Namibië met kinderen: Afrika op zijn veiligst

Namibië ken je van de enorme zandduinen, van de Himba stam, en van de wilde dieren in Etosha. Maar wist je dat het bovendien een zeer veilig land is? Perfect om Afrika met kinderen te ontdekken.

De bijzondere Sossusvlei in Namibië

Namibië heeft alles wat Afrika te bieden heeft, en meer. Want naast de Big 5, heb je hier de bijzondere zandduinen, de zeerobben aan de kust en de Himba en Bosjesmannen.

Bovendien is het één van de veiligste landen in Afrika en de voorzieningen zijn er goed. Het land is goed ontwikkeld. Naast Afrikaans wordt vooral Engels en Duits gesproken.

Wel zijn de afstanden erg groot, en de wegen niet altijd even goed. Je zult dus lange reisdagen hebben. Namibië is dus vooral geschikt voor wat oudere kinderen, minimaal 7 jaar.

Lees hieronder meer over alle bezienswaardigheden, of klik direct door naar de

De Hoofdstad Windhoek

De Christuskerk in Windhoek

De hoofdstad van Namibië is Windhoek, en hier beginnen dan ook de meeste rondreizen.

Windhoek is een kleine, vriendelijke stad. Omdat Namibië ooit een Duitse kolonie was, zul je je verbazen over de Duitse straatnamen, huizen en eten. Een schnitzel smaakt hier heerlijk!

Wanneer je van de reis bekomen bent, zul je snel Windhoek weer achter je laten.

De bijzondere Fish River Canyon

Helemaal in het zuiden van Namibië vind je de bijzondere Fish River Canyon. Op de Grand Canyon in Amerika na, is dit de grootste ter wereld!

En hij is zeker zo mooi. De prachtige uitzichten zullen jong en oud zeker aanspreken.

Verder kun je in de canyon prachtige wandeltochten maken. De lange tochten zijn niet direct aantrekkelijk voor kinderen. Maar er zijn ook korte varianten, waarbij de bagage en soms ook de kinderen op een ezeltje mee kunnen.

De prachtige duinen in de Sossusvlei

Wandelen op de zandduin in de Sossusvlei

In een lange, brede strook langs de kust loopt de Namib woestijn. Deze is bekend vanwege zijn grote zandduinen. En de grootste daarvan vind je in Sossusvlei.

De duinen beklimmen is een pittige klus, maar als je er eenmaal bent, heb je een prachtig uitzicht over de rode zandduinen en de vallei.

De weg naar beneden is een groot feest voor kinderen, want wat is er nu leuker dan rennen door het zand?

In de vallei zelf komt nooit water, en dit zorgt ook voor een indrukwekkende omgeving van gebarste aarde en versteende bomen.

Omdat het in de vallei en de duinen zo warm en droog is, is het wel aan te raden om vroeg in de ochtend op pad te gaan.

Toeristenstad Swakopmund

Het oude treinstation van Swakopmund

De havenstad Swakopmund is de bekendste stad van Namibië, zeker voor toeristen. Vanwege zijn ligging tussen de zee en de woestijn, is dit de perfecte plek voor uitstapjes.

Een populair uitstapje is naar het nabijgelegen Walvis Baai. Hier kan je een kolonie flamingo's bezoeken. En met een boottochtje zijn hier ook dolfijnen en zeeleeuwen te spotten.

Andere uitstapjes zijn bijvoorbeeld een rit door de woestijn op een kameel, of sandboarden in de duinen.

Ook in Swakopmund vind je weer de Duitse historie terug. Bier en bratwurst dus. Maar ook koloniale gebouwen, en de Afrikaanse dames van de Herrero stam in prachtige jurken.

Op bezoek bij de Himba en bosjesmannen

Spelen met de kinderen van de Himba stam

Je bent niet echt in Namibië geweest als je de Himba stam niet gezien hebt.

Deze bijzondere nomaden zijn heel herkenbaar aan hun haar, dat met rode oker en geitenvet wordt gevlochten.

Het is heel bijzonder om een excursie naar een Himba dorp te maken. Je zult er wel een flink stuk door ruw terrein voor moeten rijden, maar het is het zeker waard.

Nog moeilijker te bereiken zijn de bosjesmannen. Deze stam, die officieel San heet, kan je vinden in de regio rond Tsumkwe, waar maar weinig toeristen komen.

In plaats daarvan kan je wel een stukje bosjesmannen cultuur vinden bij de Brandberg. Hier zijn nog diverse oude rotstekeningen van deze stam te vinden.

De big 5 in Etosha National Park

Poseren met de dieren bij een resort in Etosha

In de bovenstaande gebieden kan je ook al flink wat bijzondere dieren spotten. Maar de beste plek in Namibië om op safari te gaan is natuurlijk Etosha.

In dit beschermde natuurpark vind je onder andere  neushoorns, olifanten en luipaarden. Je kunt er een jeeptocht maken en overnachten in één van de verschillende accommodaties. 

