Familiereizen naar Ecuador, langs de jungle, indianendorpen en het strand

Een familiereis door Ecuador is voor het hele gezin geweldig. Er zijn verschillende organisaties, die mooie rondreizen aanbieden. Ik heb de leukste voor je verzameld.

Vogels spotten in de jungle van Ecuador

Wil je graag Zuid-Amerika ontdekken, maar heb je geen tijd voor het hele continent?

Maak dan een rondreis door Ecuador! Hier vind je het hele continent in één land.

Een reis naar Ecuador staat voor cultuur, natuur, een kleurrijke bevolking, afwisseling en avontuur.

Er zijn vele sportieve activiteiten mogelijk. Je kunt het allemaal zo spannend maken als je zelf wilt!

Lees meer over de verschillende mogelijkheden op de pagina Ecuador met kinderen.

Je kunt je reis naar Ecuador natuurlijk zelf uitstippelen. Maar veel handiger is het als je dat laat doen door een gespecialiseerde reisorganisatie van familiereizen in Ecuador. Ik heb de beste voor je verzameld. Maak daarvoor eerst een keuze uit:

Groepsreizen met kinderen in Ecuador

Avontuur op de Evenaar - Sawadee familiereis

Avontuur op de evenaar met Sawadee!

Deze geweldige familiereis staat garant voor afwisseling en avontuur! Van koloniale steden tot het tropisch regenwoud, van bergen en besneeuwde vulkanen tot het strand....deze reis heeft het allemaal!

Onderweg slaap je één nacht bij een Indiaans gastgezin en wordt er een Ecuadoriaanse maaltijd voor je gemaakt. Zo leer je de lokale bevolking pas ècht goed kennen!

Verder verblijf je drie nachten in een lodge in het Amazonegebied, waar je er te voet of per kano op uittrekt.

Beklim de Chimborazovulkaan en geniet van het uitzicht en de gletsjers. Liefhebbers kunnen per mountainbike weer naar beneden (maar dit hóeft natuurlijk niet!). Ook de spectaculaire treinrit over het beroemde Duivelsneus-traject is inbegrepen bij deze geweldige rondreis.

Verder breng je een bezoek aan prachtige koloniale steden, kleurrijke Indianenmarkten, mooie watervallen, thermale baden en kun je precies op de evenaar gaan staan! De laatste paar dagen verblijf je aan de kust in Puerto Lopez, een gezellig vissersdorpje bij het strand. Of je verlengt je reis met een bezoek aan de Galapagos-eilanden.

Rondreis Ecuador - Djoser Family

Rondreis Ecuador met Djoser Family.

Dit is een zeer afwisselende reis met veel leuke activiteiten voor de kinderen. Van de koloniale stad Quito reis je via de evenaar naar Otavalo, waar lama‘s, alpaca‘s en de kleurrijkste Indianenmarkt van Ecuador op je wachten.

Vandaar uit ga je door naar het tropische regenwoud van de Amazone, waar je in een traditionele kano over de rivier naartoe vaart.

Hier ga je met een Indiaanse gids op ontdekkingstocht door de jungle en kom je wellicht oog in oog te staan met papegaaien en apen. Je gaat goud zoeken aan de oevers van de rivier, vissen op piranha‘s en al tubend de rivier af. Wie durft, kan ‘s avonds mee op spinnensafari! Ter afsluiting is er een kampvuur met lokale drankjes.

En ook hier ontbreken de Chimborazo-vulkaan, de watervallen, thermale baden en de spectaculaire treinrit over de Duivelsneus niet aan het programma. Verder bezoek je dorpjes met oude ambachten en ga je wandelen langs bergmeren. Misschien zie je nog wel een condor vliegen?

Ook deze reis wordt afgesloten met een paar dagen strand in Puerto Lopez. Hier vandaan kun je nog vogels gaan spotten op Isla de la Plata, oftewel klein-Galapagos.

Indianen, Andes en Amazone - Fox familiereis

Familiereis Ecuador van Fox Vakanties.

Deze reis is iets minder uitgebreid dan de overigen, voor wie wat korter op reis wil / kan. Het uiterste noorden van Ecuador wordt hier overgeslagen, maar alle hoogtepunten zitten er gewoon in. 

Ook hier breng je dus een driedaags bezoek aan de jungle van de Amazone, inclusief vele leuke activiteiten met een lokale gids. En wie durft er larven te eten?

Je bezoekt een prachtige waterval en vervolgens ga je bij een boomhut spectaculair schommelen boven de vallei. Wie durft?! Beklim de Chimborazo-vulkaan en ga met zijn allen op de vulkaan picknicken. De èchte avonturiers kunnen per mountainbike weer naar beneden!

Je brengt een bezoek aan de lokale bevolking om voor heel even op te gaan in hun dagelijks leven. En je krijgt een kookworkshop empanadas maken.

