Groepsreizen met kinderen: met speelkameraadjes de wereld ontdekken

Wil je iets van de wereld zien, maar willen de kinderen vooral vriendjes maken op vakantie? Kies dan voor één van deze familie groepsreizen.

Vriendjes op vakantie

Kinderen zoeken op vakantie graag vriendjes om te spelen. En die vinden ze makkelijker op de camping dan bij een rondreis. Behalve als je kiest voor een groepsreis met kinderen.

Bij familie groepsreizen heb je het grote voordeel dat er altijd speelkameraadjes zijn. En die reizen bovendien de hele vakantie met jullie mee.

Je komt langs de mooiste plekjes van een bestemming. Je hoeft zelf niets te regelen. En over het algemeen is de reis nog goedkoper ook, de reisorganisatie heeft immers betere deals dan jij kan krijgen.

Bij goede groepsreizen met kinderen wordt er bovendien goed rekening gehouden met de kids. Kortere reistijden, langer op één plek, en accommodaties met familiekamers of aangrenzende kamers met een tussendeur.

Lees verder, of klik direct door naar het

Hoe oud moeten de kinderen zijn?

Er zijn een aantal reisorganisaties die speciale groepsreizen met kinderen hebben. Meestal hebben deze reizen wel een minimum leeftijd die verschillend is per reis en organisatie.

Met vriendjes op pad in een stoere jeep

Er zijn al groepsreizen voor kinderen vanaf 6 jaar. En op een aantal bestemmingen is het ook geen probleem als er een nog wat jonger kind meegaat.

Tot voor kort had Djoser Junior ook nog speciale reizen met de allerkleinsten. Helaas hebben ze deze nu afgeschaft omdat er (nog) weinig animo voor was. Hopelijk pikt een andere organisatie dit weer op, want het is zeker leuk ook voor jonge kinderen.

Vanaf een jaar of 8 kunnen de kinderen met de meeste rondreizen voor gezinnen mee op een enkele reis na die vanaf 10 of 12 jaar gaan.

Heb je wat oudere kinderen? Kijk dan vooral op de pagina

Naar welke bestemmingen zijn er groepsreizen?

Het aantal bestemmingen waar groepsreizen met kinderen worden georganiseerd neemt steeds meer toe.

Als je voor de eerste keer met je kinderen op een verre reis gaat kan ik het me echter voorstellen dat je niet de meest uitdagende bestemmingen kiest.

Bestemmingen die met jonge kinderen aan te raden zijn, zijn bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Cuba, Thailand, Mexico, Maleisië en Egypte.

Als de kinderen al wat ouder zijn kun je ook kiezen uit vele landen waaronder Griekenland, Spanje en Portugal, Indonesië, India, Kenia, Canada, Amerika, Costa Rica, Suriname enzovoorts.

Het Reisaanbod

Er zijn verschillende reisorganisaties met leuke groepsreizen met kinderen. Ik heb hun aanbod op de diverse landenpagina's gezet onder Europa en verre reizen.

Soms lijken de reizen van verschillende organisaties erg op elkaar. Maar iedere organisatie heeft een eigen karakter en imago. Dit uit zich in de details, maar ook in de mensen die ervoor kiezen, en dus ook in de hele sfeer van de reis. Kies dus de organisatie en reis die het beste bij jullie past.

Hier is een overzicht van de verschillende organisaties:

Koning aap familiereizen, voor de echte belevenissen

Paardrijden in Bolivia

De gezins-tak van Koning Aap heeft prachtige groepsreizen, waarbij het vooral om unieke ervaringen draait. Bij iedere reis ben je er vrijwel zeker van dat je met bijzondere verhalen weer thuis komt.

Er zijn al reizen die geschikt zijn vanaf 6 jaar, maar ook reizen die je pas vanaf 8 jaar kan boeken. Hierbij wordt gelet op niet te grote reisafstanden, veiligheid en vooral heel veel leuke dingen om te zien en te doen voor jou en je kind(eren).

