Op ontdekking met kinderen naar de Galapagos Eilanden

Op het verlanglijstje van iedere natuurliefhebber staat natuurlijk een trip naar de Galapagos eilanden. En ook voor kinderen is dit een ontdekkingsreis om nooit te vergeten.

Zo dichtbij kun je dus bij de dieren komen op de Galapagos

De Galapagos zijn een afgelegen groep eilanden zo'n 1000 kilometer uit de kust van Ecuador in Zuid-Amerika.

Omdat ze zo afgelegen zijn, is er een eigen ecosysteem, met heel bijzondere dieren. Dit is de plek waar Darwin zijn theorie ontwikkelde.

En dit is ook de plek waar je de natuur op de meest bijzondere manier kan ontdekken. Unieke diersoorten zijn tot dichtbij te benaderen, wat voor kinderen een enorme belevenis is.

Hoe kom je er?

1000 kilometer is wel een beetje ver varen, en dus zul je met het vliegtuig naar de Galapagos gaan. En dan wel vanuit Ecuador, tot welk land ze behoren.

Het ligt dus ook het meest voor de hand om de reis te combineren met Ecuador. Sowieso met de hoofdstad Quito, waar je waarschijnlijk naar vliegt, en waar je ook even zult acclimatiseren vanwege de hoogte.

Maar ook een rondreis langs de Indianenmarkten, vulkanen en de natuur van Ecuador is aan te raden. Zeker omdat de vlucht naar de Galapagos niet vanuit Quito hoeft.

Met een cruise langs de eilanden

Eenmaal op de Glapagos eilanden aangekomen, stappen de meeste mensen direct op een cruiseschip.

Deze cruiseschepen zijn er in alle soorten en maten. De meesten zijn comfortabel, en hebben natuurgidsen aan boord.

Je zult met zo'n cruise langs de verschillende eilanden varen. Je maakt wandelingen naar de bijzondere dieren. En je kan gaan snorkelen tussen de zeeleeuwen en pinguins.

Er zijn ook speciale familiecruises. Hierbij gaan de kids op stap met een eigen gids. Dit is vooral voor kinderen ouder dan 11 jaar.

Accommodaties op de eilanden

De Galapagos eilanden kennen weinig inwoners, en dus ook weinig accommodaties om te verblijven.

Het grootste eiland Isabella heeft actieve vulkanen, en hier leven dus niet veel mensen. De meeste inwoners bevinden zich op het tweede eiland Santa Cruz.

Op Santa Cruz bevinden zich dan ook de meeste accommodaties, die echter wel prijzig zijn.

Je hebt de keuze uit een eco-hotel, verschillende lodges, of zelfs een safari-tentenkamp, inclusief zwembad. Vanuit deze land-accommodaties kunnen leuke trips per boot of te voet worden georganiseerd.


Het Reisaanbod

De volgende organisaties hebben een verlenging naar de Galapagos eilanden als optie bij een rondreis met kinderen in Ecuador:

Ontmoeting met een zeeleeuw pup op de Galapagos

Sawadee Familieavontuur

Sawadee heeft een prachtige rondreis door Ecuador. Deze begint in Quito en komt langs prachtige koloniale steden, indianenvolken, vulkanen en de jungle van de Amazone.

Bij de verlenging naar de Galapagos eilanden reis je 4 dagen en 3 nachten op de 30 meter lange catamaran Queen Beatriz.

De catamaran heeft comfortabele hutten met eigen sanitair. Lees meer op de uitgebreide reisroute op de site van Sawadee.


Ziplinen in Ecuador

Local Hero Travel

De beste reis-experts zijn locals. Bij Local Hero Travel wordt je reis dan ook uitgestippeld door een lokale held.

De reizen zitten ook boordevol ontmoetingen met de locals.

In Ecuador ontdek je de steden met een leuk "Dicover-pakket" van je lokale held. En je gaat ook de natuur in om onder andere te mountain-biken en ziplinen.

Daarna ga je door naar de Galapagos eilanden. Daar bezoek je de verschillende eilanden vanuit een eenvoudig budget hotel bij de haven. Wil je wat luxer, dan kan dat natuurlijk ook.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

Zoek op deze website:

Suggesties voor een top vakantie

Op familieavontuur met Sawadee

Bouw je eigen rondreis met Riksja Family

Koning Aap kidz, voor de echte belevenissen

Unieke vakantieplekjes met het  VMK keurmerk:

VMK Keurmerk


Bekijk ook andere bestemmingen in Nederland, Europa, of verder weg!!

Steun Stichting Droomdag, Voor kinderen met zieke ouders