Bianca overnacht met haar gezin bij de Efteling in het Loonsche Land

Het Loonsche Land is een vakantiepark bij de Efteling wat net zijn eerste verjaardag gevierd heeft. Bianca overnachtte er 2 nachtjes met haar gezin.

Best leuk toch de gordijntjes bij de keukenkastjes

Wat leuk! Bij de reservering van het bungalowpark Loonsche Land krijg je ook toegang tot de Efteling. Je mag pas om 15.00 uur inchecken maar op de dag van aankomst kan je dus al de hele dag in de Efteling vertoeven.

Wij hadden dus bij onze twee overnachtingen 3 dagen toegang tot de Efteling. Want ook de uitcheckdag hoort erbij! En dat is fijn want je hoeft niet bang te zijn dat je een attractie mist als je op een drukke dag in de Efteling bent.

Logeren in een hut

Onze bungalow voor 12 personen

Wij waren met 6 volwassenen en 4 kinderen. We gingen naar het Loonsche Land als cadeau aan mijn schoonmoeder voor haar 60e verjaardag. Wij hadden daarom een 12 persoons hut. Een hele ruim opgezette bungalow.

Als je binnen komt heb je een enorm lange eettafel en woonkamer met tv. Aan beide zijde zit een deur naar de slaapgedeeltes. De slaapkamers hebben geen deuren maar gordijnen.

Gelukkig zit er bij de w.c en douche wel een deur. Ook zijn er geen deuren bij de keukenkastjes maar gordijntjes. Ik vond het wel wat hebben eigenlijk.

Je kan koken op een inductieplaat en er is genoeg servies. Het staat wel hoog viel mij op. Dat maakt mij niet uit, maar mijn schoonmoeder is wat kleiner en die kon niet overal bij.

Leuke dingen op het vakantiepark

ahh lief schaapje

Uiteraard bezoek je de Efteling als je in het Loonsche Land bent. Maar ook op het bungalowpark kan je leuke dingen beleven. Het is niet een heel groot park dus alles is eigenlijk wel dichtbij ongeacht in welk huisje je zit.

Er is een kinderboerderij met waterspeeltuin. Helaas had het weer het water geen goed gedaan, het was heel groen van de algen. Wel leuk was dat je daardoor de kikkers zag springen.

Bij de kinderboerderij is ook een leuke schuur. Hier kan je naar boven klimmen en dan van de glijbaan.

Naast de kinderboerderij zit trouwens ook een bungalow die de “schaapskooi” heet. Daar word je mooi elke ochtend gewekt door de haan.

Er is ook een uitkijktoren waar je in kan klimmen en je kan heel leuk langs het water lopen.

Zelf koken of niet…

Je hoeft natuurlijk niet in de bungalow te koken. Je kan ook pizza bestellen of in het hotel eten. Het hotel staat aan de rand van het park en daar kan je ook gezellig op het terras een drankje nemen.

Wij hebben een keer in de bungalow gekookt en een keer op het park gegeten. Ook leuk trouwens!

Leuk en actief een paar dagen weg

We volgen de bordjes naar de Efteling

Het Loonsche land is super om te overnachten en de goedkoopste Efteling accommodatie. Bosrijk heeft een ster meer maar daar is ook meer te beleven op het park. De vraag is of je dat nodig hebt.

Wil je gewoon lekker relaxed naar de Efteling? Ga dan vooral naar het Loonsche Land. Voor de kinderen is er genoeg te doen en binnen 20 minuten lopen ben je in de Efteling zelf.

Het lopen is trouwens geen straf, je loopt door een mooi bos op een goed aangelegd pad. Prima voor kinderwagens dus!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)