Slapen in een nijntjekamer in Utrecht met het hele gezin

Of ik de nijntjekamer in Utrecht wil uitproberen? Natuurlijk wil ik dat! Dat is nog eens uniek overnachten.

De nijntjekamer in Stayokay Utrecht met Vakantie met Kinderen Keurmerk

Al eerder is Cindy voor Vakantie met Kinderen bij Stayokay in Utrecht geweest. Zij had gezien dat er ook een nijntjekamer was. Cindy heeft met haar gezin in een echte treinkamer geslapen en vond dit een hele belevenis. Of ik (Bianca) dan niet met mijn meiden de nijntjekamer wilde uitproberen.

Uiteraard leek ons dat heel erg leuk. Vooral voor onze jongste dochter Emma van 4 jaar zal dit een hele leuke ervaring worden. Nijntje is erg leuk voor jongere kinderen. De boekjes zijn goed geïllustreerd en de teksten erg simpel. Zo wilde Dick Bruna zich focussen op de jonge lezers in plaats van de volwassenen. Ook een leuk feitje: omdat Dick Bruna geen Hoofdletters gebruikt in zijn nijntje boeken hoeven we nijntje niet met een hoofdletter te schrijven.

Na contact te hebben gehad met Stayokay Utrecht centrum stond de reservering vast en zijn wij er in de herfstvakantie van 2019 gaan slapen. Bij deze overnachting zit ook een bezoek aan het nijntje museum en een ontbijt aan een nijntjetafel.

Utrecht is echt een fantastische stad. En ik vertel je graag over onze overnachting tussen Nijntje en haar vriendjes.

P+R in Utrecht, dat moet je echt doen!

Op weg naar Utrecht

Toen Cindy in Utrecht was is ze geheel in stijl aangekomen: met de trein. Utrecht is zo perfect te bereiken. Wij wonen alleen in een stad waar geen treinen rijden. Dus voor ons is het sneller om met de auto naar Utrecht te gaan.

Als je de reservering gemaakt hebt in het Stayokay krijg je een week van te voren een mail met daarin de praktische informatie. Deze informatie staat ook op de site en zo lezen wij dat het parkeren in Utrecht centrum best een hoop geld gaat kosten. Stayokay zelf heeft geen parkeergelegenheid. Er wordt aangeraden gebruik te maken van een P+R en vanuit daar met het OV richting het hostel te komen.

Wij parkeren onze auto bij P+R Westraven. Je betaalt daar voor de eerste 24 uur €5,- voor het parkeren én onbeperkt met het OV voor 5 personen in Utrecht. Wij gingen wel langer dan 24 uur. Dan betaal je €4,85 extra per dag. Dat scheelt dus enorm in de parkeerkosten en kinderen vinden reizen met het OV leuk!

Een hostel midden in het centrum van Utrecht, wat gezellig

De kinderen slapen naast elkaar onder de sterren in de nijntjekamer

Een Hostel is eigenlijk een hotel waarbij je alle extra’s kan boeken. Bij de nijntjekamer zitten alle extra’s al in de prijs. De bedden zijn al opgemaakt, er is douchegel en shampoo, je krijgt er een ontbijt bij aan een nijntjetafel en je krijgt tickets voor het nijntje museum. Je kan er wel een dinerbuffet of lunchpakket bij boeken als je dat zou willen.

Wij zijn lekker op tijd in Utrecht en hebben de koffers in de bagageruimte gelaten. Het inchecken is vanaf 15.00 uur maar wij willen graag op de eerste dag al het nijntje museum bezoeken. Je kan bij de receptie een token kopen voor een kluis waarin je je koffer veilig kan achterlaten. Maar er is ook een bagageruimte. Deze is niet beveiligd en wij vonden dat zelf niet zo prettig.

Het hostel geeft ons meteen een gezellig en vrij gevoel. Ik had niet het idee dat ik de kinderen kort moest houden. Het inchecken gebeurt op de eerste etage waar ook The 5th zit. Dat is het café/restaurant van het hostel en ook te bezoeken voor gasten die er niet slapen.

Er zijn gezinnen, oudere mensen, mensen die werken achter de laptop en veel studenten aanwezig. Een heel ruim publiek dus. Wij voelen ons gelijk op ons gemak en zo hoort het ook.

Check je in voor de nijntjekamer of de Spoorwegkamer dan krijgen de kinderen een cadeautje. Dat maakte het natuurlijk extra leuk.

Eindelijk naar onze nijntjekamer!

