Vietnam met kinderen, een cultureel speelparadijs

Een familiereis naar Vietnam is een geweldige cultuurervaring voor jou en de kinderen. Geniet van de natuur, de cultuur, de vriendelijke bevolking en van speeltuinen en pretparken.

Bezoek aan de Zao bergstam in Noord-Vietnam

Als je met jonge kinderen naar Azië wilt, is Vietnam absoluut een goede keus. Door de vele speeltuinen en vriendelijke bevolking, zullen jullie je zeker thuis voelen.

Kijk dan ook niet gek op als je kind opeens met snoepjes of een stuk fruit in de handen staat, want de locals stoppen ze graag wat toe.

Maar ook met oudere kinderen is er genoeg te doen in dit mooie land. De prachtige natuur, en de interessante steden bieden een goede combinatie voor jong en oud.

Het langgerekte Vietnam bereis je van het Zuiden naar het Noorden, of andersom. Wij beginnen in het Zuiden, in het oude Saigon oftewel ho Chi Minh City. Of je klikt direct door naar de

Pretparken en cultuur in Ho Chi Minh

Ho Chi Minh stad (voorheen Saigon) is een drukke, maar toch kindvriendelijke stad. Je vindt er overal parkjes met speeltuinen waar kinderen zich uren kunnen vermaken.

Hier ontmoet je Vietnamese kinderen die vaak maar wat nieuwsgierig zijn naar hun westerse leeftijdsgenootjes.

Als het buiten te warm is om te spelen, is een overdekte speeltuin met airco een goed idee, bijvoorbeeld TiNiWorld. Daar vind je verschillende speelzones met ballenbakken, speelhuizen, knutseltafels en een barbiehoek.

Pretpark Suoi Tien heeft attracties zoals je in een pretpark verwacht. Maar daarnaast ook diverse, voor ons Westerlingen vreemde attracties.

Of doe je kinderen een plezier met een dagje in het Dam Sen Water Park. Dit is een park vol zwembaden, glijbanen en andere waterpret.

Maar ook om cultuur te snuiven zit je in Ho Chi Minh stad goed. In de vele tempels die in de stad te vinden zijn hangt een ontspannen sfeer.

Wees niet bang als je kind moeilijk stil kan zijn. In deze prachtige, kleurrijke tempels vindt men het meestal niet erg als je kind er druk rond rent.

Shoppen op het water van de Mekong Delta

Drijvende markt in de Mekong Delta

In het zuidelijkste puntje van Vietnam vind je de Mekong Delta met haar beroemde drijvende markten. Hiervan is Cai Rang de grootste en populairste.

Hier vind je een aaneenschakeling van bootjes die hun groenten, fruit en ander etenswaar aan de man proberen te brengen.

Veel tours die vanuit Ho Chi Minh stad worden georganiseerd naar deze markt zijn wel erg druk. Het beste is hier om een speciale gezinstoer naar Cai Rang te boeken.

Een andere optie is om te overnachten in Can Tho, een stad zo’n 20 minuten bij de Mekong Delta vandaan.

Waar je ook voor kiest; jullie zullen vroeg op moeten. De markt is het drukst tussen 6 en 7 uur ’s ochtends. Na 11 uur is de markt gesloten.

Koninklijk Hue en relaxed Hoi An in midden Vietnam

Het relaxte stadje Hoi An aan de rivier

Halverwege het langgerekte Vietnam vind je diverse mooie plekjes. Hué, bijvoorbeeld, is de stad van de vroegere keizers.

Hier vind je nog de paleizen en monumenten uit die tijd. Leuk om per fiets, of per boot op de Parfum rivier te bezoeken.

In het gezellige toeristenstadje Hoi An worden veel workshops gegeven die leuk zijn voor jong en oud. Voor de kids gaaf om te leren hoe je een vlieger maakt. En als je van koken houdt zijn er workshops om te leren hoe je een echt lekkere Vietnamese maaltijd kookt.

Ook staat deze stad in het midden van Vietnam bekend om zijn goedkope, vakkundige kleermakers. Laat je dus gerust een maatpak of chique jurk aanmeten.

Waterpoppen theater in hoofdstad Hanoi

Waterpoppen theater in Hanoi

Sinds 1945 is Hanoi de hoofdstad van Vietnam. Afgezien van de vele scootertjes op de doorgaande wegen, heerst in deze stad een rustige, gemoedelijke sfeer. Het is daarom ook een perfecte plek om even bij te komen van al het reizen.

Eén van de top attracties van Hanoi is het waterpoppentheater. Deze traditionele vorm van entertainment is een prachtig schouwspel van licht en poppen, opgevoerd in het water.

Elke middag en avond worden er vier voorstellingen gespeeld, dus jullie kunnen erheen wanneer het je uitkomt.

De oude wijk van Hanoi is ook zeker het bezoeken waard. Dit is al sinds de 15e eeuw het commerciële centrum van de stad en nog steeds staat de wijk bol van leuke winkeltjes en kraampjes.

Varen in een wonderlijke wereld

Dat ben ik, poserend bij Halong Bay

Reusachtige, puntige rotsen en een enorme hoeveelheid kleine eilandjes. Dat is Halong Bay. In deze baai, zo’n 150 km ten oosten van Hanoi, geniet je van prachtige natuur.

Dit kun je het beste doen vanaf één van de traditionele jonkboten die je vanuit Hanoi kunt boeken. In drie dagen verken je het gebied op deze verrassend comfortabele boot.

Deze boten zien er traditioneel uit, met sierlijke zeilen. Toch wanen jullie je aan boord van een heus cruiseschip. Hierop kunnen de kinderen lekker rondrennen en ’s nachts heerlijk slapen op de deinende golven.

Met de boot bezoeken jullie eeuwenoude grotten en varende vissersdorpjes. Je  meert aan in Cat Ba, het bruisende centrum van de baai. In deze havenstad vind je ook diverse hotels, voor het geval je niet op de boot wilt overnachten.

Bergstammen tussen de prachtige rijstvelden

Prachtige rijstvelden in de bergen van Vietnam

In de vallei van Mai Chau sta je versteld van de prachtige rijstvelden tussen de bergen.

In dit gebied ten westen van Hanoi leven verschillende bergvolkeren in traditionele paalwoningen.

Tussen de rijstvelden en het groen word je vriendelijk ontvangen door de locals in kenmerkende, kleurrijke kleding en puntige strohoeden.

Zij laten je graag zien hoe hun leven in de bergen eruit ziet en schotelen je heerlijk eten voor. Slapen doen jullie hier natuurlijk ook in een echte paalwoning.


Is je interesse gewekt? Kijk dan snel naar de beschikbare


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)