RiksjaKids biedt bouwstenen voor avontuurlijke reizen met kinderen

Bij RiksjaKids kun je je eigen reis samenstellen, terwijl toch alle zorgen uit handen worden genomen. Je gebruikt namelijk bouwstenen, die door ervaren reizigers met kinderen zijn samengesteld.

Met de kleine op de fiets door de Chinese rijstvelden

RiksjaTravel is in 2000 opgericht door enthousiaste reizigers. Zij wilden reizen aanbieden zoals ze ze zelf leuk vonden: individuele, avontuurlijke reizen die je voor een groot deel zelf kan samenstellen.

Ze bedachten daarbij het concept met bouwstenen: kleine stukjes reisprogramma van enkele dagen. Met verschillende bouwstenen stel je een complete reis samen, lang of kort.

Toen verschillende van die reizigers kinderen kregen, werd het concept uitgebreid met RiksjaKids, want ook met kinderen wil je kunnen genieten van leuke, avontuurlijke reizen.

Omdat veel ouders dachten dat RiksjaKids voor gezinnen met jonge kinderen is, heeft Riksja Travel besloten om de naam te veranderen in Riksja Family. Reizen die leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Landenspecialisten

Reisspecialist Leonie met haar dochters in Zuid-Afrika

Riksja werkt met landenspecialisten. Dit zijn reizigers die één favoriet land hebben, waar ze (bijna) alles van weten.

De landenspecialisten stellen de bouwstenen samen. Ze zoeken bijzondere accommodaties en leuke activiteiten voor iedere bouwsteen.

Ze kunnen je persoonlijk advies geven. Ze helpen je kiezen en combineren. En ze vertellen wat je kan verwachten in het land, wat zeker met kinderen zeer handig is.

Ouders met reiservaring

Reisspecialist Birgit met haar dochter op Bali

De Landenspecialisten van Riksja Family zijn ook zelf ouders. En zij hebben met hun kinderen diverse reizen gemaakt in hun favoriete land.

Zij weten dus dat de bouwstenen voor kinderen er wat anders uit moeten zien. Zij kennen de attracties in een land die juist voor kinderen leuk zijn. En zij kennen de meest kindvriendelijke accommodaties.

Je kunt de specialisten van Riksja Family dan ook alles vragen. Je zult zien dat je met hun antwoorden nog enthousiaster wordt over je geplande avontuurlijke reis met de kinderen.

Ook complete rondreizen

Op de Chinese muur

Met de bouwstenen zijn natuurlijk prachtige individuele rondreizen samen te stellen. Als voorbeeld heeft Riksja Family voor iedere bestemming enkele van die complete reizen samengesteld.

Dit zijn combinaties van bouwstenen die bij elkaar passen. Ze geven je een indruk van welke plaatsen je kunt opnemen in je reis. Maar je kunt natuurlijk ook voor het gemak kiezen en één van deze voorbeeldreizen boeken.

De reisduur van de complete individuele rondreizen varieert van twee tot vier weken.

De bestemmingen van Riksja Family

Riksja Family heeft voor iedere bestemming een aparte website. Deze wordt grotendeels samengesteld door de Landenspecialist van het betreffende land.

Het betreft vooral verre bestemmingen, maar ook enkele bestemmingen in Europa:

In Noord-Amerika

Kids in Amerika

Noord-Amerika kent eigenlijk maar twee landen, en beide landen hebben een eigen Riksja Family specialist.

Op Riksja Family Amerika vind je bouwstenen en reizen naar Florida en naar het Zuid-Westen van de Verenigde Staten. Met pretparken, stranden, Hollywood, Las Vegas en de prachtige Nationale Parken.

Op Riksja Family Canada kan je een prachtige reis samenstellen in Zuid-West Canada, startend vanuit het prachtige Vancouver.


In Latijns Amerika

Gezin voor Maya Ruine in Mexico

Latijns Amerika beslaat Midden en Zuid-Amerika. Dit gebied kent vele landen, maar Riksja beperkt zich tot de voor kinderen meest geschikte landen:

Costa Rica is een prachtig land met goede infrastructuur, en vooral een prachtige natuur. Stel je eigen bijzondere natuur-vakantie samen bij Riksja Family CostaRica.

Voor Mexico heeft Riksja geen aparte family-website. Maar er is op de Riksja Travel site van Mexico wel een speciale Mexico Family reis samengesteld.


In Afrika

Op een kameel door de Marokkaanse woestijn

Ook in Afrika kennen de twee meest toegankelijke landen een eigen RiksjaKids website:

Riksja Family Marokko heeft mooie reizen tussen de stranden, de woestijn, en de prachtige stad Marrakech.

Op Riksja Family ZuidAfrika maak je je eigen rondreis naar keuze, met safari's, walvissen, pinguins, Kaapstad, enzovoorts.


In Azië

Blond meisje met Aziatische hoed

Azië is het best vertegenwoordigd in het aanbod van RiksjaKids. Wat wil je ook, met mooie landen als deze:

Riksja Family Thailand is het meest populair, vanwege de prachtige natuur en stranden, en vooral de toegankelijkheid daarvan.

Het eiland Bali in Indonesië is prachtig en heel kindvriendelijk.Maar je kunt een verblijf hier ook combineren met één of meer van de andere eilanden van Indonesië. Kijk naar de mogelijkheden op Riksja Family Indonesië.

Andere bijzondere familiereizen, die je zelf kan aanpassen zijn er voor VietnamChina en Sri Lanka .


In Europa

Kindervakantie in Griekenland

Een bijzondere bestemming in Europa is natuurlijk Griekenland, met zijn vele eilanden. Daarom heeft Riksja Family diverse leuke bouwstenen verzameld op de site Riksja Family Griekenland.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!