Bio Vakantieoord voor gehandicapte kinderen

Het "Bio vakantieoord" is een vakantiepark op de Veluwe bij Arnhem, speciaal voor gezinnen en groepen met gehandicapte kinderen.

Het gehele vakantiepark is volledig rolstoeltoegankelijk en voorzien van vele aangepaste recreatiemogelijkheden.

Vele activiteiten voor gehandicapte kinderen bij Bio

Bungalows en kampeerhuisjes

De bungalows op het terrein van Stichting Bio zijn oorspronkelijk gebouwd als revalidatiepaviljoens en zijn daardoor geheel toegankelijk voor rolstoelers en bedlegerige patiënten.

Iedere bungalow beschikt over tv met BlueRay-speler en Wii-spelcomputer (v.a. 2011), een moderne keuken, aangepast sanitair en een eigen terras.

Alle bungalows (met oppervlaktes tot 400 m2) zijn standaard voorzien van hoog-laag bedden, douchebrancards, douchestoelen en tilliften.

Activiteiten op het park

Speeltuin bij stichting Bio

Op centrale plaatsen op het terrein zijn geheel aangepaste openbare spel- en sportvoorzieningen.

In ons MeetingPoint kun je terecht voor een drankje of een praatje, Je vindt hier ook veel speelgoed, twee spelcomputers voor regenachtige dagen en meerdere computers met een veilige internetverbinding.

Bio beschikt over een modern zwembad met verstelbare vloer, twee hydraulische liften voor douchebrancards en een whirlpool.

Paardrijden bij Bio

Op het terrein bevindt zich ook een manege voor paardrijden voor gehandicapten (NCPG).

Gasten van het Bio Vakantieoord kunnen op afspraak hier gebruik van maken of kennismaken met het therapeutisch en/of recreatief paard- en ponyrijden. Alle instructeurs zijn speciaal voor de doelgroep opgeleid.

Daarnaast vind je er een professionele bioscoop (in gebruik tijdens het hoogseizoen), een kinderboerderij, een snoezelruimte, een speciaal ontworpen huifkar en een computerruimte.

Uitstapjes in de omgeving

In de directe omgeving kunnen heel veel uitstapjes gemaakt worden naar o.a. Burgers' Zoo, Ouwehands Dierenpark, Nederlands Openlucht Museum, de Apenheul, Dolfinarium etcetera.

Voor de eerste twee zijn kortingskaarten beschikbaar. Bezoek ook eens de gezellige binnensteden van Arnhem en Nijmegen.

Stichting Bio

Zwembad bij Bio Vakantieoord

Stichting Bio streeft ernaar om de beperkingen van gehandicapte kinderen zo onbelangrijk mogelijk te maken, waardoor zij even wat minder bijzonder kunnen zijn. Met behulp van sponsoring en donaties houdt het Bio Vakantieoord de prijzen laag ondanks de uitgebreide aanpassingen.

Voor meer informatie www.stichtingbio.nl.

Wilt u reserveren of gewoon eens even komen kijken: 026-4838201.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)