Een Vakantie bij Legoland Denemarken, veel meer dan "gewoon" een pretpark

Een vakantie bij Legoland Denemarken draait natuurlijk om dit fantastische pretpark. Maar er is nog veel meer te beleven.

Het Legoland Billund Resort bestaat behalve uit het Legoland park ook uit Hotel Legoland, vakantiepark Lalandia en Safaripark Givskud Zoo.

En alles bij elkaar is dit een perfecte locatie voor een korte of zelfs lange vakantie in Denemarken.

Hieronder lees je wat er allemaal te beleven valt, of je klikt direct door naar het Reisaanbod.

Het Legoland® Park

Het Legoland® park, daar moet ieder kind toch eens geweest zijn. Of in ieder geval ieder kind dat wel eens met Lego speelt. Het miniatuurgebied (soort Madurodam in Lego) is voor jong en oud al geweldig. Maar daar omheen is er nog zoveel meer.

De draak van Lego in Legoland

Er zijn geweldige achtbanen, iets rustiger treintjes, boottochtjes met een enorme plons, piratenbootjes waar je elkaar kan nat schieten, enzovoorts.

In 2012 is het gebied Polar Land met als grote nieuwe attractie de Polar X-Plorer (achtbaan) geopend. Ook vind je in Polar Land de Pilot School (voorheen Power Builder) en een restaurant met uitzicht op de 17 pinguins die sindsdien in LEGOLAND verblijven.

Uiteraard zijn er ook 'ijskoude' LEGO bouwwerken te bewonderen in Polar Land. Meer informatie over de Polar Explorer vind je hier.

Hou je van spanning en griezelen? In 2014 is het Haunted House geopend. Een doolhof van spiegelsen allerlei griezelige experimenten. Aan het eind ontmoet je de geheimzinnige professor en maak je een vrije val.

In 2016 word het nieuwe themagebied Ninjago geopend met als hoofdattractie the Ride!

In Legoland kan je dagen zoet zijn, voordat je alles gezien hebt. Lees op de weblog ons eigen verslag in Legoland.

Hotel Legoland, slapen in een Lego-wereld

Patrick en de jongens in de Piratenkamer

Als je in Hotel Legoland verblijft, dan slaap je het dichtst bij het park. En overal in het hotel bevinden zich Lego bouwwerken.

In de leuke thema-kamers kan je zelf verder bouwen met de Lego die daar voor de kids klaarstaat.

Hotel Legoland heeft ook een eigen ingang naar het park zelf. Je hoeft dus niet in de rij te staan, en als je op tijd bent kan je nog snel een aantal ritjes doen voor het erg druk wordt.

Nieuw in 2019: LEGO® Kasteelhotel

LEGO® Kasteelhotel

Om een unieke ervaringen te creëren voor de bezoekers, en dan met name voor de kinderen. Wordt er in 2019 een nieuw hotel geopend. En dat is niet zomaar een hotel... Er komt een LEGO® Kasteelhotel!

Bezoekers zullen het gevoel hebben dat ze in een écht kasteel overnachten. Je wordt welkom geheten op de parkeerplaats door LEGO ridders en draken. En dan stap je de magische wereld van Lego binnen.

In de betoverende hal, met enorme LEGO figuren, wordt je welkom geheten en kan je inchecken. Dan gaat de tocht verder naar één van de drie verdiepingen met tovenaars-, ridder- en prinsessenkamers. Hoe bijzonder gaat dat worden voor de kinderen om daar te slapen.

Het hotel heeft uitzicht op de ingang van Legoland.

Vakantiepark Lalandia, ook super bij slecht weer

Het (overdekte) pleintje in Lalandia center

Een andere optie om vlak bij het park te overnachten is vakantiepark Lalandia. Leuke vakantiehuisjes op loopafstand van Legoland.

Op het terrein van Lalandia staat bovendien het grote Lalandia center. Hier kunnen de kinderen zich ook met slecht weer gerust een aantal dagen vermaken. En zelf vertoef je heerlijk op een mediterraans terrasje, althans zo lijkt het.

Het vermaak voor de kinderen bestaat uit trampolines, midgetgolf, bowlen, een sporthal en diverse spellen. En daarnaast nog het Monky Tonky Land, een klim- en speelparadijs waar de kids zich volledig uit kunnen leven.

Het Aquadome in Lalandia, een pretpark op zich

Ook in het Lalandia center zit het Aquadome, een reusachtig subtropisch zwemparadijs. Het heeft een golfslagbad, een speelbad, peuterbad, kleuterbad, grot-bad en een verwarmd bad (dat ook naar buiten gaat).

Deel van de waterspeeltuin in het Aquadome van Lalandia

Daarnaast in het midden een grote waterspeelplaats. Hier komt water uit allerlei toestellen. Je kan die zelf bedienen, en anderen worden bediend. En om de zoveel tijd keert een enorme emmer water zich om op een golfplaten dakje. Hilariteit alom.

