Wat is een geschikte
vakantiebestemming met een baby?

Je eerste vakantie met de kleine is altijd spannend. Waar kan je heen, is dan de eerste vraag. Gelukkig zijn er nog veel vakantiebestemmingen met een baby mogelijk. Hierbij een handig overzicht.

Hoewel je je natuurlijk zult moeten aanpassen, is reizen met een baby redelijk eenvoudig.

De baby slaapt nog een groot deel van de dag in de wieg, kinderwagen of drager, zodat je zelf ook veel tijd hebt om te genieten.

Welke landen zijn dan de meest geschikte en leuke vakantiebestemmingen met een baby? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, in volgorde van geschiktheid.

In het kaartje zie je een overzicht met in het groen de landen waaruit je kan kiezen. Hoe donkerder groen, hoe meer geschikt de vakantiebestemming voor ouders met een baby.

Hieronder nog een nadere verklaring van de verschillende categorieën:

Het meest geschikt: de omringende landen

Wandelen met de baby in de rugdrager

Het meest geschikt voor ouders met een baby zijn natuurlijk de ons omringende landen, die gemakkelijk te bereiken zijn.

Baby in de maxi-cosi, kinderwagen mee in de auto, en je kunt op de camping, in een huisje, of hotel een heerlijke vakantie hebben.

In Nederland kan je natuurlijk alle kanten op. Op de camping, een vakantiehuisje, of in een hotel, keuze genoeg. Je bent niet gebonden aan de schoolvakantie, ga dus in het goedkope seizoen. Nadeel is wel dat je dan minder kans hebt op goed weer.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor België of Duitsland, of Denemarken. Iets verder van huis kan je lekker wandelen in de Ardennen, het Zwarte Woud, of langs de lange stranden van Funen, met de baby in kinderwagen of draagzak.

Ook geschikt: een zonbestemming

Baby in de Spaanse zon

Ook geschikt zijn de bekende vakantielanden iets verder weg, met meer kans op zon. Neem dan wel de nodige voorzorgsmaatregelen voor een zonvakantie met een baby.

Ga je met de auto, laat de baby dan niet te lang in de maxi-cosi. Maak lange tussenstops na iedere 2 uur rijden. En worden het dan meer dan 2 tussenstops? Zorg dan voor een overnachting onderweg.

Maar je kan natuurlijk ook met je baby in een vliegtuig.

Op onze bestemmingspagina's over Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland en Turkije zijn genoeg kindvriendelijke hotels en campings te vinden.

Iets uitdagender: actieve vakantiebestemmingen

Met onze baby Zeb waren we op vakantie in Kroatië

Ben je niet zo van de zonvakantie? Dan zijn er toch zeker mogelijkheden om iets meer te ondernemen met de baby.

Vakantiebestemmingen die misschien niet zo voor de hand liggen, maar zeker goed te doen zijn, zijn de volgende:

Verder weg

Buiten Europa zijn er ook mogelijkheden, zoals je in dit wereldkaartje ziet:

Allereerst zijn er de Westerse landen verder weg: Amerika, Canada, Australië. Voorzieningen in deze landen zijn natuurlijk uitstekend. Rij rond in een camper, of verblijf in hotels. De baby slaapt terwijl jullie afstanden overbruggen. En samen geniet je van een mooie vakantie.

Goed bereisbare landen in Zuid-Oost Azië: Thailand en Maleisië kennen ook westerse voorzieningen en infrastructuur. Heerlijk relaxen in een andere cultuur. De lokale mensen zullen je baby zeer zeker verwelkomen, en alles voor je regelen.

Voor de ervaren reiziger

Tycho tussen de Marokkaanse kleden

En dan zijn er natuurlijk jonge ouders die naar andere landen willen, waar ze bijvoorbeeld nog niet eerder geweest zijn.

En dat kan natuurlijk, al raden we niet ieder land aan. We tonen hier in het lichtste groen nog enige landen die het overwegen waard zijn voor de ervaren reizigers.

Marokko kent mooie stranden en tripjes naar woestijnen en mooie steden. Zuid-Afrika heeft natuurlijk haar prachtige natuur, en Egypte de tempels, piramides en de Nijl.

In Mexico of Costa Rica kan je op zoek naar de jungle, en in IJsland naar ander natuurgeweld.

Polen en de Baltische staten zijn prachtige landen in het voormalige Oostblok, en Japan tenslotte, een ontmoeting met een verre cultuur.

Al deze landen zijn redelijk goed te bereizen, en de voorzieningen zijn er ook redelijk. Toch is enige reiservaring hier wel gewenst, omdat je met een baby nu eenmaal minder tolerant bent voor onverwachte situaties.

Kijk daarom voor een goede voorbereiding naar de tips op de pagina vakantie met een baby.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)