Een vakantie in Kenia met kinderen: maak kennis met Afrika

Afrika, dat machtige continent. Wie wil het niet graag aan zijn kinderen laten zien? Kenia is daar het meest geschikt voor.

Een prachtige plek in Kenia: Lake Elementaita

Hier vind je alles wat Afrika zo mooi maakt. De wildparken, echte Afrikaanse stammen die nog traditioneel leven, en ook nog mooie plekjes aan de kust.

Ondanks de ligging rond de evenaar is het klimaat niet al te heet. Dat komt omdat een groot deel van het land op hoogte ligt.

Kenia is, zoals de meeste landen in Afrika, niet heel gemakkelijk te bereizen, en niet overal even veilig. Maar met een goede reisorganisatie is dat geen enkel probleem.

Lees hieronder wat je allemaal in Kenia kunt vinden. Of klik direct door naar de

De Big 5 in de grote wildparken

Olifanten spotten vanuit de jeep

Uiteraard kom je naar Afrika om het grote wild te zien. En dat kan natuurlijk in de grote wildparken.

De Masai Mara is daarvan in Kenia het meest bekend. Hier is het relatief gemakkelijk om het grote wild te zien (al krijg je natuurlijk nooit garanties over).

Andere bekende grote parken zijn Nakuru, met zijn roze meer met flamingo's, en Amboseli, tegen de grens met Tanzania, met de machtige Kilimanjaro op de achtergrond.

De charme van de kleinere wildparken

Op de fiets zebra's tegenkomen, hoe cool is dat?

Naast de grote parken zijn er verschillende kleinere wildparken in Kenia. Zeker als je met kinderen reist zijn deze net zo mooi.

In de Great Rift Valley in Centraal Kenia liggen diverse meren zoals Lake Naivasha en Lake Elementaita. Rond deze meren vindt je kleinschalige wildparken zoals Hell's Gate National Park.

Hier vind je al het wild behalve de grote, gevaarlijke soorten.En bovendien een grote variëteit aan vogels.

Het grote voordeel is dat je hier ook fiets- en wandelsafari's kan maken. Voor kinderen is dat helemaal geweldig. Zij hoeven dan niet lang in een auto stil te zitten.

De Masaï en andere Afrikaanse stammen

Masaï kinderen voor hun huis

Een ander bijzonder aspect in Afrika zijn de echte Afrikaanse stammen.

In Kenia leven de Masaï nog op dezelfde manier als honderden jaren geleden. Met hun kleurrijke kledij, hun hutjes gemaakt van takken en koeienvlaai, en hun kuddes vee.

Op verschillende plekken kun je een echt Masaï dorp bezoeken. Waarbij de kinderen kunnen meespringen, trommelen of speerwerpen.

Chillen aan de kust

Kenia beschikt ook over een prachtige kust. Hier kun je aan het strand bijkomen van een geweldige reis door Kenia. Bijvoorbeeld bij de volgende plaatsen:

Malindi heeft vele restaurants, terrassen en winkels. Toeristische attracties die zeker een bezoek waard zijn, zijn de krokodillenfarm, het vogelpark, de toeristenmarkt en het casino. Big game fishing, duiken en een safari maken zijn ook zeker de moeite waard. Bovendien is alles gemakkelijk te bereiken met een taxi of tuktuk.

Het weeshuis opgezet door Ria Fennema is erg indrukwekkend. Hier kun je zien hoe deze Nederlandse familie haar best doet om de wezen op te vangen en de plaatselijke mensen helpt waar nodig is.

Watuma is een dorpje ten zuiden van de grote kustplaats Malindi. Je vindt hier het Watamu Marine National Park met een spectaculair koraalrif. Hier kun je dan ook ideaal duiken.

De kust bij Watamu is vrij rustig en ongerept. In de maand april kun je hier ’s nachts onder begeleiding op zoek naar schildpadden. Leuk om te doen is het bezoeken van het slangenpark en diepzeevissen aan de kust.

Het Reisaanbod

Het is belangrijk om een goede reisorganisatie uit te kiezen voor je reis naar Kenia met kinderen. Je wilt immers zeker weten dat alles goed geregeld is. En ter plekke op zoek naar een safari operator is met kinderen nu eenmaal niet zo handig.

