Familiereizen in Vietnam, van Halong Bay tot de Mekong Delta

Vietnam is een prachtige bestemming voor een verre gezinsvakantie. Het langgerekte land bezoek je het beste met een rondreis langs de vele hoogtepunten. Ik heb de verschillende aanbieders voor een familiereis in Vietnam voor je verzameld.

Een jungletocht in Vietnam

Alle aanbieders van familiereizen in Vietnam bieden globaal dezelfde rondreis. Je reist in Vietnam nu eenmaal van Noord naar Zuid of van Zuid naar Noord, andere keuzes zijn er niet.

Uiteraard zijn er wel keuzes in welke hoogtepunten er bezocht worden. Want hoogtepunten zijn er genoeg in Vietnam, ook voor kinderen. Daar lees je alles over op de pagina Vietnam met kinderen.

Vietnam kun je op eigen gelegenheid bereizen. Maar met kinderen is dat wel een beetje lastig, zeker omdat er veel opdringerige Vietnamezen op de stations iets aan je willen verkopen.

Veel handiger is het dus om het van te voren te regelen. Onderstaande organisaties helpen je de perfecte individuele gezinsreis samen te stellen. of kies je liever voor het gemak en de gezelligheid van een leuke groepsrondreis met kinderen?

Individuele rondreizen

Een reis naar jouw wensen van KidsReizen

Chillen in Halong bay, Vietnam

KidsReizen heeft mooie rondreizen door Vietnam uitgestippeld. Maar deze zijn volledig aanpasbaar naar jouw wensen.

De kleine, flexibele organisatie KidsReizen neemt alle tijd om de perfecte reis voor jouw gezin samen te stellen. Volledig naar de wensen van zowel de ouders als de kinderen, in jullie eigen tempo.

Er staan een paar mooie rondreizen op hun website, maar ook diverse bouwstenen waarmee je een mooie reis kan samenstellen

Een speciale reis met Original Asia

De naam zegt het al: Original Asia organiseert originele reizen naar Azië. Daarbij kom je natuurlijk langs de highlights, maar ook langs bijzondere, minder bekende plekjes.

in Vietnam overnacht je bijvoorbeeld in een prachtig traditioneel huis in de Red River Delta. Je maakt een fietstocht door Hoi An, en je sluit af op het tropisch eiland Phu Quoc.

Lees hier meer over de familiereis in Vietnam, die je bovendien naar eigen wens kan aanpassen.

Travelnauts - Experts in verre gezinsreizen

Met de kids in Sapa

Travelnauts biedt een aantal prachtige en familievriendelijke reizen naar Vietnam. Erg populair is deze mooie rondreis waarbij alle hoogtepunten van dit bijzondere land worden bezocht.

Wil je kennis maken met de Aziatische cultuur, genieten van ongerepte jungle, je verdiepen in een stukje wereldgeschiedenis en toch af en toe lekker op het strand kunnen liggen of mooie boottochten maken? Dan is een reis naar het gevarieerde Vietnam een aanrader.

Travelnauts biedt familiereizen op maat aan, dat houdt in dat alle reizen aan de hand van de wensen van een familie worden uitgewerkt, daarbij wordt vooral rekening gehouden met de wensen van de kinderen.

Bouwstenen en rondreizen van Riksja Family

Riksja Family in Vietnam

Riksja Travel is zo ongeveer de uitvinder van de bouwstenen in de reiswereld. Door kleine onderdelen van een reis bij elkaar te puzzelen stel je je eigen ideale rondreis samen.

Bij de aparte tak Rikja Family (voorheen Riksja Kids) kan je mooie reizen samenstellen naar verschillende verre bestemmingen waaronder Vietnam.

Kies uit de vele hoogtepunten van Vietnam. Maar er zijn ook bouwstenen om te kajakken, abseilen bij een waterval, of dineren bij een Vietnamees gezin.

Met Asiadirect naar het land van de Loempia

Deze 20-daagse familiereis van Asiadirect is ontworpen voor jong en oud. Ontdek de prachtige natuur, leuke activiteiten, lekker eten en eeuwenoude culturen.

Van de oude Frans koloniale steden tot de prachtige groene, met rijstvelden bedekte heuvels in het noorden en van de drukte van het voormalige Saigon tot de charme en rust van Hoi An. Dit is wat Asiadirect je wil laten zien tijdens de familierondreis Vietnam. Vietnam is verrassend, Vietnam is vriendelijk, Vietnam is… Het Land van de Loempia!

Wil je de reis ergens langer maken, inkorten of aanpassen. Geen enkel probleem, Asiadirect denkt graag met je mee om deze reis geheel aan te passen aan jouw wensen.

Local Hero Travel

De beste reis-experts zijn locals. Bij Local Hero Travel wordt je reis dan ook uitgestippeld door een lokale held.

De reizen zitten ook boordevol ontmoetingen met de locals.

In Vietnam vaar je met een boot door het karstgebergte, ontdek je de steden per scooter, en verblijf je bij een gastgezin in de Mekong Delta.

Leuke groepsreizen met kinderen in Vietnam

Sawadee familiereizen

Wandelen door de rijstvelden

Sawadee heeft een leuke 23-daagse familiegroepsreis in Vietnam. Hierbij reis je van Noord- naar Zuid-Vietnam met 2 tussenvluchten.

Je bezoekt de prachtige Mai Chau vallei, en Halong Bay in het Noorden. In het midden doe je Hué en Hoi An aan. En in het zuiden Ho Chi Minh City, de Mekong Delta, en het strand bij Mui Ne.

Optioneel zijn een excursie naar de Cham ruïnes in My Son, en een kookcursus in Hoi An.

Koning Aap Kidz

Roeien in het prachtige Vietnam

Koning Aap Kidz heeft een hele bijzondere groepsreis in Vietnam. Hierbij verblijf je onder andere in een homestay in de bijzondere Mai Chau vallei.

Je maakt een boottocht langs kleine dorpjes en door bijzondere grotten. De kinderen doen een workshop op Vietnamese lantaarns te maken. En je gaat ook nog langs de beroemde Vietcong tunnels bij Cu Chi.

En dat zijn slechts een paar van de hoogtepunten. Koning Aap heeft ook nog een Kids reis door Thailand, Cambodja en Vietnam.

Djoser Family

Fietstaxi in Ho Chi Minh City

Ook Djoser heeft een familiegroepsreis langs de bekende highlights van Vietnam.

Je begint hier in het Zuiden bij Ho Chi Minh City. Je bezoekt de Mekong Delta bij Can Tho en het strand bij Nha Trang, voordat je richting Hoi An/Huë  en vervolgens Hanoi vliegt.

In zowel Ho Chi Minh City als Hanoi maak je een stadstour per cyclo, oftwel riksja. Een soort fietstaxi, lekker relaxed met goed uitzicht.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!