Een Vakantie bij Legoland Denemarken, veel meer dan "gewoon" een pretpark

Een vakantie bij Legoland Denemarken draait natuurlijk om dit fantastische pretpark. Maar er is nog veel meer te beleven.

De ingang van het Legoland pretpark

Het Legoland Billund Resort bestaat namelijk niet alleen uit het Legoland pretpark. Het omvat onder andere ook het Hotel Legoland, het vakantiepark Lalandia en Safaripark Givskud Zoo.

En alles bij elkaar is dit een perfecte locatie voor een korte of zelfs lange vakantie in Denemarken. Lego-fans (en welk kind is dat nu niet?) moeten hier gewoon een keer op vakantie zijn geweest.

Hieronder lees je wat er allemaal te beleven valt, of je klikt direct door naar de

Het Legoland® Park

Een Nederlandse trein van Lego in Miniland

Het Legoland® park, daar moet ieder kind toch eens geweest zijn. Of in ieder geval ieder kind dat wel eens met Lego speelt.

Het miniatuurgebied (soort Madurodam in Lego) is voor jong en oud al geweldig. Maar daar omheen is er nog zoveel meer.

Er zijn geweldige achtbanen, iets rustiger treintjes, boottochtjes met een enorme plons, piratenbootjes waar je elkaar kan nat schieten, enzovoorts.

Dieren zijn er ook. Van Lego langs attracties zoals de Lego Safari. Maar ook echte dieren: de pinguins bij de Polar Explorer. En haaien, roggen en andere vissen bij Atlantis by Sea Life.

Bekijk ook ons overzicht van de attracties in Legoland Denemarken.

Hotel Legoland, slapen in een Lego-wereld

Patrick en de jongens in de Piratenkamer

Als je in Hotel Legoland verblijft, dan slaap je het dichtst bij het park. En overal in het hotel bevinden zich Lego bouwwerken.

In de leuke thema-kamers kan je zelf verder bouwen met de Lego die daar voor de kids klaarstaat.

Hotel Legoland heeft ook een eigen ingang naar het park zelf. Je hoeft dus niet in de rij te staan, en als je op tijd bent kan je nog snel een aantal ritjes doen voor het erg druk wordt.

Het Hotel is de beste keuze voor als je een paar daagjes verblijft. Voor een langer verblijf zou ik een vakantiepark kiezen (zie onder).

Lees ook onze belevenissen in de Piratenkamer in het Legoland Hotel, of...

Nieuw in 2019: LEGO® Kasteelhotel

Artist impression van het nieuwe LEGO® Kasteelhotel

Om een unieke ervaringen te creëren voor de bezoekers, en dan met name voor de kinderen, is er in 2019 een nieuw hotel geopend. En dat is niet zomaar een hotel, maar een LEGO® Kasteelhotel!

Bezoekers zullen het gevoel hebben dat ze in een écht kasteel overnachten. Je wordt welkom geheten op de parkeerplaats door LEGO ridders en draken. En dan stap je de magische wereld van Lego binnen.

In de betoverende hal, met enorme LEGO figuren, wordt je welkom geheten en kan je inchecken. Dan gaat de tocht verder naar één van de drie verdiepingen met tovenaars-, ridder- en prinsessenkamers. Hoe bijzonder gaat dat worden voor de kinderen om daar te slapen?

Het hotel heeft uitzicht op de ingang van Legoland.

Legoland Holiday Village

Wild West vakantiehuisje in Legoland Holiday Village

Vlakbij Legoland ligt het Holiday Village, oftewel het Legoland Vakantiepark. Net als het hotel geheel in Lego stijl, dus extra leuk voor de kinderen.

De vakantiehuisjes in het park zijn sfeervol, maar basic. Er is een badkamer en een klein keukentje, niet echt geschikt voor grote maaltijden. En er is geen lekkere bank, alleen houten stoelen.

Je kan kiezen uit vakantiehuisjes in Wild West stijl, deze zijn wat ouder, of de nieuwe Ninjago huisjes. Deze zijn wat moderner, maar niet veel groter. Voor beiden geldt dat ze heel leuk zijn aangekleed.

Er zijn ook nog wijnvaten waar je in kan slapen, dat is nog meer basic, zonder badkamer, keuken of stoelen. Wil je wat luxere huisjes, overweeg dan Lalandia (zie hieronder).

Het Holiday Village heeft een grote speeltuin in Ninjago stijl.

Vakantiepark Lalandia, ook super bij slecht weer

Het (overdekte) pleintje in Lalandia center

Een andere optie om vlak bij het park te overnachten is vakantiepark Lalandia. Leuke vakantiehuisjes op loopafstand van Legoland.

Op het terrein van Lalandia staat bovendien het grote Lalandia center. Hier kunnen de kinderen zich ook met slecht weer gerust een aantal dagen vermaken. En zelf vertoef je heerlijk op een mediterraans terrasje, althans zo lijkt het.

Het vermaak voor de kinderen bestaat uit trampolines, midgetgolf, bowlen, een sporthal en diverse spellen. En daarnaast nog het Monky Tonky Land, een klim- en speelparadijs waar de kids zich volledig uit kunnen leven.

