Een dag of heel weekend hard gaan in Walibi Holland

Walibi Holland ken je als het pretpark met vele achtbanen in Flevoland. Maar wist je dat je ook bij Walibi kan overnachten met een arrangement in Walibi Village?

Onze tieners vinden Walibi helemaal geweldig

Ooit, in 1971, is Walibi begonnen als Flevohof, een educatieve speeltuin over het boerderijleven. Sinds het faillissement daarvan en de overname door de Walibi group is het langzaam maar zeker getransformeerd tot spectaculair pretpark.

Dat ging niet zonder slag of stoot. Door overnames en restyling heette het park achtereenvolgens Walibi Flevo, Six Flags Holland en Walibi World. Maar sinds 2011 heet het Walibi Holland.

Vanaf de Six Flags periode richt het park zich op tieners, met grote achtbanen. Maar er zijn ook attracties voor jongere kinderen.

Lees hieronder meer over de attracties, of klik direct door naar

Coole achtbanen voor tieners

De Speed of Sound achtbaan

Walibi Holland is vooral populair bij tieners, vanwege de vele achtbanen. De bekendste daarvan is de Goliath. Dit is de hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux. Een must voor de liefhebber.

De Xpress is een andere populaire achtbaan, waarbij je gelanceerd wordt. Leuk is hier dat je in de wachtrij door een spookachtig donker metrostation loopt.

De Speed of Sound is een leuke boomerang achtbaan. Met een looping die je dus een keer vooruit en een keer achteruit doet.

El Condor is een omgekeerde (inverted) achtbaan. Hierbij bungel je dus met de benen in de lucht, terwijl je 5 keer over de kop gaat.

De Lost Gravity is weer een ander type achtbaan. Hierbij word je in kleine karretjes voor 8 personen wild door elkaar geschud over een baan met scherpe bochten en loopings.

Ook leuke attracties voor jongere kids

Mocht je denken dat er alleen maar achtbanen zijn, en Walibi voor jonge kinderen dus niet geschikt is, dan heb je het mis.

Er zijn vele andere attracties. Van een reuzenrad, draaimolen tot aan Walibi Play Land voor de allerkleinsten. En nog van alles daartussen.

Uiteraard zijn er leuke waterattracties te vinden, zoals de ronde boten in El Rio Grande, de boomstammen in de Crazy River en de Splash Battle waar je elkaar moet nat spuiten.

Maar er zijn eigenlijk teveel attracties om op te noemen. En het park is ook continu bezig om te vernieuwen, zoals met:

Nieuw: hybride achtbaan Untamed

Walibi achtbaan Untamed in actie

Nieuw in 2019 is de hybride achtbaan Untamed. Hybride, omdat hij van hout èn staal is.

De Untamed vervangt de houten achtbaan Robin Hood. Jammer, maar de nieuwe achtbaan is nog veel spectaculairder.

Omdat het een hybride achtbaan is, heeft het ook the best of two worlds. De beleving van een houten achtbaan, met de inversies van een stalen achtbaan. In goed Hollands: je gaat dus over de kop, 5 keer zelfs. Geen loopings, maar kurkentrekkers die zeker zo spectaculair zijn.

Dankzij de stalen rails loopt de baan soepeler. Dat betekent hogere snelheden, en maar liefst 14 keer airtime: je vliegt bijna uit de stoel maar wordt door de beugel tegengehouden.

Kortom: deze voor Europa unieke achtbaan moet je gaan meemaken.

Online Tickets

Tickets kopen? Zeker doen zeggen de jongens

Tickets voor Walibi Holland kosten € 36,50 voor voor volwassenen, of € 34,50 voor kinderen tot 11 jaar. Tot 5 jaar is gratis.

Maar let op: op bepaalde dagen is het goedkoper, tot slechts € 27,50. Welke dag hoeveel kost zie je als je online bestelt via de knop hieronder.

Ook als je met je gezin van 4 personen of meer profiteer je van lagere prijzen. En er zijn aantrekkelijke abonnementen, ook voor meerdere personen.

Let bij een abonnement wel op: het park is niet jaarrond open. In September, bijvoorbeeld, is het alleen in het weekend geopend.

Overnachten in Walibi Village

Speeltoestel tussen de vakantiehuizen in Walibi Village

Van dit geweldige pretpark kan je natuurlijk het beste genieten als je er ook overnacht. En dat kan in Walibi Village, dat tegen het pretpark aanligt.

De bungalows in Walibi Village zijn netjes, strak modern ingericht. De huisjes hebben een woonkamer met een open kitchenette, waar je eenvoudige maaltijden kunt maken.

Ze zijn geschikt voor 4, 7 of 8 personen. En er zijn groepsaccommodaties voor 16 personen.

Tussen de vakantiehuizen in staan speeltoestellen en tafeltennistafels. En er is genoeg ruimte om te spelen.

Het vakantiepark heeft ook een overdekt zwembad met glijbaan en peuterbad.

Er is een restaurant, een take-away voor friet, snacks en pizza's en een winkel, waar je 's ochtends verse broodjes kunt halen.

Tickets voor Walibi zijn bij een verblijf in Walibi Village inbegrepen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)