Riksja Family biedt bouwstenen voor avontuurlijke reizen met kinderen

Bij Riksja Family (voorheen RiksjaKids)  kun je je eigen reis samenstellen, terwijl toch alle zorgen uit handen worden genomen. Je gebruikt namelijk bouwstenen, die door ervaren reizigers met kinderen zijn samengesteld.

Met de kleine op de fiets door de Chinese rijstvelden

Riksja Travel is in 2000 opgericht door enthousiaste reizigers. Zij wilden reizen aanbieden zoals ze ze zelf leuk vonden: individuele, avontuurlijke reizen die je voor een groot deel zelf kan samenstellen.

Ze bedachten daarbij het concept met bouwstenen: kleine stukjes reisprogramma van enkele dagen. Met verschillende bouwstenen stel je een complete reis samen, lang of kort.

Toen verschillende van die reizigers kinderen kregen, werd het concept uitgebreid met RiksjaKids, want ook met kinderen wil je kunnen genieten van leuke, avontuurlijke reizen.

Omdat veel ouders dachten dat RiksjaKids voor gezinnen met jonge kinderen is, heeft Riksja Travel besloten om de naam te veranderen in Riksja Family. Reizen die leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Elke bestemming zijn eigen experts

Reisspecialist Leonie met haar dochters in Zuid-Afrika

Riksja werkt met bestemmingexperts. Dit zijn reizigers die één favoriet land hebben, waar ze (bijna) alles van weten.

De bestemmingexperts stellen de bouwstenen samen. Ze zoeken bijzondere accommodaties en leuke activiteiten voor iedere bouwsteen.

Ze kunnen je persoonlijk advies geven. Ze helpen je kiezen en combineren. En ze vertellen wat je kan verwachten in het land, wat zeker met kinderen zeer handig is.

Ouders met reiservaring

Reisspecialist Birgit met haar dochter op Bali

De bestemmingexperts van Riksja Family zijn ook zelf ouders. En zij hebben met hun kinderen diverse reizen gemaakt in hun favoriete land.

Zij weten dus dat de bouwstenen voor kinderen er wat anders uit moeten zien. Zij kennen de attracties in een land die juist voor kinderen leuk zijn. En zij kennen de meest kindvriendelijke accommodaties.

Je kunt de experts van Riksja Family dan ook alles vragen. Je zult zien dat je met hun antwoorden nog enthousiaster wordt over je geplande avontuurlijke reis met de kinderen.

Ook complete rondreizen bij Riksja Family

Op de Chinese muur

Met de bouwstenen zijn natuurlijk prachtige individuele rondreizen samen te stellen. Als voorbeeld heeft Riksja Family voor iedere bestemming enkele van die complete reizen samengesteld.

Dit zijn combinaties van bouwstenen die bij elkaar passen. Ze geven je een indruk van welke plaatsen je kunt opnemen in je reis. Maar je kunt natuurlijk ook voor het gemak kiezen en één van deze voorbeeldreizen boeken.

De reisduur van de complete individuele rondreizen varieert van twee tot vier weken.

De bestemmingen van Riksja Family

Riksja Family heeft voor veel bestemmingen bouwstenen, maar er zijn ook bestemmingen waar ze alleen een complete familiereis voor hebben.

In hun aanbod zitten vooral verre bestemmingen, maar ook enkele bestemmingen in Europa:

Noord-Amerika

Kids in Amerika

Noord-Amerika kent eigenlijk maar twee landen, en beide landen hebben een eigen Riksja Family specialist.

Op Riksja Family Amerika vind je bouwstenen en reizen naar Florida en naar het Zuid-Westen van de Verenigde Staten. Met pretparken, stranden, Hollywood, Las Vegas en de prachtige Nationale Parken.

Op Riksja Family Canada kan je een prachtige reis samenstellen in Zuid-West Canada, startend vanuit het prachtige Vancouver.

Latijns-Amerika

Gezin voor Maya Ruine in Mexico

Latijns Amerika beslaat Midden en Zuid-Amerika. Dit gebied kent vele landen, maar Riksja beperkt zich tot de voor kinderen meest geschikte landen:

Wil je naar Costa Rica, Mexico, Peru of Cuba, dan heb je de mogelijkheid om zelf  je eigen bijzondere vakantie samen te stellen met de bouwstenen en kun je een voorbeeldreis boeken.

Voor Brazilië, Suriname en Argentinië heeft Riksja geen aparte bouwstenen. Maar naar deze landen hebben ze wel een hele mooie complete rondreis samengesteld voor gezinnen.

Afrika

Gezin in de jeep om wild te gaan spotten

Ook in Afrika zijn er reizen naar de meest toegankelijke landen

Riksja Family Marokko heeft mooie reizen tussen de stranden, de woestijn, en de prachtige stad Marrakech.

Op Riksja Family Zuid Afrika maak je je eigen rondreis naar keuze, met safari's, walvissen, pinguins, Kaapstad, enzovoort.

De landen Kenia en Tanzania worden vaak gecombineerd. Ga wild spotten in het Serengeti NP en de Ngorongoro krater. ontmoet de Masai en kom lekker tot rust op  het tropische eiland, Zanzibar.

En dan zijn Naminië en Botswana nog een optie. Ook deze twee landen worden vaak gecombineerd in een rondreis.

Riksja Family in Azië

Blond meisje met Aziatische hoed

Azië is een heerlijk werelddeel om in rond te reizen. Wat wil je ook, met mooie landen als deze:

Thailand is het meest populair, vanwege de prachtige natuur en stranden, en vooral de toegankelijkheid daarvan.

Het eiland Bali in Indonesië is prachtig en heel kindvriendelijk. Maar je kunt een verblijf hier ook combineren met één of meer van de andere eilanden van Indonesië. Kijk naar de mogelijkheden op Riksja Family Indonesië.

Andere bijzondere familiereizen, die je zelf kan aanpassen of samenstellen met de bouwstenen zijn er voor VietnamChina en Sri Lanka .

Wil je liever naar Japan, dan hebben ze een mooie complete rondreis van 14 dagen. En als je deze wilt verlengen kun je er nog wel een bouwsteen aan vast plakken vanuit de volwassenen aanbod.

Europa

Kindervakantie in Griekenland

Sinds 2021 is het aanbod aan reizen in Europa toegenomen bij Riksja Family. Voor Griekenland, Kroatië en Slovenië, Italië en IJsland hebben ze keuze uit bouwstenen en complete rondreizen.

Voor Noorwegen, Zweden, Andalusië in Spanje, Portugal en Madeira hebben ze een complete familiereis.

Bijzonder is het Lapland avontuur. Deze reis kun je maken in de wintermaanden. Met activiteiten als sneewscootertocht, treinrit poolcircel express en sledetocht met husky's!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)