeten proberen om de staf op te duiken. Ze maken prachtige duiken en salto’s van de duikplank maar krijgen de staf niet te pakken.

Leuke ontmoeting met de stoere Maya’s

Er komt nog een vijfde maya bij. Die klimt met een bijzonder pak aan in de stellage. Op hoogte steekt hij het pak aan en duikt brandend het zwembad in. Dat kunstje doen we hem niet na, indrukwekkend om te zien!

Maar helaas is de staf nog steeds onder water. Zelfs als ze met zijn vijven tegelijk het bad in duiken lukt het niet. Dan is er nog maar één oplossing. Van hele hele hele grote hoogte het bad in duiken.

Natuurlijk wil geen van de Maya’s dit doen, maar toch is er eentje de sigaar. Zal het hem lukken om de staf uit het water te halen? Ik zeg, kom zelf maar eens kijken. De show is zeer de moeite waard!

Tijd voor Lunch

We worden nat in de wildwaterbaan van Avonturenpark Hellendoorn

Na de show hebben we honger. Bij Avonturenpark Hellendoorn heb je verschillende mogelijkheden om wat te eten. Je kan bij een picknicktafel je eigen lunch nuttigen. Er zijn ook diverse terrassen waar je snacks kan kopen.

Wij gaan naar het zelfbedieningsrestaurant en lunchen binnen in de airconditioning. Je kan hier diverse snackmenu’s kiezen maar ook genieten van een broodje of een salade.

Na de lunch gaan we in de Sungai Kalimantan, een afdaling over een snelstromende rivier. Daarna gaan de jongens in de achtbaan de dondersteen en fietsen we in een dino over de rails in de lucht. We hebben veel plezier maar willen nu het aquapark wel eens uitproberen.

Spetterplezier in slidepark Aquaventura

We trekken onze zwemkleding aan in één van de kleedhokjes van het Aquaventura Slidepark. Het is best druk in het park, waardoor het even zoeken is naar een geschikt plekje. Je kan er een strandstoel huren, of je zoekt een plekje op het kunstgras of in het zand.

Coole glijbanen in het waterpark

In het slidepark zijn 11 waterglijbanen. Glijbanen waar je met een band vanaf moet, stijle glijbanen, kronkelglijbanen en een waterspeelplek voor de kleintjes.

Onze jongens vonden het glijden helemaal super! Alle glijbanen zijn geprobeerd. De meningen waren verdeeld welke nou het leukste was. De lange regenboog glijbaan was erg in trek. Maar ook de roze bandenglijbaan.

Een beetje jammer vonden Zeb en Tycho dat er geen zwembad was waar ze even lekker in konden ravotten.

Nog een ijsje en dan naar huis

We did it!! de Tornado

Na het glijden mogen de jongens nog kiezen waar ze nog een keertje in willen. We zwieren rondjes over de kop in de Tarantula Magica en worden behoorlijk door elkaar geschud in de Montezuma’s Revenge.

Natuurlijk gaan we ook nog een keertje in de achtbaan Tornado. En als afsluiter genieten we van een ijsje op het terras.

We hebben genoten van ons uitje in Avonturenpark Hellendoorn. Durven jullie ook te gaan?

Overnachten bij Avonturenpark Hellendoorn

Het pretpark heeft zelf geen hotel of vakantiepark. Maar overnachten in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn doe je het beste bij:

Landal Hellendoornse Berg

Op een steenworp afstand van Avonturenpark Hellendoorn ligt Landal Landgoed de Hellendoornse Berg.

Een mooi park waar je logeert in een boerenhoeve of notariswoning. Er zijn ook kinderbungalows met trampoline in de tuin. Accommodaties zijn er in diverse maten van 4 tot 24 personen.

Voor de kinderen is er een overdekt zwembad met glijbaan, en een speelzolder voor kids tot 10 jaar. Er zijn ook diverse sportvelden en een speeltuin. Ook worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Vakantiepark Hellendoorn

Ook vlakbij ligt Vakantiepark Hellendoorn. Dit is een prima park voor kleine kinderen. Er is een klein binnenzwembad met peuterbad en wat kleine speeltuintjes.

Voor een hapje of drankje kan je terecht in het restaurant Tante Stoof of de snackbar. Verder is er een midget-golfbaan, fiets- en skelterverhuur en een Kids Club in de vakanties met animatie voor kinderen tot ongeveer 10 jaar.

Je verblijft hier in comfortabele, vrijstaande 6-persoons bungalows, die van alle gemakken zijn voorzien. Babybedjes, boxen en kinderstoeltjes kun je huren.

Meer overnachtingsmogelijkheden vind je op de pagina


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)