Tanzania met kinderen:
Zoek de Big 5 in de grootste wildparken

De grootste wildparken in Afrika vind je in Tanzania. Hier moet je zijn als je je kinderen wilt laten kennismaken met Afrika

Het prachtige landschap van Tanzania

Houden je kinderen van Freek Vonk? Of kijken ze natuur documentaires? Grote kans dat ze dan de Serengeti kennen.

Het grootste wildpark van Afrika, bekend van de migratie van de gnoes, ligt in Tanzania.

Maar er is meer. Zoals de Ngorongoro krater, de Masaï stam, en het bounty eiland Zanzibar.

Tanzania kent bovendien een hele vriendelijke bevolking. Die kan je ontmoeten in de talloze kleine dorpjes.

Let wel: in Tanzania komt malaria voor. En de wegen zijn niet erg goed. Tanzania is dus vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Lees hieronder meer over dit fascinerende land, of klik direct door naar het

Safari in de Serengeti

Zebra's en gnoes op de oneindige vlaktes van de Serengeti

De Serengeti is ’s werelds bekendste national park. In dit immens grote park (bijna 15.000 km2) vind je de Big 5 en al het andere grote wild.

Het park ligt op het meest noordelijke punt van Tanzania en strekt helemaal tot aan Kenia en het Victoria meer. Stap in een jeep om wilde dieren te vinden, of bekijk ze van een veilige hoogte in een luchtballon.

In de Serengeti kun je verblijven in één van de vier lodges of in een luxe tentenkamp, middenin de natuur. De verschillende accommodaties organiseren ieder hun eigen game drives, picknicks en andere activiteiten, dus jullie hoeven je niet te vervelen.

Als je op eigen houtje naar Tanzania gaat, kun je je safari in de Serengeti regelen in Safari-hoofdstad Arusha.

Al het wild in de Ngorongoro krater

's Morgens vroeg in de Jeep naar de Ngorongoro krater

Een nòg betere kans om al het wild te zien, is in de Ngorongoro krater. In deze enorme krater leven relatief veel wilde dieren, die er nooit uit gaan.

Dit is dus een soort dierentuin, maar dan in het wild. Op een safari in de Ngorongoro krater weet je zeker dat je leeuwen, olifanten, enzovoorts zult zien.

De krater bevat een compleet ecosysteem. Zo zijn er ook verschillende meren, waar de dieren kunnen drinken. En hier vind je bijvoorbeeld ook veel flamingo’s.

Veel georganiseerde reizen nemen de Ngorongoro krater op in hun programma. Mocht je zelf je reis organiseren, dan kun je een lodge boeken vlakbij de krater, of zelfs er in. Dat laatste is wel erg prijzig.

Maak kennis met de Masaï

Masaï vrouw bij haar hut

Wanneer je in Tanzania rondrijdt, zul je ze vanzelf zien: leden van de kleurrijke Masaï stam.

Gekleed in overwegend rode kleden vallen de Masaï direct op. Zij leven in dorpjes met hutten van takken en koeienmest, nog zeer primitief.

Als je wilt kan je verder kennismaken met deze stam door een bezoek te brengen aan één van die dorpen, Boma genoemd. Hierbij krijg je een rondleiding, wordt er voor je gedanst, en mag je (tegen betaling) foto's maken.

De andere wildparken van Tanzania

Giraffen in Mikumi National Park

Naast de Serengeti en Ngorongoro in het Noorden kent Tanzania nog vele andere, minder bekende Wildparken.

Manyara en Tarangire liggen ook in het Noorden. Dit zijn leuke park rond het Manyara meer en de Tarangire rivier. En Saadani, langs de kust ter hoogte van Zanzibar, kent mooie mangrovebossen.

Meer naar het zuiden vind je Mikumi, Ruaha en Katavi, nationale parken met veel wild wat je ook in de Serengeti en elders vindt. Daarnaast zijn er grote wildreservaten zoals Selous. Hier zijn meer activiteiten toegestaan dan in de Nationale Parken.

Een speciale vermelding verdient nog Gombe Stream National Park, bij het grote Tanganyike meer in het Westen van Tanzania. Hier vind je de chimpansees waar Jane Goodall onderzoek naar doet.

