Overnachten bij LEGOLAND® Denemarken Billund Resort, meer dan gewoon een pretpark

Overnachten bij LEGOLAND® Denemarken Billund is het perfecte begin of eind van je vakantie. Vanwege het pretpark rond het populaire speelgoed, natuurlijk. Maar er is nog veel meer te beleven.

De ingang van het Legoland pretpark

Het LEGOLAND® Billund Resort bestaat namelijk niet alleen uit het LEGOLAND® pretpark. Het omvat onder andere ook het Hotel LEGOLAND®, het Castle hotel, het vakantiepark LALANDIA® en Safaripark GIVSKUT ZOO.

En alles bij elkaar is dit een perfecte locatie voor een korte of zelfs lange vakantie in Denemarken. LEGO-fans (en welk kind is dat nu niet?) moeten hier gewoon een keer op vakantie zijn geweest.

Hieronder lees je wat er allemaal te beleven valt, of je klikt direct door naar de

Het LEGOLAND® Park

Een Nederlandse trein van Lego in Miniland

Het LEGOLAND® park, daar moet ieder kind toch eens geweest zijn. Of in ieder geval ieder kind dat wel eens met Lego speelt.

Het miniatuurgebied (soort Madurodam in LEGO®) is voor jong en oud al geweldig. Maar daar omheen is er nog zoveel meer.

Er zijn geweldige achtbanen, iets rustiger treintjes, boottochtjes met een enorme plons, piratenbootjes waar je elkaar kan nat schieten, enzovoorts.

Dieren zijn er ook. Van LEGO® langs attracties zoals de LEGO® Safari. Maar ook echte dieren: de pinguins bij de Polar Explorer. En haaien, roggen en andere vissen bij Atlantis by Sea Life.

In 2021 is het nieuwe themagebied THE LEGO® MOVIE™ World geopend. Met 3 nieuwe attracties, plus een speeltuin, in het thema van de LEGO® Movie.

Hotel LEGOLAND® slapen in een LEGO-wereld

Patrick en de jongens in de Piratenkamer

Als je in Hotel LEGOLAND® verblijft, dan slaap je het dichtst bij het park. En overal in het hotel bevinden zich Lego bouwwerken.

In de leuke thema-kamers kan je zelf verder bouwen met de Lego die daar voor de kids klaarstaat.

Hotel LEGOLAND® heeft ook een eigen ingang naar het park zelf. Je hoeft dus niet in de rij te staan, en als je op tijd bent kan je nog snel een aantal ritjes doen voor het erg druk wordt.

Het Hotel is de beste keuze voor als je een paar daagjes verblijft. Voor een langer verblijf zou ik een vakantiepark kiezen (zie onder).

Magisch overnachten in het LEGO® Kasteelhotel

Artist impression van het nieuwe LEGO® Kasteelhotel

Om een unieke ervaringen te creëren voor de bezoekers, en dan met name voor de kinderen, is er een LEGO® Kasteelhotel geopend in LEGOLAND®.

Bezoekers zullen het gevoel hebben dat ze in een écht kasteel overnachten. Je wordt welkom geheten op de parkeerplaats door LEGO® ridders en draken. En dan stap je de magische wereld van Lego binnen.

In de betoverende hal, met enorme LEGO® figuren, wordt je welkom geheten en kan je inchecken. Dan gaat de tocht verder naar één van de drie verdiepingen met tovenaars-, ridder- en prinsessenkamers. Hoe bijzonder gaat dat worden voor de kinderen om daar te slapen?

Het hotel heeft uitzicht op de ingang van LEGOLAND®.

LEGOLAND® Holiday Village

Wild West vakantiehuisje in Legoland Holiday Village

Vlakbij LEGOLAND® ligt het Holiday Village, oftewel het LEGOLAND® Vakantiepark. Net als het hotel geheel in LEGO stijl, dus extra leuk voor de kinderen.

De vakantiehuisjes in het park zijn sfeervol, maar basic. Er is een badkamer en een klein keukentje, niet echt geschikt voor grote maaltijden. En er is geen lekkere bank, alleen houten stoelen.

Je kan kiezen uit vakantiehuisjes in Wild West stijl, deze zijn wat ouder, of de nieuwe Ninjago huisjes. Deze zijn wat moderner, maar niet veel groter. Voor beiden geldt dat ze heel leuk zijn aangekleed.

Er zijn ook nog wijnvaten waar je in kan slapen, dat is nog meer basic, zonder badkamer, keuken of stoelen. Wil je wat luxere huisjes, overweeg dan LALANDIA® (zie hieronder).

Het Holiday Village heeft een grote speeltuin in Ninjago stijl.

Vakantiepark LALANDIA®, ook super bij slecht weer

Het (overdekte) pleintje in Lalandia center

Een andere leuke optie om vlak bij LEGOLAND® te overnachten is vakantiepark LALANDIA® Billund. Leuke vakantiehuisjes op loopafstand van Legoland.