Ik heb de meest betrouwbare organisaties voor je op een rij gezet.

Individuele reizen voor gezinnen in Kenia

Travelnauts - Experts in verre gezinsreizen

Gamedrive in Kenia

Travelnauts biedt een aantal prachtige en familievriendelijke reizen naar Kenia. Erg populair is deze tweeweekse safarireis met strandafsluiting. Tijdens deze reis komen alle hoogtepunten van Kenia aanbod.

Uiteraard gaan jullie de Big 5 spotten in de vele parken van Kenia. De Masai Mara is natuurlijk het absolute hoogtepunt. De reis wordt afgesloten aan de parelwitte stranden van Mombasa.

Travelnauts biedt familiereizen op maat aan, dat houdt in dat alle reizen aan de hand van de wensen van een familie worden uitgewerkt, daarbij wordt vooral rekening gehouden met de wensen van de kinderen. Bekijk hier het overzicht van alle Travelnauts reizen naar Kenia.

Ontdek Kenia met Riksja Family

Bijzondere ontmoeting met Masai meisje

Met Riksja Family maak je een onvergetelijke reis door Kenia. Je gaat op pad om de Big Five te spotten en ontmoet de kleurrijk geklede Masai. Op avontuur zoals dat alleen in Afrika kan!

Slapen doe je kleinschalig en midden in de natuur in tented camps of aan het spierwitte strand in Diani Beach. De bestemmingsexperts van Riksja Family reizen al meer dan 20 jaar met hun eigen gezin en adviseren je vanuit hun eigen ervaringen. In de rondreizen wissel je daarom reisdagen en activiteiten af met een paar dagen relaxen, zo is de reis voor iedereen een leuk avontuur.

Ze hebben alvast 2 reizen voor je samengesteld. De ultieme Kenia Safari van 17 dagen en de Kenia vakantie, twee weken avontuur. Deze kan je naar wens aanpassen of je kan zelf je eigen reis samenstellen met bouwstenen, dit zijn korte belevingen van een aantal dagen.

Groepsreizen met kinderen in Kenia

Een groepsreis met kinderen is in een land als Kenia zeker een aanrader. Het zal hier immers wat lastiger zijn om contact te maken met de lokale bevolking. 

Sawadee Familie Avontuur

Sawadee heeft twee reizen voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar, en bij sommige vertrek datums vanaf 12 jaar.

Hoeveel dieren tel jij? is een 23-daagse reis door Kenia en Tanzania. Deze reis voert je door de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika.

Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu en Nakuru, waar je zebra's, giraffen, gnoes en honderdduizenden flamingo's zult zien en misschien ook wel leeuwen!

Je kunt ook naar de Ngorongorokrater, waar hyena's, nijlpaarden, neushoorns en luipaarden in afzondering leven. Daarnaast maken jullie wandelingen aan de voet van Mount Kenia en Kilimanjaro en ontmoet je de Samburu en Maasai stammen.

Tijdens een dorpswandeling in Mto wa Mbu maak je kennis met het lokale leven en lunch je bij de mensen thuis. Jullie eindigen op het exotische eiland Zanzibar, waar je kunt duiken of snorkelen.

Olifanten, giraffen en zebra's is een 16-daagse familiereis waarbij je op safari gaat in het beroemde Masai Mara en in Nakuru.

In Naivasha kun je zelfs wandelen of fietsen tussen de giraffen, gazellen en zebra's. Je ontmoet ook de kleurrijke Samburu en Masai stammen en de reis eindigt aan de witte stranden van de Indische Oceaan, waar je kunt snorkelen of gewoon lekker aan de rand van het zwembad liggen. Je overnacht in hotels en in de parken overnacht je in vooropgezette tenten.

Djoser Family

Hoe cool, een kameleon op je hoofd!

De reis van Djoser Family in Kenia en Tanzania is ook geschikt voor tieners vanaf 16 jaar.

Op deze reis bezoek je het vogelparadijs in het prachtige Nakurumeer, het grote wild van de befaamde wildparken Serengeti en Ngorongorokrater en de machtige pieken van Mount Kenya.

De reis eindigt op het prachtige eiland Zanzibar.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)