Uitrusten op het mooie Zanzibar

We genieten van de zonsondergang op het strand van Zanzibar

Voor de kust van Tanzania ligt het tropische eiland Zanzibar. Hier kan je heerlijk bijkomen op de schitterende witte stranden. Je kan er bovendien snorkelen, zeilen en met dolfijnen zwemmen.

Een bezoek aan Zanzibar is niet compleet zonder een kijkje te nemen in Stone Town. Deze historische stad met kleine straatjes is in 200 jaar nauwelijks veranderd.

Het centrum bestaat uit zulke smalle straten, dat je er alleen te voet doorheen kunt. Wandel langs de prachtige Arabische en Indische gebouwen en neem plaats op één van de vele dakterrasjes voor het diner.

Zanzibar bereik je met de boot vanuit Dar es Salaam. Of per vliegtuig vanuit Safari-hoofdstad Arusha.

Er zijn ook vluchten vanuit Nederland voor vakantiegangers die willen genieten van een zon en strandvakantie op Zanzibar.

Het Reisaanbod groepsreizen

Sawadee

Met Sawadee op bezoek bij de Hadzabe stam

Sawadee heeft een 18-daagse familiereis in Tanzania: het grote Afrikaanse avontuur.

Bij deze reis bezoek je de Masaï stam, en ga je op gamedrive door de Serengeti en Ngorongoro krater.

Daarnaast maak je kennis met de bijzondere Hadzabe en Datoq stammen bij Lake Eyasi.  Ook Tarangire National Park en een excursie naar de koffievelden van de lokale bevolking staan nog op het programma, voordat je de reis afsluit op Zanzibar.

Djoser Family

Met Djoser Junior naar Tanzania

Djoser Family heeft een leuke, 15-daagse groepsreis naar Tanzania. Hierbij bezoek je een Masai dorp, de Serengeti en de Ngorongoro krater.

Bovendien doe je ook Tarangire National Park aan. En je eindigt op het prachtige Zanzibar.

Er is ook een 21-daagse variant. Deze heeft een iets lager tempo, en je doet ook het Usumbaregebergte aan.

Individuele rondreizen

Hoogtepunten van Tanzania met Better Places

Boottochtje op Zanzibar vanaf het strand

Ontdek tijdens deze individuele familierondreis alle hoogtepunten van Tanzania! Samen met een lokale reisspecialist, die al jaren in dit prachtige land woont, stippel je de perfecte route uit.

Met je eigen safariauto en privéchauffeur reis je langs de mooiste natuurgebieden en dorpen. Bewonder de vele olifanten in Tarangire en ga naar Lake Manyara waar flamingo's en nijlpaarden samen in het heldere water vertoeven. Natuurlijk staan de beroemde Serengeti en Ngorongoro Crater ook op de planning.

Je kinderen beleven de reis van hun leven en jullie ontdekken het beste van wat Afrika te bieden heeft. 's Avonds slaap je in de leukste safaritenten en lodges – waar bijna altijd een zwembad aanwezig is. Want een frisse duik met z'n allen is wel zo fijn!

Vergeet daarom niet ook even naar het exotische Zanzibar te gaan. Benieuwd naar deze familiereis?

Ontdek Tanzania met Riksja Family

Een bijzondere ontmoeting met de Masai

Maak een onvergetelijke reis door Tanzania met Riksja Family.

In een stoere Jeep met een verrekijker om je nek spot je the big five en nog veel meer dieren. Bij de masai leer je speerwerpen met de witte bergtop van de Kilimanjaro op de achtergrond.

Slapen doe je kleinschalig en midden in de natuur. In een tent in de Serengeti bijvoorbeeld of even een dutje in je hangmat op een spierwit strand op Zanzibar.

De bestemmingsexperts van Riksja Family reizen al meer dan 20 jaar met hun eigen gezin en adviseren je vanuit hun eigen ervaringen. Ze hebben alvast 2 reizen voor je samengesteld. Dit zijn highlights Tanzania met 17 dagen reisplezier en je Tanzania safari expeditie met 15 dagen reisplezier. Deze kan je naar wens aanpassen of je kan zelf je eigen reis samenstellen met bouwstenen, dit zijn korte belevingen van een aantal dagen. Genoeg keuze!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)