Ontmoet de locals met Local Hero Travel

Het leukste van reizen is om andere culturen te ontdekken. Ook kinderen vinden het geweldig om te zien hoe leeftijdsgenootjes in andere landen leven. Local Hero Travel brengt je in contact met de plaatselijke bevolking, en dat begint al bij de reisagent!

Lokale vriendjes maken in Laos

Local Hero Travel is opgezet vanuit de gedachte dat lokale mensen je de mooiste plekjes van hun land kunnen laten zien.

Zij kennen het land als geen ander, en kunnen jouw het beste helpen om een mooie reis samen te stellen.

Wil jij ook graag de verborgen pareltjes van een land ontdekken? Het zoeken daarnaar kan je uren, tot een hele werkweek kosten. Zeker als je ook nog rekening houdt met de kinderen.

Een lokale held zoekt het gemakkelijk voor je uit. Daarbij boek je gewoon in Nederland, zodat je de zekerheid hebt van de garanties van ANVR en SGR.

Laat je reis uitstippelen door een Lokale Held

Fransiska is de lokale heldin in Indonesië

Jullie reis begint al thuis. Je wordt namelijk direct in contact gebracht met een lokale reisagent in het land van bestemming.

Deze reisexpert kent het land door en door. Alle highlights, maar ook de verborgen pareltjes. Zodat hij/zij jouw ideale reis kan samenstellen, zonder dat je zelf uren bezig bent om alles zelf uit te zoeken.

De lokale reisagenten komen uit het persoonlijke netwerk van de eigenaren van Local Hero Travel. Het zijn dan ook echte helden, in de zin dat ze de tijd voor je nemen, flexibel zijn, en altijd voor je klaar staan.

Je hebt direct contact met ze, via mail of skype. Persoonlijk contact dus, want dat is waar het bij Local Hero Travel om draait.

Een reis helemaal aangepast aan jullie wensen

Prachtige boottocht in Thailand

Om niet te verzuipen in de mogelijkheden, staan er diverse voorbeeldreizen op de site van Local Hero Travel. Dit zijn simpele en uitgedachte rondreizen, die je zelf kan aanpassen naar wens.

De voorbeeldreizen zijn ingedeeld in budgetreizen, meest geboekte reizen, en familiereizen. Mocht je onderdelen van de andere reizen in de familiereis willen, dan kan dat. Kleine aanpassingen en extra excursies zie je al direct bij de reizen.

Daarnaast is er per land een top 5 van activiteiten die het leukste zijn om er te doen. Deze top 5 is samengesteld door de lokale held, maar hij kent er natuurlijk nog veel meer.

Bijzondere activiteiten voor kinderen

Ziplinen door de jungle!!

Uiteraard zijn de familiereizen aangepast op kinderen. Kortere reistijden, langer op één plek, en bij voorkeur familiekamers en een zwembad bij de hotels.

Daarnaast zijn er diverse activiteiten tijdens de reis die zijn uitgezocht voor de kinderen.

Hierbij wordt vooral gezocht naar activiteiten waarbij ze in contact komen met de lokale leeftijdsgenoten. Je bezoekt (en doet mee aan) een jeugd voetbalwedstrijd. Je bezoekt een dansschool. Of je gaat een woonwijk in met een lokale gids.

De familie-bestemmingen van Local Hero Travel

Het prachtige Tonle Sap meer in Cambodja

Local Hero Travel is nog maar net, in maart 2016 begonnen. Toch hebben ze al veel leuke familie-bestemmingen:

Argentinië, voor de wat oudere kids. Maak een kajak trip op Lake Gutiérrez, en ga wildspotten op schiereiland Valdés. Hier spot je de Patagonische haas, maar ook orka's en pinguins, om maar eens wat te noemen.

Cambodja. Overnacht bij een gastfamilie met leeftijdsgenootjes in een paalwoning op het Tonle Sap meer. En ga met een bootje op zoek naar de unieke Irrawaddy zoetwater dolfijn.

Costa Rica. Wandel met de plaatselijke Freek Vonk door de jungle, die je alle dieren laat zien. En aan een zipline zweef je als Tarzan tussen de boomtoppen.

China. Bezoek de Panda's bij Chengdu, waar je bij een lokale familie overnacht. En ontdek met de fiets en op een bamboe-vlot de prachtige omgeving van Yangshuo.

Je maakt een ritje in een oldtimer door Havana

Cuba. Hier rijd je in een heuse oldtimer door Havana. En bij je gastgezin vertel je je leeftijdsgenootjes net zoveel over Nederland als zij je over Cuba vertellen.

Ecuador. Je ontdekt de steden met een leuk "Dicover-pakket" van je lokale held. En je gaat ook de natuur in om onder andere te mountain-biken en ziplinen. Nog niet genoeg? Dan kan je ook nog naar de Galapagos eilanden.

Indonesië. Op Bali is zoveel te doen: fietsen langs de prachtige rijstvelden, raften op de rivier, en surfen op zee. Terwijl de afwisseling tussen Yogyakarta en Sulawesi een bijzondere reis is vol cultuur afgewisseld met een fietstocht, een boottocht en natuurlijk de Toraja vallei.

Laos. Help de olifanten verzorgen in het kamp bij de Tad Sae waterval. En maak mee hoe de lokale bevolking leeft in de berggebieden van dit prachtige land.

Marokko. De ene dag neem je een duik in het zwembad van een mooi Riad in de stad. De andere dag slaap je onder de sterrenhemel in de woestijn. Een bijzonder avontuur...

Het prachtige Myanmar

Myanmar. Het bijzondere tempelgebied van Bagan verken je op de fiets. Maar ook vanuit de lucht in een luchtballon.

Peru, voor wat oudere, actieve kinderen. Je gaat in de bergen op zoek naar de beroemde condor. En Heb je wel eens gezandsurft? Hier kan het!

Sri Lanka. Ga mountainbiken langs de theeplantages, doe een olifantiensafari in Yala National Park, en leer hoe de locals leven in een homestay.

Thailand. Je gaat fietsen door backstreet Bangkok, slaapt op een vlot op de River Kwai, en in een boomhut in Khao Sok National Park. Of ga je liever naar het Noorden voor de bergstammen en de Flight of the Gibbon?

Vietnam. Je reist van Noord naar Zuid in dit prachtige land. Vaar met een boot door het karstgebergte, ontdek de steden per scooter, en verblijf bij een gastgezin in de Mekong Delta.

Zuid Afrika. Snorkelen tussen de zeehonden, hoe bijzonder is dat? Al even bijzonder als de rest van Zuid Afrika. Je bezoekt een township, doet de Panoramaroute bij Drakensbergen, en natuurlijk ook Kruger National Park.

Kies jullie favoriete bestemming maar uit, en neem dan contact op om met de Lokale Held de perfecte reis samen te stellen!


Keer terug van Local Hero Travel naar Verre Vakantie met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!