Het Aquadome in Lalandia, een pretpark op zich

Ook in het Lalandia center zit het Aquadome, een reusachtig subtropisch zwemparadijs. Het heeft een golfslagbad, een speelbad, peuterbad, kleuterbad, grot-bad en een verwarmd bad (dat ook naar buiten gaat).

Deel van de waterspeeltuin in het Aquadome van Lalandia

Daarnaast in het midden een grote waterspeelplaats. Hier komt water uit allerlei toestellen. Je kan die zelf bedienen, en anderen worden bediend. En om de zoveel tijd keert een enorme emmer water zich om op een golfplaten dakje. Hilariteit alom.

In de diverse baden en in de waterspeeltuin natuurlijk ook glijbanen, voor alle leeftijden aparte. Maar voor de meest spectaculaire glijbanen ga je een aparte trap op. Daar zijn glijbanen waar je met een matje, en anderen waar je met een één-. twee-, of vierpersoonsband vanaf gaat.

Hier lees je meer over het Aquadome van Lalandia en onze belevenissen daar.

Safaripark Givskud Zoo, met bijzonder leeuwenpark

Naar de neushoorns kijken in Givskud Zoo

Ben je op zoek naar een leuke dierentuin in Denemarken? Dan mag je Givskud Zoo niet missen.

Het is een leuke dierentuin, waar je bovendien op safari kan in je eigen auto of in de safaribus. En daarnaast zijn er heel veel speeltuinen voor de afwisseling.

In het safaripark is een route uitgezet via drie parkeerplaatsen: P1, P2 en P3. Daartussen rij je door de Zuid-Amerikaanse Pampa (met onder andere lama's), de Noord-Amerikaans prairie (met bisons), en de Afrikaanse savanne.

Op de parkeerplaatsen kan je uitstappen en een korte of langere route lopen langs verschillende dierenverblijven. Zo bezoek je een Amerikaanse handelspost van waaruit je de wolven kan bekijken. En erg bijzonder is de route langs de gorilla's, met onder andere een enorme waterval.

Vanaf P2 gaat er ook nog een treintje naar wat tammere dieren die uit het treintje gevoerd worden, erg leuk. En bij P3 zijn er verschillende leuke speeltuintjes, behalve met klimtoestellen ook met trampolines en leuke skelters.

Een leeuw verorbert een snack in Givskud Zoo

Hoogtepunt in het safaripark vormen de leeuwen. Begonnen als leeuwenpark bevat Givskud Zoo een flink aantal jonge leeuwen. Er zijn er eind 2011 ook weer zes geboren.

Met de auto rijd je tussen deze geweldige dieren. Je ziet de jongen met elkaar spelen, en met een beetje mazzel de oude leeuwen peuzelen van een karkas. Geweldig om te zien.

Kortom: Givskud is een geweldige dierentuin in Denemarken. Lees ook over onze rit door Givskud.

Aanbiedingen Legoland Arrangement

Diverse reisorganisaties bieden reizen aan naar Legoland Denemarken. Qua prijzen ontlopen ze niet zo veel, maar er is wel verschil in het verblijf en arrangement dat ze aanbieden:

Zeb in het mijntreintje in Legoland Denemarken

Keuzevrijheid bij TUI reizen naar Legoland Denemarken

Via TUI (voorheen Arke) kun je een verblijf boeken in het Legoland Hotel, het nieuwe Kasteelhotel, bij het Legoland Holiday Village vakantiepark, of bij Vakantiepark Lalandia Billund.

De arrangementen van TUI bieden tal van extra voordelen. Per boeking krijg je een gratis Lego Creator set voor de kids! Daarnaast ontvang je een gratis Be Happy Pass, waarmee je op tal van attracties, winkels en horecagelegenheden in de omgeving korting krijgt.

Ook kun je direct bij je boeking, tegen betaling een Resort Pass regelen. Hiermee heb je gedurende je gehele verblijf onbeperkt toegang tot Legoland pretpark, Aquadome, speelparadijs Monky Tonky en Givskud Zoo.

Je kan kiezen of je er met de eigen auto naartoe wilt reizen of met het vliegtuig.


De drakenachtbaan in Legoland

LEGOLAND® arrangementen bij Pharos

Pharos reizen heeft een aantal leuke arrangementen waar de entree voor Legoland in het pakket zit.

Arrangementen met toegang voor Legoland zijn ook mogelijk op Vakantiepark Danland Bork Havn aan het strand.

En dan zijn er nog de bijzondere rondreizen van Pharos die langs Legoland komen. Zoals de leuke Kinderboekenreis Hoe tem je een Draak.

Meer rondreizen van Pharos die langs Legoland komen vind je op ons overzicht van Pharos autorondreizen met kinderen.


Onze belevenissen in Legoland

Meerdere keren zijn wij op bezoek geweest bij Legoland. Daar hebben we verslag van gedaan op de weblog. Wil je meer weten over legoland, lees dan onze persoonlijke verhalen:


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!