In de diverse baden en in de waterspeeltuin natuurlijk ook glijbanen, voor alle leeftijden aparte. Maar voor de meest spectaculaire glijbanen ga je een aparte trap op. Daar zijn glijbanen waar je met een matje, en anderen waar je met een één-. twee-, of vierpersoonsband vanaf gaat.

Kortom, heel veel actie en spektakel in het Aquadome, waar je dus ook zomaar een aantal dagen in kan vertoeven. Lees op de weblog onze belevenissen in het Aquadome.

Safaripark Givskud Zoo, met bijzonder leeuwenpark

Naar de neushoorns kijken in Givskud Zoo

Ben je op zoek naar een leuke dierentuin in Denemarken? Dan mag je Givskud Zoo niet missen. Het is een leuke dierentuin, waar je bovendien op safari kan in je eigen auto of in de safaribus. En daarnaast zijn er heel veel speeltuinen voor de afwisseling.

In het safaripark is een route uitgezet via drie parkeerplaatsen: P1, P2 en P3. Daartussen rij je door de Zuid-Amerikaanse Pampa (met onder andere lama's), de Noord-Amerikaans prairie (met bisons), en de Afrikaanse savanne.

Op de parkeerplaatsen kan je uitstappen en een korte of langere route lopen langs verschillende dierenverblijven. Zo bezoek je een Amerikaanse handelspost van waaruit je de wolven kan bekijken. En erg bijzonder is de route langs de gorilla's, met onder andere een enorme waterval.

Vanaf P2 gaat er ook nog een treintje naar wat tammere dieren die uit het treintje gevoerd worden, erg leuk. En bij P3 zijn er verschillende leuke speeltuintjes, behalve met klimtoestellen ook met trampolines en leuke skelters.

Een leeuw verorbert een snack in Givskud Zoo

Hoogtepunt in het safaripark vormen de leeuwen. Begonnen als leeuwenpark bevat Givskud Zoo een flink aantal jonge leeuwen. Er zijn er eind 2011 ook weer zes geboren.

Met de auto rijd je tussen deze geweldige dieren. Je ziet de jongen met elkaar spelen, en met een beetje mazzel de oude leeuwen peuzelen van een karkas. Geweldig om te zien.

Kortom: Givskud is een geweldige dierentuin in Denemarken. Lees ook op de weblog onze rit door Givskud.

Het Reisaanbod

Diverse reisorganisaties bieden reizen aan naar Legoland Denemarken. Qua prijzen ontlopen ze niet zo veel, maar er is wel verschil in het verblijf en arrangement dat ze aanbieden:

Zeb in het mijntreintje in Legoland Denemarken

Keuzevrijheid bij TUI reizen naar Legoland Denemarken

Via TUI (voorheen Arke) kun je een verblijf boeken in het Legoland Hotel, bij het Legoland Holiday Village vakantiepark, of bij Vakantiepark Lalandia Billund.

De arrangementen van TUI bieden tal van extra voordelen. Per boeking krijg je een gratis Lego Creator set voor de kids! Daarnaast ontvang je een gratis Be Happy Pass, waarmee je op tal van attracties, winkels en horecagelegenheden in de omgeving korting krijgt.

Ook kun je direct bij je boeking, tegen betaling een Resort Pass regelen. Hiermee heb je gedurende je gehele verblijf onbeperkt toegang tot Legoland pretpark, Aquadome, speelparadijs Monky Tonky en Givskud Zoo.

Je kan kiezen of je er met de eigen auto naartoe wilt reizen of met het vliegtuig.


De drakenachtbaan in Legoland

LEGOLAND® arrangementen bij Pharos

Pharos reizen heeft een aantal leuke arrangementen waar de entree voor Legoland in het pakket zit.

Bij Pharos kun je kiezen uit 4-, 6- of 8-persoonshuisjes op Vakantiepark Lalandia. Je kan daar je eigen verblijfsduur bepalen.

Arrangementen met toegang voor Legoland zijn ook mogelijk op Vakantiepark Danland Bork Havn aan het strand, of op Riis Feriepark vlakbij Billund.

En dan zijn er nog de bijzondere rondreizen van Pharos die langs Legoland komen. Zoals de leuke Kinderboekenreis Hoe tem je een Draak.

Meer rondreizen van Pharos die langs Legoland komen vind je op ons overzicht van Pharos autorondreizen met kinderen.


Onze belevenissen in Legoland

Meerdere keren zijn wij op bezoek geweest bij Legoland. Daar hebben we verslag van gedaan op de weblog. Wil je meer weten over legoland, lees dan onze persoonlijke verhalen:


Keer terug van Vakantie Legoland naar Denemarken met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?