Etosha betekent “grote witte plaats”, een naam die bedacht is door de Ovambo stam. Een groot deel van het park bestaat namelijk uit een witte zoutvlakte.

In het winterseizoen (onze zomer) is het er dan ook erg droog en zullen de meeste wilde dieren zich verzamelen rond de plassen om te drinken. Dit is een mooie kans om ze rustig te kunnen bekijken.

Combinatie met Botswana en Zambia/Zimbabwe

Door veel reisorganisaties wordt een rondreis in Namibië gecombineerd met Botswana en Zambia of Zimbabwe.

Op deze manier kan je op de reis ook nog genieten van de bijzondere Okavango Delta in Botswana, en de Victoria Watervallen.

Hoewel je op zo'n reis dus wel vele hoogtepunten hebt, dien je je wel te beseffen dat hiervoor flinke afstanden moeten worden overbrugd.

Het Reisaanbod individuele reizen

Travelnauts - Experts in verre gezinsreizen

Kids spotten wilde dieren met de verrekijker

Travelnauts biedt een aantal prachtige en familievriendelijke reizen naar Namibië. Erg populair is deze fantastische drieweekse roadtrip door Namibië.

Zoeken jullie een fantastische natuurbestemming in Afrika? Speciaal voor de natuur en dierenliefhebbers is een reis door authentiek Namibië een must do. Een reis door woestijngebieden, ruige kusten en natuurlijk verschillende safari mogelijkheden.

Travelnauts biedt familiereizen op maat aan, dat houdt in dat alle reizen aan de hand van de wensen van een familie worden uitgewerkt, daarbij wordt vooral rekening gehouden met de wensen van de kinderen.

Ontdek Namibië met Riksja Family

De kale maar prachtig kleurende vlaktes in Namibie

Ga met Riksja Family op avontuur in Namibië en ontdek het ‘echte’ Afrika!

Tijdens de rondreis slaap je onder de sterren in de daktent van je huurauto (een stoere 4x4), in een safaritent en woestijnlodge; heerlijk weg van de massa.

Jij en je gezin leren alles over de geheimen van de natuur tijdens een bushwalk met de bosjesmannen. Zelf duik je ook de natuur in met je 4x4 en spot je nijlpaarden, leeuwen, giraffen en krokodillen.

Je reist niet in een groep, maar alleen met je gezin en dus in je eigen tempo. Wel zo fijn, dat begrijpen de Namibië experts van Riksja, want ze adviseren uit hun eigen ervaring met reizen met kinderen.

Ze hebben alvast vier reizen voor je klaargezet, twee door Namibië en twee door zowel Namibië als Botswana. Zo reis je met de reis Grenzeloos avontuur 23 dagen door beide landen. En is de reis Family outdoor experience met een duur van 14 dagen ideaal als je wat minder lang de tijd hebt. Alle reizen kun je naar eigen wens aanpassen, maar als je de reis liever helemaal zelf in elkaar puzzelt kan dat ook met behulp van de bouwstenen. Dit zijn korte belevingen van een aantal dagen.

Undiscovered naar Namibië

Een luipaard in Namibië

Nieuwsgierig naar het onbekende? Undiscovered laat jou en jouw familie grenzen verleggen.

Ben je op zoek naar een fantastische familiereis? Namibië is een land vol mogelijkheden en een grote aanrader voor het gehele gezin! Maak prachtige safari's op zoek naar de big five, verwonder je over de hoge rode zandduinen in de Sossusvlei en de witte klei van de Deadvlei. Het land gaat je versteld doen staan van de prachtige natuurlijke wonderen.

Undiscovered biedt reizen op maat naar Namibië, van kampeerplekken tot aan prachtige lodges rondom nationale parken. Samen met een van de reisspecialisten van Undiscovered stel je een prachtige, onvergetelijke familiereis samen, volledig naar jullie wensen.

Groepsreizen voor gezinnen in Namibië

Sawadee Familiereis Namibië, Botswana en Zimbabwe

Genieten van het uitzicht in Namibië

Bij deze 22-daagse rondreis bezoek je de belangrijkste highlights van Namibië. Van de Sossusvlei naar Swakopmund, Brandberg, en Etosha.

Er is een plezierige afwisseling tussen hotels en kamperen. Bij de Himba's zijn de faciliteiten primitief, maar bij Etosha kan je een duik in het zwembad nemen.

De rondreis doet ook nog de Okavango Delta en Chobe National Park in Botswana aan. En je eindigt in Zimbabwe, aan de mooiste kant van de Victoria Watervallen.

Djoser Family Namibië, Botswana en Watervallen

Prachtige 22-daagse groepsreis met kinderen vanaf 7 jaar. De focus van deze reis ligt op Namibië. Je bezoekt hier onder andere de Sossusvlei, Swakopmund, Brandberg, de Himba stam en Etosha.

Daarna reis je door naar Botswana, waar je ook nog de Okavango Delta aandoet en Chobe National Park.

De reis eindigt bij de Victoria Watervallen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)