Aquadome, het prachtige zwembad van Lalandia Billund

Vakantiepark Lalandia Billund heeft een prachtig overdekt zwembad: het Aquadome. Wij hebben ons hier een volle dag kunnen vermaken!

De bak water bij de waterspeeltuin die af en toe omkiept

Het Aquadome van Lalandia bevindt zich in het hele grote overdekte speel, shop, eet en zwem centrumgebouw. De laatste volle dag van onze meivakantie 2012 in Denemarken gaan we er naartoe voor een dagje zwemplezier.

We hadden al een paar keer door de raampjes gekeken en de vele waterglijbanen die we vanaf het vakantiepark konden zien beloofden een spectaculaire dag.

Bij binnenkomst gaan we op zoek naar de kleedruimtes. De mannen en de vrouwen hebben een aparte afdeling om om te kleden.

In Denemarken zijn de douches in de kleedkamer. Iedereen neemt een uitgebreide douche voordat de badkleding aangaat. Allemaal zeer hygiënisch!

De eerste attractie: het golfslagbad

Tycho op het strand van het golfslagbad

Bij binnenkomst kijken we onze ogen uit! We zien glijbanen, een grote indrukwekkende water speelplaats, een golfslagbad, restaurantjes en een sauna. Allemaal in een gezellige zonnige sfeer met palmbomen.

Wij zoeken een plekje naast het golfslagbad en nemen eerst even de tijd om dit bad te verkennen.

Eerst is het water glad en kunnen we rustig zwemmen en spelen. Maar dan komen de golven. Zeb en Tycho vinden het geweldig.

Ik zie Zeb meerdere malen kopje onder gaan, maar hij vindt het allemaal alleen maar leuk. Hij wil het liefste in het midden van het bad zwemmen waar de hoogste golven zijn.

Tycho blijft wat meer aan de kant. Hij vermaakt zich kostelijk op het "strand" gedeelte.

Een groot speelbad

Over de kikkerbladen lopen in het speelbad

Dan verplaatsen we ons naar het bad naast het golfslagbad. Daar ligt een mooi kikkerblad parcours om van de ene kant van het bad naar de andere kant te komen. En dat is best lastig. We komen allemaal wel aan de overkant, maar niet op de mooiste manier.

Patrick en ik hangen aan het net boven ons hoofd en maken de meest ongelukkige standjes om op de kikkerbladeren te blijven staan. Zeb en Tycho doen het zittend op de knieën en liggend om de overkant te halen.

In dit bad ligt ook een dolfijn waar de jongens op kunnen klimmen. Vol trots poseren ze voor de foto als het ze gelukt is. Daarna doen we nog een wedstrijdje wie de meeste ballen in de basket kan gooien. Dat wordt gewonnen door Zeb.

De waterspeelplaats

De kleuterglijbanen zijn ook leuk!

Dan wordt het tijd om de eerste glijbanen uit te proberen. We beginnen bij de glijbanen in het kleuterbad. Deze zijn erg grappig en de jongens rennen diverse keren naar boven om vervolgens weer naar beneden te glijden.

Ze krijgen de smaak te pakken en willen meer. Bij de waterspeelplaats zijn een paar glijbanen die wat hoger en sneller gaan. Daar gaan we een paar keer vanaf.

Naast het glijden kun je bij deze speelplaats lekker klimmen en klauteren. Ook zijn heel veel kranen om mensen nat te spuiten. En eens in de zoveel tijd kantelt er een enorme emmer water om. Dit gaat gepaard met een hoop lawaai, wat ons telkens behoorlijk laat schrikken.

Het grote glijbanen spektakel

Zeb en Patrick hebben lol in de bandenglijbaan

Als we uitgespeeld zijn willen Patrick en ik de glijbaan met de banden wel eens uit proberen. Zeb en Tycho hebben wel hun twijfels, maar alleen op papa en mama wachten vinden ze niet leuk. En dus klimmen we met zijn vieren met twee tweepersoons banden naar boven.

Ik ga samen met Tycho. In het begin gaat de band wel hard, maar is de snelheid nog prima te doen. Dan komt er een kleine versnelling en sjeezen we met een enorme vaart door de laatste bocht. Zelf ben ik aardig onder de indruk en kijk wat bezorgd naar Tycho. Die zit met een grote grijns op zijn mond en begint voluit nog een keer, nog een keer te roepen.

Bij Patrick en Zeb is de afdaling ook prima bevallen en dus klimmen we nog vele malen naar boven om te genieten van deze spectaculaire glijbanen.

Snel een hap en dan naar buiten

Het buitenbad van de Aquadome

Ondertussen begint onze maag te knorren. Tijd voor een hapje eten bij de deli. We eten hotdogs, pizza en een wrap met kip.

Al snel willen de jongens het water weer in. Eerst even het buitenbad proberen. Het water is heerlijk warm, maar buiten is het koud en regenachtig. Snel maar weer naar binnen.

Op een matje naar beneden

Naast de glijbanen met een band zijn er ook glijbanen waar je liggend op je buik op een matje vanaf moet. Vooral Tycho wil dat wel eens proberen.

De matjesglijbaan

Terwijl Zeb en ik een sanitaire stop houden gaat Tycho met Patrick naar boven. Deze glijbaan kan je niet samen doen, en meestal vindt Tycho het dan wel spannend. Maar blijkbaar wilde hij het zo graag, want zonder enig probleem ging hij op zijn matje liggen en met de vraag aan zijn vader of die ook zo kwam, was het prima en zoefde hij met een harde vaart naar beneden.

Hij vond het helemaal geweldig, en dus wilde Zeb ook wel. Ook hij vond deze glijbaan helemaal het einde. En dus volgen er vele afdalingen op de matjes. Zelf vond ik de afdaling in de dubbele banden leuker, alleen het laatste stukje was wel erg leuk. Dan ga je nog even vrij steil naar beneden.

Patrick en Zeb willen ook nog wel de glijbaan die je met 4 personen tegelijk op een band kan maken doen. En dus klimmen ze met de enorme band naar boven. Door toeval maakt Zeb deze afdaling in zijn achteruit en komt in tranen beneden. Volgens Patrick is de afdaling ook minder leuk dan de tweepersoons banden.

Dus glijden we nog een aantal keren in de andere glijbanen naar beneden voordat we nog even lekker opwarmen in het bubbelbad en ons aan gaan kleden.

Al met al zijn we danig onder de indruk van de Aquadome, het indoor zwembad van Lalandia Billund. Er zijn heel veel verschillende dingen te doen, voor alle leeftijden. We dachten een paar uurtjes te gaan zwemmen maar waren de hele dag zoet…


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)