Rolstoeltoegankelijke vakantiehuisjes bij Vakantieparkje La Bonne Vie

Vakantieparkje La Bonne Vie heeft rolstoeltoegankelijke vakantiehuisjes in Bourgondië. Het is een paradijs voor gezinnen met kinderen, waar valide en gehandicapte kinderen gemengd met elkaar optrekken. 

Overzicht vakantieparkje La Bonne Vie

Het sterke van dit parkje is de kleinschaligheid en kindvriendelijkheid. Het voelt alsof je op een camping bent. Maar je verblijft in een comfortabel huisje met veel privacy.

De Nederlandse eigenaar met 4 kinderen heeft bij de opbouw van het park vooral gedacht aan hun eigen, soms wat mindere ervaringen op campings in Frankrijk.

Daarom zijn er echte bungalows met een hoog comfort niveau op ruime afgescheiden percelen. Privacy ten top.

Een rolstoelaangepaste woning

De bungalows zijn zo ingedeeld dat de ouders een eigen slaapkamer hebben en de kinderen samen een kamer delen. Bij de realisatie van 3 bungalows zijn de richtlijnen voor toegankelijkheid met een rolstoel van de Franse overheid gevolgd.

Op het terrein kun je overal met een rolstoel komen, zei het dat je soms een duwtje nodig hebt, b.v. om naar de ping pong tafel te gaan.

Pony's bij La Bonne Vie

Er zijn hier al velen met een rolstoel geweest, ook kinderen, begeleid door hun ouders.

Speciaal aangepaste speeltuigen voor gehandicapten zijn niet aanwezig, maar er zijn wel dieren op het parkje: pony’s, eenden, vrijlopende kippen en een groot konijn (Kees).

Het buiten zwembad heeft 2 lange trappartijen. Gebleken is dat gehandicapte kinderen daar goed gebruik van maken.

Het zwembad van La Bonne Vie

Afhankelijk van hun handicap gaan ze dieper of minder diep. Het zwembad is verwarmd.

In de zomermaanden, afhankelijk van hoe de schoolvakanties vallen, is hier een lerares die animaties verzorgt. Zij houdt rekening met kinderen in een rolstoel en betrekt ze zoveel mogelijk in de activiteiten.

Kijk voor meer informatie over de vakantiebungalows die geschikt zijn voor rolstoelen op de site van Vakantieparkje La Bonne Vie.

Het boeken van staanplaatsen en bungalows op de camping doe je bij ANWBCampings.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)