Op het terrein van LALANDIA® staat bovendien het grote centrumgebouw. Hier kunnen de kinderen zich ook met slecht weer gerust een aantal dagen vermaken. En zelf vertoef je heerlijk op een mediterraans terrasje, althans zo lijkt het.

Het vermaak voor de kinderen bestaat uit trampolines, midgetgolf, bowlen, een sporthal en diverse spellen. En daarnaast nog het Monky Tonky Land, een klim- en speelparadijs waar de kids zich volledig uit kunnen leven.

Wij verbleven in 2012 in LALANDIA® Billund, en hadden er een hele leuke tijd.

Het Aquadome in LALANDIA®, een pretpark op zich

Ook in het LALANDIA® center zit het Aquadome, een reusachtig subtropisch zwemparadijs. Het heeft een golfslagbad, een speelbad, peuterbad, kleuterbad, grot-bad en een verwarmd bad (dat ook naar buiten gaat).

Deel van de waterspeeltuin in het Aquadome van Lalandia

Daarnaast in het midden een grote waterspeelplaats. Hier komt water uit allerlei toestellen. Je kan die zelf bedienen, en anderen worden bediend. En om de zoveel tijd keert een enorme emmer water zich om op een golfplaten dakje. Hilariteit alom.

In de diverse baden en in de waterspeeltuin natuurlijk ook glijbanen, voor alle leeftijden aparte.

Maar voor de meest spectaculaire glijbanen ga je een aparte trap op. Daar zijn glijbanen waar je met een matje, en anderen waar je met een één-. twee-, of vierpersoonsband vanaf gaat.

Safaripark GIVSKUD ZOO, met bijzonder leeuwenpark

Dinosaurus eet kind in Givskud Zoo

Ben je op zoek naar een leuke dierentuin in Denemarken? Dan mag je GIVSKUD ZOO niet missen.

Het is een leuke dierentuin, waar je bovendien op safari kan in je eigen auto of in de safaribus. En daarnaast zijn er heel veel speeltuinen voor de afwisseling

Hoogtepunt in het safaripark vormen de leeuwen. Begonnen als leeuwenpark bevat GIVSKUD ZOO een flink aantal jonge leeuwen. Er zijn er eind 2011 ook weer zes geboren.

Met de auto rijd je tussen deze geweldige dieren. Je ziet de jongen met elkaar spelen, en met een beetje mazzel de oude leeuwen peuzelen van een karkas. Geweldig om te zien.

Kortom: GIVSKUD ZOO is een geweldige dierentuin in Denemarken.

Aanbiedingen LEGOLAND® Arrangement

Diverse reisorganisaties bieden reizen aan naar Legoland Denemarken. Qua prijzen ontlopen ze elkaar niet zo veel, maar er is wel verschil in het verblijf en arrangement dat ze aanbieden:

Verschillende TUI reizen naar LEGOLAND® Denemarken

TUI LEGOLAND® banner

Via TUI kun je een verblijf boeken in het LEGOLAND® Hotel, het nieuwe Kasteelhotel, bij het LEGOLAND® Holiday Village vakantiepark, of bij Vakantiepark Lalandia Billund. Of in een paar vakantieparken in de buurt!

De arrangementen van TUI bieden tal van extra voordelen. Per boeking krijg je een gratis Lego set voor de kids! Daarnaast ontvang je een gratis Be Happy Pass, waarmee je op tal van attracties, winkels en horecagelegenheden in de omgeving korting krijgt.

Ook kun je direct bij je boeking, tegen betaling een Resort Pass regelen. Hiermee heb je gedurende je gehele verblijf onbeperkt toegang tot het LEGOLAND® attractiepark, Aquadome, speelparadijs Monky Tonky en GIVSKUD ZOO.

Wil je ook nog het klimpark WOW PARK Billund of het LEGO House bezoeken,  dan kan je via TUI entree kaarten bestellen met een hoge korting.

Je kan kiezen of je er met de eigen auto naartoe wilt reizen of met het vliegtuig.

LEGOLAND® arrangementen bij de ANWB

De drakenachtbaan in Legoland

ANWB reizen heeft een leuk arrangementen waar de entree voor LEGOLAND® in het pakket zit.

Bij dit arrangement verblijf je op vakantiepark Rybe Byferie bij het oudste stadje van Scandinavië Ribe. Hoe er wel rekening mee dat het een klein uurtje rijden is vanaf het vakantiepark naar Legoland

En dan zijn er nog de bijzondere rondreizen van de ANWB die langs Legoland komen. Zoals de leuke Kinderboekenreis Hoe tem je een Draak.

Onze belevenissen in LEGOLAND®

Meerdere keren zijn wij in LEGOLAND® Denemarken geweest, met onze kinderen in verschillende leeftijden. Wil je weten hoe we dat beleefd hebben? Lees dan onze persoonlijke verhalen:

Naar LEGOLAND® met TUI

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)