Overnachting bij de Efteling, beleef Nederlands grootste pretpark!

Het grootste pretpark van Nederland moet ieder kind zeker eens bezocht hebben. Maar het wordt pas echt een sprookjesachtige belevenis als je de Efteling met overnachting boekt.

In 2016 verbleven wij in het Efteling hotel!

Al sinds 1952 is de Efteling een begrip in Nederland. Toen opende het Sprookjesbos, wat nog steeds één van de belangrijke onderdelen van de Efteling is, vooral voor jonge kinderen.

Maar sindsdien zijn er heel veel attracties bijgekomen. Op dit moment is het het grootste pretpark van de Benelux.

En in 2016 was het na Disneyland Parijs en Europa Park het meest bezochte pretpark van Europa!

Logisch dus dat je de Efteling niet in één dag helemaal gezien kan hebben. Om het goed te kunnen beleven, moet je er echt meerdere dagen voor uittrekken.

En met overnachtingen erbij wordt het een vakantie bij de Efteling waar de kinderen het nog jaren over zullen hebben. De onze in ieder geval wel.

Op deze pagina beschrijven we alle mogelijkheden voor overnachtingen bij de Efteling. Maar eerst nog even de belangrijkste attracties van het pretpark.

De bijzondere Sprookjeswereld van de Efteling

Poseren met sprookjesfiguren in de Efteling

Zoals gezegd begin de Efteling in 1952 al met het Sprookjesbos. Met iconen als Langnek en Holle Bolle Gijs ("Papier hier") die iedereen nog wel uit zijn jeugd kent.

In het sprookjesbos worden talloze sprookjes uitgebeeld. In een omgeving die door de beroemde Nederlandse kunstschilder Anton Pieck is ontworpen.

Het sprookjesbos is over de jaren steeds uitgebreid, onder andere met de pratende Sprookjesboom in 2010.

Ook toen de Efteling buiten het sprookjesbos ging uitbreiden, bleven de sprookjes een belangrijk thema binnen het attractiepark.

Prachtige achtbanen

De houten tweeling-achtbaan Joris en de Draak

Vanaf 1981 zijn er ook grote achtbanen in de Efteling. In dat jaar werd de Python gebouwd, nog steeds één van de belangrijkste en grootste achtbanen.

Andere grote achtbanen zijn de houten tweelingachtbaan Joris en de Draak, en de nieuwe Baron 1898. Deze zogenaamde dive-coaster werd in 2016 uitgeroepen als Beste achtbaan en Beste nieuwe attractie.

Naast de overdekte achtbaan Vogelrok waren Zeb en Tycho vooral fan van de Bobsleebaan Swiss Bob.

En dan zijn er nog de waterachtbaan de Vliegende Hollander, en de andere waterattractie: de ronde banden van de Piraña.

Bijzondere attracties

Pers-foto van de nieuwe attractie Symbolica

Maar de Efteling staat ook bekend om haar bijzondere attracties. De Droomvlucht bijvoorbeeld, waarbij je door een sprookjesland vliegt.

Villa Volta was het eerste zogenaamde Mad house. Een attractie die we inmiddels ook in andere pretparken gezien hebben (in een ander thema).

Het Spookslot is een combinatie van een spookhuis en een animatieshow met poppen. Kan voor kleine kinderen erg spannend zijn.

Sinds 2011 is voor de show Raveleijn een apart theater gebouwd. De show is in samenwerking met het Franse spektakelpark Puy du Fou ontwikkeld. Veel spektakel dus, in een 30 minuten durende show die je echt gezien moet hebben.

Symbolica is de nieuwste attractie, geopend voor de zomer van 2017. In deze dark-ride krijg je eerst een poppenshow in het kasteel van koning Pardulfus. Vervolgens neemt de nar Pardoes je mee door de geheime gangen en magische kamers van het paleis.

De Winter Efteling en het laagseizoen

De Vogelrok in Winterse aankleding bij de Winterefteling

In de winter wordt de Efteling omgetoverd tot Winter Efteling.

Een paar attracties zijn gesloten in de wintermaanden. Maar er zijn ook juist speciale winterse activiteiten. Zoals een speciale tent waar je kan schaatsen, of met een band van een sneeuwhelling glijden.

