Genieten van alle attracties in LEGOLAND® Denemarken

Een bezoek aan LEGOLAND® Park Billund in Denemarken is een must voor ieder gezin met LEGO-fans. Maar welke attracties zijn er nu eigenlijk?

De Polar explorer is de meest uitdagende attractie in Legoland

Wij zijn in de loop der jaren al 4 keer in LEGOLAND® Park Billund geweest. De eerste keer was Zeb 2 jaar en Tycho nog net geen één jaar. En toen was het al een feest voor onze jongens.

En naarmate ze ouder werden is dat nooit veranderd. Zelfs nu ze tieners zijn vragen ze telkens wanneer we weer eens gaan, want het is "al zo lang geleden"...

Zelf vinden we dat de grote attracties (lees: achtbanen) die voor tieners interessant zijn ontbreken. Maar voor de echte LEGO-fans is dat blijkbaar geen probleem. En er zijn telkens wel weer een paar nieuwe attracties, zodat onze jongens er telkens weer naartoe willen.

Hier geven we een overzicht van de attracties in LEGOLAND® Park Denemarken die je kan verwachten, met onze ervaringen.

Is je interesse gewekt? Bekijk dan de mogelijkheden voor een

Miniland, waar het allemaal mee begon

Een Nederlandse trein in Miniland

LEGOLAND® is ooit ontstaan als een demonstratie van wat je allemaal met Lego kan bouwen. En dat zie je nog altijd in het gedeelte Miniland.

Miniland is in feite een soort Madurodam, maar dan van LEGO®. Met allerlei bezienswaardigheden uit de hele wereld. Ook Amsterdam en het Nederlandse platteland zijn goed vertegenwoordig.

Er rijden ook diverse treintjes in het gebied, en dat is superleuk voor kleine kinderen. Zeb en Tycho bleven er achteraan rennen, helemaal geweldig.

Duploland en attracties voor de kleintjes

Duploland is zelfs voor Tycho van 11 maanden oud al leuk

Maar er zijn nog veel meer leuke attracties voor kleine kinderen. Zo is er Duploland, met speelhuisjes, Duplo om mee te bouwen, en diverse attracties.

Vliegtuigjes, een mini-draaimolen en, natuurlijk, de Duplotrein om een ritje in te maken.

En zo zijn er veel meer ritjes om te maken met kleine kinderen. Een monorail, de grote trein rond miniland, bootjes en noem maar op.

Zeker als er een ouder meegaat kan je met een kind van 2 jaar al in de meeste attracties van LEGOLAND®.

Een grote favoriet van onze kinderen toen ze nog heel klein waren was LEGO® Safari. In kleine autootjes kom je langs de mooiste dieren, van LEGO® uiteraard.

Waterattracties en Achtbanen, maar niet over de kop

Tycho vindt de Jungle Racer erg leuk

Voor de wat oudere kinderen zijn er ook veel leuke attracties. En vaak speelt water daarin een rol. Zoals bij de brandweerauto's waar je een brandje moet blussen.

Leuk zijn de jungle-racers, waarbij je over het water schiet. En de piraten splash battle, waarbij je anderen nat kan schieten. En natuurlijk de ronde bootjes van de Viking River Splash, al is de grote afdaling daar wel een beetje eng.

Er zijn verschillende achtbanen, al gaan ze allemaal niet over de kop. Zo zijn er de Extreme Racers, die je stevig heen en weer schudden. En de Polar Express, die een stukje naar beneden valt waardoor je tussen echte pinguïns terechtkomt.

Wil je toch over de kop? Dat kan bij de Ice Pilot School (voorheen Power Builder). Hier zit je aan een robot-arm, waarvan je zelf de bewegingen kan bepalen. Over de kop of niet: je bepaalt het dus zelf!

Ridders en de drakenachtbaan

De drakenachtbaan

De bekendste achtbaan in LEGOLAND® is natuurlijk de drakenachtbaan in het Ridder themagebied (Knights Kingdom).

Deze achtbaan is bijzonder leuk. Niet zozeer vanwege de rit, maar vanwege de LEGO® creaties waar hij in het eerste deel langskomt. En ook de creaties langs de wachtrij in het kasteel.

Wachten is sowieso veel aangenamer hier dan in andere pretparken.

Indiaan Langoor in Legoredo

Dolle pret met indiaan Langoor

Een bijzonder themagebied is het Wilde Westen van Legoredo. Ook omdat je dit themagebied niet in de LEGOLAND® parken in andere landen tegenkomt.

Al vele jaren wordt je hier verwelkomd door Indiaan Langoor, die met de kinderen een broodje bakt boven het kampvuur. Zeb vond hem nog heel eng toen hij 2 jaar oud was, maar daarna helemaal geweldig.

Hier vind je ook de Canoe die langs de (LEGO®) dieren van het Wilde Westen vaart. En ook de grote draaimolen, de goudmijn en het grote beeld van Raging Bull die over het stadje kijkt.

Nieuw sinds 2018 is de Flying Eagle achtbaan. Maar ook deze gaat weer niet over de kop.