’s Ochtends een bezoek aan een boeiende bezienswaardigheid of een spannende gamedrive en ’s middags heerlijk spelen en ravotten in het zwembad. Lees meer op onze pagina over Koning Aap familiereizen.

SNP Family Specials, actieve groepsreizen in de natuur

Wandelen op Bali

SNP Family Specials is onderdeel van SNP natuurreizen. En die naam zegt het al: zij bieden reizen met oog voor de natuur en detail. Naast individuele reizen bieden ze groepsreizen vanaf 6 jaar.

Hier vind je spannende canyoning, huttentocht met gletscheroversteek, bivak in de bergen, raften, kamelentochten in de woestijn, spannende safari's, jungletochten, zwemmen met dolfijnen, snorkelen, bidden met de monniken in een Boedhistisch klooster...

Fijn dat de ouders nog mee mogen zodat ook zij een leuke vakantie hebben.

Bekijk het complete aanbod groepsreizen of lees wat deze reizen bijzonder maakt op onze pagina over SNP Family Specials.

Familiereizen van Sawadee Puur reizen

In de woestijn bij Wadi Rum

De Familiereizen van Sawadee zijn actieve reizen naar bijzondere bestemmingen wereldwijd. Avontuurlijke bestemmingen, maar ook leuke reizen naar Spanje, Turkije, Zweden en enkele andere Europese landen.

Sawadee biedt reizen aan voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar.  En er zijn reizen voor gezinnen met tieners vanaf 12 jaar.

Lees meer op onze pagina over Familieavontuur of bekijk het complete aanbod Familie avontuur reizen.

Djoser Family

In Mexico met Djoser

Djoser was 25 jaar geleden de eerste aanbieder van een andere manier van reizen.

Avontuurlijke groepsreizen, waarbij de reizigers ook nog een grote mate van individuele vrijheid hebben. De groepsreis brengt je van plek naar plek, waar je vervolgens zelf bepaalt wat je gat doen, al dan niet met de groep.

Djoser heeft bij haar reizen kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daardoor betaal je wel iets meer dan bij haar concurrenten.

Onder de naam Djoser Family bieden ze gelijksoortige reizen voor gezinnen met kinderen aan. Bekijk het complete reisaanbod op hun website

ANWB vakanties rondreizen

Waterglijbaan door de jungle van Costa Rica

ANWB vakanties heeft een uitgebreid aanbod voor rondreizen geschikt vanaf 4 jaar. De reizen zijn vaak goedkoper dan die van de concurrentie, en zij trekken daarmee een breed publiek.

Het zijn comfortabele rondreizen maar wel met bijvoorbeeld een verblijf in de jungle van de Taman Negara in Maleisië, wild spotten in het Kruger Park in Zuid Afrika of het rijden op de rug van een olifant in Thailand.

Fox verkoopt zijn reizen via het internet. De site ziet er mooi uit en de reisbestemmingen zijn erg aantrekkelijk. Leuk zijn de reisverslagen die er ook te lezen zijn. Bekijk hun aanbod op de ANWB website.

Groepsrondreizen voor gezinnen van TUI

Familierondreis door Sri Lanka, kids bij uitzicht

Nieuw in 2020 zijn de familiegroepsreizen. Deze zijn geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar oud.

Tijdens de reis is er veel afwisselend. Je bezoekt highlights maar gaat bijvoorbeeld ook varen, fietsen, koken, knutselen of andere activiteiten ondernemen.

TUI biedt reizen aan naar verschillende landen in Zuid-Oost Azië, Amerika, Peru, Brazilië, Zuid Afrika, Kenia, Jordanië, Marokko en Griekenland. De meeste reizen duren net iets langer dan 2 weken. De reis naar Griekenland, Jordanië en Marokko 8 of 9 dagen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)