Ook kun je een kijkje nemen bij een Panamahoeden-makerij (die dus níet uit Panama komen, maar uit Ecuador) en bij een kleine gemeenschap ga je leren (èn proeven!) hoe chocolade wordt gemaakt.

Verder ga je tijdens deze reis kolibries spotten, een boom adopteren, badderen in de hot springs en ontbreekt de spectaculaire treinrit over de Duivelsneus uiteraard ook niet aan het programma.

De laatste twee dagen verblijf je aan het strand en kun je eventueel een bezoek brengen aan Isla de la Plata, oftewel klein-Galapagos.

Individuele familiereizen naar Ecuador

Indianen, Andes en Amazone privéreis - Fox

Individuele familierondreis Ecuador van Fox Vakanties.

Reis je liever niet in groep? Deze reis is hetzelfde als bovenstaande familiegroepsreis van Fox, maar dan alleen met je eigen gezin.

Het vervoer vindt veelal plaats met een privé-chauffeur, maar soms ook met het openbaar vervoer (bus). Je privé-chauffeur is ook gelijk je gids.

Ecuador familieavontuur met Local Hero Travel

Een land ontdek je het beste met behulp van lokale experts. En dat is precies, waar Local Hero Travel voor staat. Samen met een lokale expert stippel je jouw ideale familierondreis door Ecuador uit.

Local Hero Travel heeft een voorbeeld familiereis. Deze bezoekt een aantal hoogtepunten èn de Galapagos Eilanden, maar gaat hier en daar ook van de gebaande paden af, die de overige organisaties wèl aandoen. Wil je dus iets anders dan anders, dan ben je hier aan het goede adres. Uiteraard is de reis volledig op maat aan te passen.

Ontdek Ecuador met Better Places

Individuele familierondreis Ecuador met Better Places.

Ook bij Better Places bieden ze een voorbeeld familiereis aan, die je geheel naar eigen wens kunt aanpassen en uitbreiden. De lokale reisexpert René woont zelf al jaren in Ecuador.

Geef hem zo uitgebreid mogelijk je reiswensen door en hij stuurt je (geheel vrijblijvend) een compleet voorstel terug, wat perfect aansluit bij wat jullie graag willen. Zo wordt het ècht helemaal jullie eígen reis!

Ecuador in combinatie met Galapagos

Ecuador en Galapagos - Djoser Family

Rondreis Ecuador en Galapagos met Djoser Family.

Dit is dezelfde rondreis van Djoser Family door Ecuador, zoals hierboven omschreven bij de groepsreizen. Maar in plaats van de afsluitende dagen aan het strand, pak je hier het vliegtuig naar de Galapagos Eilanden, zo’n 1000 km uit de kust. Galapagos betekent schildpad in het Spaans.

Je verblijft zes dagen op deze eilanden en verblijft in kleine hotels. Onder begeleiding van professionele gidsen maak je verschillende excursies. Met een eigen speedboot hop je van eiland naar eiland, begeleid door dolfijnen, zeeleeuwen en zeevogels. Een geweldig avontuur voor de kids!

Verwacht geen tropische witte stranden met wuivende palmen. Hier vind je juist kusten van donker, grillig gesteente. De flora en fauna op deze eilanden is uniek en de dieren, die hier leven, zijn niet mensenschuw, waardoor je ze van zeer dichtbij kunt naderen. Hier zie je zeeleeuwen, zeeleguanen, flamingo‘s, pinguins en veel verschillende vogelsoorten. Je kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen en met de zeeleeuwen spelen in de zee.

Ook ga je wandelen naar de krater van een vulkaan en bezoek je een schildpadden broedcentrum. Kortom: zowel een educatieve als spectaculaire afsluiting van je rondreis door Ecuador! 

Sawadee Familieavontuur

Dieren van dichtbij ontmoeten op de Galapagos Eilanden.

Sawadee heeft een geweldige rondreis door Ecuador. Deze begint in Quito en komt langs prachtige koloniale steden, indianenvolken, vulkanen en de jungle van de Amazone.

In plaats van een afsluiter aan het strand van Puerto Lopez kun je een 4-daags bezoek brengen aan de Galapagos Eilanden. Je overnacht dan op twee verschillende eilanden. Namelijk op San Cristobal en op Santa Cruz.

Lees meer over de uitgebreide reisroute op de site van Sawadee.

Local Hero Travel

Ziplinen op Ecuador.

De beste reis-experts zijn locals. Bij Local Hero Travel wordt je reis dan ook uitgestippeld door een lokale held.

De reizen zitten ook boordevol ontmoetingen met de locals.

In Ecuador ontdek je de steden met een leuk "Discover-pakket" van je lokale held. En je gaat ook de natuur in om onder andere te mountainbiken en ziplinen.

Daarna ga je door naar de Galapagos Eilanden. Daar bezoek je de verschillende eilanden vanuit een eenvoudig budget-hotel bij de haven. Wil je wat luxer, dan kan dat natuurlijk ook.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)