Piraten, vikingen en avonturenland

De Viking River Splash is prachtig in thema

Andere themagebieden in LEGOLAND® Billund zijn die van de Piraten, de Vikingen, en het Avonturenland.

De attracties in deze gebieden heb ik hierboven al grotendeels genoemd. Maar daarnaast kijk je je ogen uit naar alle Lego-creaties die er in het thema gemaakt zijn.

In de verschillende gebieden zijn ook kleine attracties te vinden.

Er is ruimte om te spelen, zoals in de speeltuin van het Avonturenland. En er is een gebied om te picknicken, heel gebruikelijk in Deense pretparken.

Haaien en onderzeeërs in Sea Life

Haaien en onderzeeërs in Lego Atlantis

Een bijzondere attractie in LEGOLAND® is Atlantis. Dit bestaat uit een groot aquarium met LEGO-poppetjes en onderzeeërs.

De attractie is in samenwerking met Sea Life ontwikkeld. En dat betekent dat het een volwaardige Sea Life attractie is. Inclusief haaien en roggen. En dan zijn er ook nog zeepaardjes, Nemo-visjes en andere kleurrijke zeedieren om te bewonderen.

Onze jongens vinden het allemaal heel bijzonder. Ook dat er LEGO-poppetjes en creaties tussen de vissen te zien zijn.

Een komen en gaan van attracties

De waterspeeltuin is alweer verdwenen

Zoals in ieder pretpark komen er regelmatig nieuwe attracties bij in LEGOLAND® Denemarken. En omdat de ruimte niet onbeperkt is, gaan er ook regelmatig attracties weg.

Soms is dat geen verbetering volgens onze jongens. Zo was het leuke treintje door de mijn in 2015 plots verdwenen. Die had plaats gemaakt voor het griezelige Haunted House.

Ook nieuw dat jaar was de waterspeeltuin. Toen wij er in de meivakantie waren was dat best fris, maar Zeb heeft er leuk in gespeeld. Toch was dat blijkbaar geen succes, want in 2017 was het alweer verdwenen.

Blijvend zijn wel de nieuwe themagebieden die de laatste jaren zijn toegevoegd:

Sinds 2016: Ninjagoland

Kleine attracties in Ninjagoland

Het populaire Lego thema Ninjago is sinds 2016 ook in LEGOLAND® vertegenwoordigd, met een eigen themagebied nog wel.

Ninjagoland heeft één grote attractie: Ninjago the Ride, wat een beetje lijkt op de Tempel attractie. Hierbij rijd je ook langs allerlei scenes waarbij je moet schieten op de skeletten, slangen en andere vijanden die je van de Ninjago serie kent.

Er is ook een laser-doolhof, en een paar kleine attracties zoals een klimmuur en toestellen om je skills te oefenen.

En het is natuurlijk ook weer een mooi gebied om je ogen uit te kijken naar de mooie Lego Ninjago creaties.

Nieuw in 2021: Lego Movie world

Een Lego maquette van het nieuwe Lego Movie World

In 2021 is het nieuwe themagebied, THE LEGO® MOVIE™ World geopend. Hier staan 3 nieuwe attracties, plus een speeltuin, in het thema van de LEGO® Movie.

De grootste attractie is een enorm theater, waarbij je op een bewegende stoel voor een enorm scherm zweeft. Een 4D ervaring, waarbij je ook effecten als wind, mist en zelfs geuren zult ervaren...

Een andere attractie is zoals de Flying Ninjago attractie in Legoland Duitsland. Hierbij kan je zelf je vleugels besturen om te proberen rond te draaien.

De derde attractie is een vrije val toren van Unikitty. Niet heel hoog, maar wel leuk.

Nieuw in 2022 uitbreiding 10 miljoen LEGO® steentjes

Bouwen bij Legoland Billund© LEGOLAND® Billund

In 2022 zijn er 8 nieuwe LEGO bouw- en speellocaties zijn in het pretpark. De creatieve LEGO bouwers kunnen dus aan de slag!

Voor de kleintjes komt er naast Hotel  LEGOLAND® een indoor speelplek vol DUPLO® steentjes. En de attractie de Mini Boats  is gerenoveerd en heeft een aantal nieuwe LEGO modellen gekregen.

In de LEGOLAND® Gallery kan je bouwen met alleen gele steentjes en de mooiste creaties van LEGO fans bewonderen. Buiten kan je een boot bouwen en meedoen aan de race op de 11 meter lange LEGOREDO River.  Bij de Polar River is het ook mogelijk om een boot te bouwen en te racen. Neem ook een kijkje bij Atlantis by Sea Life waar de onderwaterwereld tot leven is gekomen.

Heb je nog wat nieuwe tips nodig voor het bouwen? Je kan ook meedoen met verschillende bouw workshops. Met deze nieuwe skills kunnen ze dan een monster bouwen bij Ghost - The Haunted House en LEGOREDO® Town. Je creatie kan je ophangen aan The Monster Wall. Of bouw je liever mee aan PLANET LEGOLAND® waar je jouw mooie bouwwerk mag toevoegen aan de planeet.

Is je interesse gewekt? Bekijk dan de mogelijkheden voor een

Of boek je vakantie naar LEGOLAND® bij:

Tui Banner Legoland

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)