IJsland met kinderen, een geweldige ontdekkingsreis door het land van vuur en ijs

IJsland met kinderen is een geweldige ontdekking. De geisers, gletsjers, vulkanen en watervallen zijn ook voor kids zeer indrukwekkend. Neem ze mee op ontdekkingstocht.

Wandelen in IJsland is voor de kids heel fascinerend

Het zal geen warme zonvakantie worden, maar IJsland is niet zo koud als het klinkt. Het klimaat is gematigd, en de temperatuur is in de zomer tussen de 10 en 15 graden.

Wel kan er een harde wind staan, waar je met de kleding op bedacht moet zijn.

Voor de liefhebbers van indrukwekkende natuur is dat geen enkel probleem. En voor kinderen ook niet. Zij zullen genieten van de vele warme zwembaden, gevoed met het water van de hete bronnen op IJsland.

Lees hieronder wat er in IJsland voor kinderen te doen is, of klik direct door naar het

Wat is er te doen?

Prachtige watervallen in IJsland

Er is heel veel te zien en doen in IJsland. Kinderen zullen vooral versteld staan van de geisers en watervallen.

Een ander hoogtepunt is natuurlijk het spotten van walvissen. En ook de zeehonden en papagaaiduikers zijn erg leuk. En in de dierentuin van Reykjavik kunnen ze kennismaken met alle andere IJslandse dieren.

IJsland beleef je ook met kinderen het beste als je een rondreis maakt over het eiland. Het passeren van rivieren is al geweldig spannend, en wat dacht je van een tochtje met een amfibievoertuig over het meer?

De afstanden zijn niet groot, de belangrijkste rondweg telt zo'n 1300 kilometer. Bovendien zijn er genoeg gelegenheden om te stoppen. Neem daarvoor een voetbal en vliegers mee, ruimte zat!

Reisaanbod

IJsland is bij uitstek een land om in rond te trekken. Met kinderen doe je dat in een wat aangepast tempo. Deze organisaties hebben geschikte rondreizen:

Papagaaiduiker in IJsland

8-daagse reis langs watervallen en lavavelden

Pharos heeft deze prachtige rondreis voor gezinnen in IJsland uitgestippeld.

Je komt langs watervallen, geisers, warmwaterbronnen en gletsjermeren. En je gaat op zoek naar papagaaiduikers en walvissen.

Je verblijft in vakantiehuisjes en appartementen, waarbij je van alle gemakken voorzien ben.


Gezin aan het badderen in de Blue Lagoon

Travelnauts - Experts in verre gezinsreizen

Travelnauts biedt een aantal prachtige en familievriendelijke reizen naar IJsland. Dit kan zowel in winter als in de zomer en ook in combinatie met Amerika. Erg populair is deze mooie rondreis in de zomer waarbij alle hoogtepunten van dit bijzondere land worden bezocht.

Deze autorondreis is er één voor gezinnen die van natuur houden. Rustige wegen door uitgestrekte natuurgebieden met kleine dorpen. Je rijdt van hoogtepunt naar hoogtepunt over het hele eiland. En dit alles binnen 3 uur vliegen.

Travelnauts biedt familiereizen op maat aan, dat houdt in dat alle reizen aan de hand van de wensen van een familie worden uitgewerkt, daarbij wordt vooral rekening gehouden met de wensen van de kinderen. Bekijk hier het overzicht van alle Travelnauts reizen naar IJsland.


Djoser Family

Djoser Family heeft een mooi 14-daags rondje IJsland. Hier kunnen gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar al met de groepsreis mee.

Je bezoekt niet alleen de hoogtepunten in het zuiden van IJsland, maar ook het Noorden met het meer van Myvatn en de spectaculaire vulkanen van Krafla.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!