De rest van het pretpark is ook in winterse sferen aangekleed. En je kan ook op diverse plekjes opwarmen rond een kampvuur.

De Winter Efteling is in de kerstvakantie een groot succes. Het is er dan bijna even druk als in de zomer.

Het is daarom verstandig om de Efteling vooral in het laagseizoen te bezoeken. Het pretpark is tegenwoordig het hele jaar geopend. Hebben de kinderen een studiedag? Dan is dat het ideale moment.

Lukt het niet op een studiedag? Dan is het zeker aan te raden om meerdere dagen te gaan, met overnachting bij de Efteling. Dan kan je vroeg in de ochtend al naar de attracties, nog vóór andere bezoekers het park in kunnen.

Overnachten bij de Efteling

De Efteling heeft maar liefst 3 mogelijkheden om te overnachten: het Efteling Hotel, Vakantiepark Bosrijk en Vakantiepark Het Loonsche Land.

Bij alle drie is onbeperkt toegang tot het pretpark de Efteling bij de prijs inbegrepen!

Het Efteling Hotel

Laven suite EftelingDe Laven Suite

Wegdromen in een sprookje. In het Efteling Hotel is overnachten een belevenis. Er zijn prachtige themakamers van diverse sprookjes.

Waar maak je jouw kinderen blij mee? Is dat door te slapen in de Laven Suite, Noorderlicht suite of Sneeuwwitje suite? Deze suites zijn voor maximaal 4 personen.

Maar er zijn ook themasuites voor 5 personen. Dat zijn de vergulde suite en de sprookjesboom suite. Kijk op de Efteling website voor alle thema suites.

Zijn sprookjes niet jouw ding? Je kan er ook overnachten in een comfortkamer zonder thema. Deze zijn ook goedkoper en geschikt voor maximaal 5 personen. Wil je wat extra ruimte op de kamer? Dan kan je nog kiezen voor de Junior Suite voor 5 personen. Deze kamer heeft een zithoek.

Om het sprookje compleet te maken kun je ontbijten of dineren aan de koninklijke tafel met echte troon in De Hoffelijke Heraut, het a la carte restaurant in het hotel. In de Koninklijke Kasteelzaal kun je in het weekend eten van het buffet.

Natuurlijk is er ook een leuke indoor speelruimte en buitenspeeltuin voor de kids en kom je regelmatig een sprookjesbosbewoner of Klaas Vaak tegen met wie je op de foto mag.

Vakantiepark Bosrijk

Efteling Bosrijk

Op ongeveer 10 minuten wandelen van de Efteling ligt Vakantiepark Bosrijk. Een heerlijk park waar de kids kunnen spelen op de verschillende speeltoestellen, een duik kunnen nemen in het zwembad of lekker Efteling t.v. kunnen kijken.

Geen zin om te koken? Je kan er heerlijk ontbijten, lunchen of dineren bij restaurant het Eethuys. Voor verse broodjes kan je er terecht bij de kleine supermarkt.

Er zijn verschillende soorten vakantiewoningen voor 6, 8 of 12 personen. Sommige  woningen zijn voorzien van een sauna en er zijn allergeenarme woningen. Bedden zijn opgemaakt bij aankomst.

Je kunt er ook overnachten in een appartement voor maximaal 4 personen. De appartementen liggen in het Landhuys of het Poorthuys. Er zijn ook rolstoel toegankelijke appartementen.

Vakantiepark Het Loonsche Land

Vakantiepark Efteling Het Loonsche Land

Het Loonsche Land is nieuw en ligt aan natuurgebied het Loonsche Land, op ongeveer 20 minuten wandelen van de Efteling.

Het park is heel natuurlijk van opzet. Er zijn speeltoestellen in het water, een keienspeurtocht door het natuurgebied, een klein dierenverblijf en ontdekboxen die je bij de receptie kan lenen om de natuur te ontdekken.

In Restaurant De Proeftuyn kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een borrel.

Het park heeft eenvoudige maar bijzondere hutten om te overnachten voor 6 of 12 personen. Er zijn zelfs hutten met een dak van heide.

Er staat ook een hotel in het park met kamers voor 5 of 6 personen.

Bijzonder zijn de themakamers boomzicht. Dit zijn prachtige paalwoningen in de natuur met hotel service.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!