Op ontdekking met kinderen naar de Galapagos Eilanden

Op het verlanglijstje van iedere natuurliefhebber staat natuurlijk een trip naar de Galapagos eilanden. En ook voor kinderen is dit een ontdekkingsreis om nooit te vergeten.

De blauwvoetgent

De Galapagos zijn een afgelegen groep eilanden zo'n 1000 kilometer uit de kust van Ecuador in Zuid-Amerika.

Omdat ze zo afgelegen zijn, is er een eigen ecosysteem, met heel bijzondere dieren. Dit is de plek waar Darwin zijn theorie ontwikkelde.

En dit is ook de plek waar je de natuur op de meest bijzondere manier kan ontdekken. Unieke diersoorten zijn tot dichtbij te benaderen, wat voor kinderen een enorme belevenis is.

Hoe kom je er?

1000 kilometer is wel een beetje ver varen, en dus zul je met het vliegtuig naar de Galapagos gaan. En dan wel vanuit Ecuador, tot welk land ze behoren.

Het ligt dus ook het meest voor de hand om de reis te combineren met Ecuador. Sowieso met de hoofdstad Quito, waar je waarschijnlijk naar vliegt, en waar je ook even zult acclimatiseren vanwege de hoogte.

Maar ook een rondreis langs de Indianenmarkten, vulkanen en de natuur van Ecuador is aan te raden. Zeker omdat de vlucht naar de Galapagos niet vanuit Quito hoeft.

Met een cruise langs de eilanden

De Galapagos eilanden

Eenmaal op de Glapagos eilanden aangekomen, stappen de meeste mensen direct op een cruiseschip.

Deze cruiseschepen zijn er in alle soorten en maten. De meesten zijn comfortabel, en hebben natuurgidsen aan boord.

Je zult met zo'n cruise langs de verschillende eilanden varen. Je maakt wandelingen naar de bijzondere dieren. En je kan gaan snorkelen tussen de zeeleeuwen en pinguins.

Er zijn ook speciale familiecruises. Hierbij gaan de kids op stap met een eigen gids. Dit is vooral voor kinderen ouder dan 11 jaar.

Accommodaties op de eilanden

De Galapagos eilanden kennen weinig inwoners, en dus ook weinig accommodaties om te verblijven.

Het grootste eiland Isabella heeft actieve vulkanen, en hier leven dus niet veel mensen. De meeste inwoners bevinden zich op het tweede eiland Santa Cruz.

Op Santa Cruz bevinden zich dan ook de meeste accommodaties, die echter wel prijzig zijn.

Je hebt de keuze uit een eco-hotel, verschillende lodges, of zelfs een safari-tentenkamp, inclusief zwembad. Vanuit deze land-accommodaties kunnen leuke trips per boot of te voet worden georganiseerd.

Het Reisaanbod

De volgende organisaties hebben een verlenging naar de Galapagos eilanden als optie bij een rondreis met kinderen in Ecuador:

Sawadee Familieavontuur

Ontmoeting met een zeeleeuw pup op de Galapagos

Sawadee heeft een prachtige rondreis door Ecuador. Deze begint in Quito en komt langs prachtige koloniale steden, indianenvolken, vulkanen en de jungle van de Amazone.

In plaats van een afsluiter aan het strand van Puerto Lopez kun je een 4-daags bezoek brengen aan de Galapagos Eilanden. Je overnacht dan op twee verschillende eilanden. Namelijk op San Cristobal en op Santa Cruz..

Lees meer over de uitgebreide reisroute op de site van Sawadee.

Local Hero Travel

Ziplinen in Ecuador

De beste reis-experts zijn locals. Bij Local Hero Travel wordt je reis dan ook uitgestippeld door een lokale held.

De reizen zitten ook boordevol ontmoetingen met de locals.

In Ecuador ontdek je de steden met een leuk "Discover-pakket" van je lokale held. En je gaat ook de natuur in om onder andere te mountainbiken en ziplinen.

Daarna ga je door naar de Galapagos eilanden. Daar bezoek je de verschillende eilanden vanuit een eenvoudig budget hotel bij de haven. Wil je wat luxer, dan kan dat natuurlijk ook.

Ecuador en Galapagos - Djoser Family

Rondreis Ecuador en Galapagos met Djoser Family.

Djoser Family heeft een zeer afwisselende rondreis door Ecuador. Ter afsluiting kun je de laatste paar dagen aan het strand laten vervallen en in plaats hiervan het vliegtuig pakken naar de Galapagos Eilanden, zo’n 1000 km uit de kust. Galapagos betekent schildpad in het Spaans.

Je verblijft zes dagen op deze eilanden en verblijft in kleine hotels. Onder begeleiding van professionele gidsen maak je verschillende excursies. Met een eigen speedboot hop je van eiland naar eiland, begeleid door dolfijnen, zeeleeuwen en zeevogels. Een geweldig avontuur voor de kids!

Verwacht geen tropische witte stranden met wuivende palmen. Hier vind je juist kusten van donker, grillig gesteente. De flora en fauna op deze eilanden is uniek en de dieren, die hier leven, zijn niet mensenschuw, waardoor je ze van zeer dichtbij kunt naderen. Hier zie je zeeleeuwen, zeeleguanen, flamingo‘s, pinguins en veel verschillende vogelsoorten. Je kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen en met de zeeleeuwen spelen in de zee.

Ook ga je wandelen naar de krater van een vulkaan en bezoek je een schildpadden broedcentrum. Kortom: zowel een educatieve als spectaculaire afsluiting van je rondreis door Ecuador! 


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)