Leuke vakantiebestemmingen met kids

Nu de kinderen wat groter zijn wordt het uitzoeken van een vakantie lastiger. Je hebt meer keuzes, maar zit wel vast aan de schoolvakantie. Kijk eens naar deze leuke vakantiebestemmingen met kids.

Met schoolkinderen hoef je wat minder te kijken naar voorzieningen in de verschillende landen. Des te meer zul je kijken naar wat er te doen is.

Een goede graadmeter van hoeveel er te doen is voor kinderen, is het aantal reizen dat naar een land georganiseerd wordt. Onderstaande overzicht geeft dus vooral aan hoeveel reizen en mogelijkheden er in een land zijn.

Kaart met overzicht vakantiebestemmingen voor kids

Op deze kaart geldt: hoe donkerder de kleur, hoe meer mogelijkheden voor kindervakanties. Hieronder een verdere beschrijving en uitleg.

West en Zuid-Europa, maar zeker ook Oost en Noord

De prachtige Krka watervallen in Kroatië

Uiteraard zijn er erg veel mogelijkheden voor een vakantie in Europa met kinderen. De landen in West en Zuid-Europa liggen voor de hand, maar kijk ook eens naar het Oosten of het Noorden.

Landen als Tsjechië, Polen, de Baltische staten, Kroatië, maar ook bijvoorbeeld Bulgarije kennen ook leuke mogelijkheden.

En dat geldt zeker voor Noorwegen, Zweden, en Finland, wat vooral perfect is als je niet zo van de hitte houdt.

Op safari in Afrika

Fietsen tussen het wild in Kenia

Hoe ouder je kinderen worden, hoe meer een safari in Afrika geschikt voor ze is.

Veel safari organisaties houden een minimum leeftijd aan van 6 jaar, maar het hangt van je kinderen af of ze er dan ook al interesse in hebben.

In een land als Zuid-Afrika zijn echter ook vele andere dingen te doen. In iets mindere mate geldt dat ook voor Namibië, Kenia en Tanzania.

Andere leuke vakantiebestemmingen verder weg

Olifantje wassen in Thailand

Nu je kinderen wat ouder zijn is een vakantiebestemming ver weg heel erg interessant voor ze.

Hun interesses in andere culturen, een prachtige natuur, of spannende activiteiten zijn sterk toegenomen. En juist op vakantie kan je die interesses voeden.

Juist nu zijn reizen naar Amerika, Canada, Australië en Nieuw Zeeland heel goed geschikt, mits je ze ook op lange reisdagen kan bezighouden.

Zuid- en Midden-Amerika hebben veel mooie vakantienbestemmingen met een grote diversisteit aan natuurschoon. Costa Rica en Mexico natuurlijk, maar ook naar Brazilië, Peru, Suriname, Ecuador en de Galapagos eilanden worden mooie reizen met kinderen georganiseerd.

In Azië is vooral de andere cultuur interessant voor je kinderen, naast natuurlijk ook hier een prachtige natuur. Thailand en Maleisië zijn ook met jongere kinderen al heel goed te bereizen.

Met wat oudere kinderen komen daar de prachtige bestemmingen Indonesië, Laos, Cambodja, Vietnam, en China nog bij.

En wil je wat onthaasten met de kids? Neem dan de Trans-Siberië expres door Rusland naar China.

Bijzondere vakantiebestemmingen

Plezier bij het Khuvsgul meer in Mongolië. Foto: Tseren Tours

Wil je met de kinderen een hele speciale vakantiebestemming? Dan zijn er nog een paar mogelijkheden.

Wat te denken van Argentinië, met zijn unieke vuurland vol gletsjers, walvissen en pinguins.

In Azië is de grootste cultuurshock te vinden in India. Te druk en smerig voor jonge kinderen, maar met schoolkinderen zijn er mooie reizen te maken.

En ook het bijzondere Mongolië heeft, bijvoorbeeld via de Trans-Mongolië expres, leuke mogelijkheden.

Madagascar, tenslotte, is bij je kinderen vast bekend door de tekenfilm. Ook dit is tegenwoordig een unieke vakantiebestemming met kinderen.

Bovenstaande bijzondere vakantiebestemmingen liggen misschien niet voor de hand. Maar er worden georganiseerde maatwerk reizen met kinderen naar georganiseerd, waarbij je je dus geen zorgen hoeft te maken.

Kun je er geen vinden, of wil je nader advies? Neem dan gerust contact met me op.


Keer terug van Vakantiebestemmingen met kids naar Top vakantiebestemmingen
Keer naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!