Brazilië met kinderen, op zoek naar de longen van de aarde

Brazilië, dat enorme land in Zuid-Amerika, is prachtig om ook met de kinderen te ontdekken.

Uiteraard kennen de kids Rio, met de Copacobana en het Christusbeeld.Maar ook Sao Paula en diverse andere steden zijn zeker de moeite waard.

Maar naar Brazilië ga je natuurlijk ook voor de natuur. De Amazone, het grootste regenwoud ter wereld en daarom ook wel de longen van de aarde genoemd.

En wat dacht je van de machtige Iguacu watervallen? Een enorme belevenis voor jong en oud.

Lees hieronder meer over deze highlights van Brazilië, of klik direct door naar de

Rio: de Copacobana en klimmen naar Christus

Gezin voor het Christus beeld

Die machtige stad Rio de Janeiro is natuurlijk een must om ook met kinderen te bezoeken.

Ze zullen zich heerlijk vermaken op de Copacobana. Zij lekker spelen in het zand en jij kijkt je ogen uit naar alles wat langs paradeert.

Een andere must-see is het beroemde Christus-beeld op de berg. De kinderen zullen het treintje omhoog fantastisch vinden. En dan genieten van de uitzichten, en op de foto met handen wijd.

Maar Rio heeft nog veel meer. Wat dacht je van het enorme Maracana voetbalstadion? Of de suikerbroodberg waar je zelfs al aapjes tegenkomt. Of de prachtige tramrit langs de favela's. Of de sambascholen. Of...

En willen de kids op zoek naar Blue uit de film Rio? Die kun je vinden in de (overigens niet zo grote) dierentuin.

Andere steden en stranden

Strand van Ilha Grande

Hoewel je je zomaar weken in Rio zou kunnen vermaken, zijn er in Brazilië diverse andere leuke steden en stranden te vinden.

Iedere stad heeft zijn eigen historie en bezienswaardigheden. In de grote stad Sao Paulo vind je interessante musea, maar ook pretparken en speeltuinen. In Salvador de Bahia vind je mooie koloniale huizen en in Recife zelfs restanten van de Nederlanders kolonie.

Bijna alle steden liggen aan, of vlak bij de kust. Er zijn dus altijd mooie stranden binnen handbereik. Zoals bij het leuke stadje Paraty dat aan een prachtige baai ligt.

Een andere aanrader is één van de eilanden voor de kust. De meest bekende is Ilha Grande. Een groot eiland waar je behalve mooie stranden ook nog tropisch regenwoud vindt.

De Amazone, of toch liever Pantanal?

Jabiru vogels in de Pantanal

Naar Brazilië kom je natuurlijk ook of vooral voor de natuur. De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld, die je in het Noord-Westen van het land vindt.

De Amazone is natuurlijk erg interessant, maar moeilijk toegankelijk. Bovendien heb je meer kans op het spotten van dieren in een ander groot gebied: de Pantanal.

De Pantanal is een enorm moerasgebied in het Zuid-Westen van Brazilië. En hier is ook de grootste diversiteit aan dieren te vinden.

Hier ga je dus op zoek naar kaaimannen, capibara's (grote knaagdieren), de anaconda, en misschien wel een jaguar. En vergeet niet omhoog te kijken, op zoek naar papegaaien, toekans en andere kleurrijke vogels.

De Iguacu watervallen

Wandelsteigers langs de Iguacu watervallen

Het laatste wat je in Brazilië absoluut niet mag overslaan zijn de Iguacu watervallen. Zij liggen op de grens met Paraguay en Argentinië, en vormen het grootste watervallencomplex ter wereld.

Het enorme waterspektakel is van de Braziliaanse kant het beste te zien. Maar aan de Argentijnse kant is het ook leuk om over de verschillende plateaus langs het water te lopen.

Rond de watervallen kan je op safari in het tropisch regenwoud. En met leergierige kinderen kun je een kijkje gaan nemen bij en in de enorme stuwdam.

Het Reisaanbod

Enkele jaren geleden waren er diverse organisaties die (groeps-)reizen met kinderen naar Brazilië aanboden. Vanwege de crisis zijn de meesten daarmee gestopt, en zijn alleen deze reizen van Sawadee en Djoser Junior nog beschikbaar:

Sawadee familiereis Wereldsteden en Watervallen

Voor de Iguacu watervallen

Deze 22-daagse reis bezoekt behalve Brazilië ook nog Argentinië. Daar begint de reis in de bijzondere hoofdstad Buenos Aires. Van daaruit reis je door naar de Iguacu watervallen en vervolgens het bijzondere natuurgebied Pantanal.

In Brazilië ga je vervolgens naar de stranden bij Paraty en Ilha Grande. En tenslotte bezoek je die andere wereldstad: Rio de Janeiro.

De reis is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Djoser Junior - 21 dagen Brazilië & Argentinië

Eet je mee van dit kleurrijke fruit in Brazilië?

De mooie rondreis van Djoser Junior begint in de indrukwekkende stad Rio de Janeiro, waar je een paar dagen de tijd hebt om de hoogtepunten van de stad te bekijken.

Met het vliegtuig reis je op dag 5 naar Foz do Iguaçu. Vanuit dit plaatsje breng je een bezoek aan de machtig mooie Iguaçu watervallen. De liefhebber kan de volgende dag ook de Argentijnse kant van de watervallen bezoeken.

Met de nachtbus, waarin de stoelen verstelbaar zijn tot een soort halfbed gaat de reis verder naar Bonito. Dit dorpje staat bekend om de bijzondere grotten met diepblauw water en kristalheldere rivieren. Erg leuk is het om hier te snorkelen in de Sucuririvier. Het lijkt wel of je rondzwemt in een groot aquarium.

Na het prachtige Bonito gaat de reis verder naar Pantanal. In deze omgeving kan je heel veel bijzondere vogels spotten. Om zoveel mogelijk te zien ga je er op uit met de boot, wandelend en met een paard. De plek waar jullie logeren is een heerlijk stekkie om lekker te relaxen in de hangmat. Voor de kinderen is er een zwembad.

De reis gaat verder naar Campo Grande waar je een nachtje logeert voordat het vliegtuig jullie de volgende dag naar Sao Paulo brengt. Met de bus reis je dan gelijk verder naar de havenplaats Angra dos Reis om de ferry te pakken naar het paradijselijke bountyeiland Ilha Grande. Hier gaan jullie een paar dagen genieten van tropisch regenwoud, verlaten droomstranden, boottochtjes en veel leuke wandelpaden.

De laatste avond brengen jullie door in Rio de Janeiro om de volgende ochtend weer terug te keren naar Nederland. Lees meer over deze prachtige reis hieronder.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)