De piratenkamer in het Legoland Hotel, supergaaf!

Als we voor de derde keer Legoland Denemarken bezoeken, willen we toch wel eens in het Legoland Hotel overnachten. Wel een beetje duur, maar het schijnt wel bijzonder te zijn. We boeken de piratenkamer, en worden niet teleurgesteld!

De ingang van het Legoland Hotel in Billund

Legoland is DE favoriet bij onze jongens als het om pretparken gaat. En eigenlijk ook wel bij ons. Dat komt omdat je naast de achtbanen en andere attracties ook kan genieten van de legosteentjes.

Het bewonderen van de bouwwerken, zowel in miniland als bij alle attracties, maar ook het spelen met de blokjes tijdens het wachten geven een extra dimensie aan een dagje pretpark.

Dit keer komt daar dus nòg een dimensie bij: bij de overnachtingen in het Legoland hotel kan ook overal worden gespeeld met Lego.

Drukte bij aankomst in het Legoland Hotel

In de hal staat deze mooie grote draak van Lego

Als we in de morgen aankomen in Billund is het een drukte van jewelste bij het Legoland Hotel. Mensen die vertrekken en mensen die aankomen, en blijkbaar maakt het bij Legoland niet uit dat de scholen in Denemarken al begonnen zijn.

Als we de auto geparkeerd hebben duurt het nog even voordat we horen dat onze kamer nog niet gereed is. Logisch natuurlijk, maar gelukkig kunnen we al wel Legoland zelf in.

Onze jongens moeten we dan nog wel even uit één van de Lego-bakken halen. Die waren allang aangevallen op de gekleurde steentjes…

Vanuit het Legoland Hotel kom je via een aparte ingang in het Legoland Park terecht. En daar beleven we natuurlijk weer een top-dag tussen alle attracties.

Op naar de Piratenkamer!

Ons bed in de Piratenkamer

Als we weer terugkomen kunnen we inchecken. Patrick haalt de bagage uit de auto, en dan kunnen we op weg naar onze Piratenkamer.

Daar aangekomen blijkt het een echte schatkamer. Letterlijk, want er is een schatkist met Legosteentjes, voor de jongens om te bouwen.

Maar er zijn ook diverse Lego-bouwsels in de kamer. Een doodshoofd boven het raam, gecko’s en een slang boven de bedden, een Lego-piraat op het bureau. En niet te vergeten een haaienkop in de WC.

Het grappigste is nog wel de aap van Lego die van buiten naar binnen gluurt.

De kamer is verder niet erg groot. Een tweepersoonsbed voor ons en een stapelbed voor de jongens. Met onze koffers open op de grond kunnen we onze kont niet keren. Gelukkig komen we hier alleen om te rusten.

Dineren is een beetje duur

Het buffet in het Legoland Hotel

In het Legoland Hotel is ook genoeg gelegenheid om te dineren. De eerste avond hebben we niet gereserveerd. En bovendien blijkt het toch wel erg prijzig te zijn. We besluiten daarom wat in het dorpje Billund te gaan eten.

De tweede avond kiezen we wel voor het buffetrestaurant in het Legoland Hotel. We reserveren snel zodat we op het gewenste tijdstip aan tafel kunnen. Waarbij de kids een Lego-kleurplaat krijgen.

Er is voor de kinderen voldoende keuze naar hun smaak. Voor ons is dat toch iets minder. Nu zijn we geen grote fan van buffet-restaurants, en er is best wel wat smakelijks te krijgen. Maar we vinden de prijs-kwaliteit verhouding niet geweldig.

Overal spelen met Lego

Zeb en Tycho bewonderen de bouwsels van andere kinderen

Wat wel geweldig is, is dat de kinderen overal in het hotel naar hartelust kunnen spelen. Wij blijven nog heerlijk na-tafelen terwijl de jongens weer op pad gaan.

Op iedere hoek van de gangen is er wel een bak Lego. Kinderen kunnen hun bouwsels ook met hun naam tentoonstellen. Iedere dag wordt er dan een prijs uitgeloofd voor de mooiste bouwwerken, en vervolgens wordt alles weer afgebroken.

Maar er is nog meer te doen. Zo is er een ruimte met Nintendo spellen. En op verschillende plekken kunnen kinderen (Lego-)filmpjes kijken.

Wat onze jongens ook leuk vinden is gewoonweg door het hotel struinen. Op zoek naar allerlei Lego-figuren. De Ridder-kamers, Adventure-kamers enzovoorts zien er immers weer heel anders uit.

Zelf pannenkoeken maken bij het ontbijt

Tycho bakt zijn eigen pannenkoeken bij het ontbijt

Als we de volgende dag wakker worden kleden we ons snel aan, zodat we op tijd bij het ontbijt zijn.

Dit is wederom een buffet. En dit keer mogen de kinderen ook zelf pannenkoekjes maken. Leuk, al wordt er wel een beetje geknoeid…

We eten onze magen vol, en gaan dan op pad. Een ander groot voordeel van het Legoland Hotel is immers dat je als eerste via een aparte ingang het pretpark in kan.

Het Legoland Hotel is zeker een aanrader

Het Legoland Hotel en de piratenkamer zijn ons zeer goed bevallen. Prijzig, dat wel, maar het is een belevenis voor de jongens. Ook jouw kinderen zullen zich hier geen moment vervelen.

Wil je het ook een keer beleven, klik dan hier:

Meer over Legoland Denemarken met ook andere overnachtingsmogelijkheden lees je op de pagina


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)