Sanne is blij met haar nijntjebed

Na ons bezoek aan het nijntje museum kunnen we eindelijk de nijntjekamer in. Wauw wat een grote kamer! En ze hebben er niks aan gelogen. Er zijn nijntjelampen, nijntjeboekjes, nijntjespeelgoed en zelfs de handdoeken hadden een nijntjelogo. Overal waar we kijken zien we nijntje!

De kinderen gaan gelijk de boekjes lezen en spelen met het speelgoed. Voor ons is er eigenlijk niet veel. Geen tv bijvoorbeeld. Maar ik bedenk me dat we in een hostel zijn. Daar zijn meestal geen t.v’s of andere luxe zoals in een hotel. Soms zijn we te verwend.

Lekker spelen in de nijntjekamer

Dan maar even opzoeken of we een kindvriendelijk café kunnen vinden in de buurt waar we een borreltje kunnen doen en een bitterbal kunnen eten. Had natuurlijk ook in het hostel gekund. Maar we zijn nu in Utrecht en we willen zoveel mogelijk ontdekken en doen.

Na wat googlen zien we dat “Bij Guusjes” een leuk café zou zijn. Google Maps aan en lopen maar. Uiteraard lopen wij het centrum uit. Maar dat hebben we vaker en zo kom je nog eens ergens.

Bij Guusjes is een gemoedelijk eetcafé met een klein speelhoekje. Er zijn ook kleurplaten aanwezig en kleurtjes. We bestellen een warme chocolademelk met slagroom en gaan na 1,5 uur terug om te eten in het hostel.

we zijn ook met nijntje naar de kroeg geweest...

Buffet of een pizzamenu in het hostel

Het hostel heeft elke dag een ander menu of aanbieding die je kan nuttigen. Wij zijn er op zondag en dan kan je kiezen voor een pizzamenu, snacks of je kan gebruik maken van het buffet.

In The 5th, het restaurant van het hostel kan je eten en spelletjes spelen!

Omdat de kinderen honger hebben zijn we om 17.30 uur in het café. Dit is te vroeg voor het buffet, want dat gaat pas om 19.00 uur open. Dus zijn we genoodzaakt om voor het pizzamenu te gaan.

We krijgen per persoon een blaadje met daarop de toppings die we kunnen aankruisen. Per topping betaal je €0,60 cent. We hebben honger en omdat er veel biologische producten zijn gaan we ervan uit dat de pizza niet tegen zal vallen. Helaas waren de ingrediënten van de pizza niet vers. En we zijn blij dat we er een patatje om te delen bij hadden genomen.

Misschien komt het omdat we er op een zondag zijn, dat we niks van het oorspronkelijke menu konden bestellen. Het menu zag er namelijk verder wel goed uit met hamburgers, vis en vegetarische gerechten.

Bij Stayokay hoort water er gewoon bij op tafel. En de kinderen kunnen lekker spelen tijdens het wachten

Bedtijd! Slapen tussen nijntje en haar vriendjes

Na het eten hebben de kinderen nog een biologisch ijsje op en zijn we richting de kamer gegaan. De kinderen hebben nog een boekje gelezen en daarna hebben wij ze op bed gelegd.

Nog even voorlezen voor ze gaan slapen

Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jullie zit maar een kamer waarbij het hele gezin in een ruimte ligt is niet handig voor ons. Dat zal vast per gezin verschillen maar onze kinderen gaan niet slapen zolang papa en mama wakker zijn. Dat was dus een uitdaging.

Eerst probeerden we alle Nijntjelampen uit te krijgen. Iets wat niet helemaal lukte, het moet namelijk met een afstandsbediening waar geen aan en uit knop op zit maar allemaal tekens die ik niet snapte.

Alle stekkers er dan maar uit. En wachten tot de kinderen slapen. Na 45 minuten kunnen we eindelijk de chipjes tevoorschijn halen en een serie op netflix opzetten.

Goedemorgen, tijd voor ons nijntje-ontbijt

De volgende ochtend gaan we om half tien ontbijten. Je moet namelijk om tien uur uitchecken. Dus dat betekent voor ons dat we zo laat mogelijk ontbijten en zo lang mogelijk blijven liggen.

Wat een gezellige tafel tijdens het nijntjeontbijt!

Wat een feest bij het ontbijt. De tafel is gedekt met een Nijntje tafelkleed en Nijntje servies. Op het ontbijtbuffet is van alles te vinden: boterhammen, broodjes maar ook ontbijtkoek en beschuit.

Tot grote vreugde van de kinderen is er ook hagelslag. En ik ging voor kaas en worst en mijn man voor de cornflakes.

Tijd om uit te checken en Utrecht in te gaan. Gelukkig kunnen we de koffers nog in de kluis kwijt en hebben we die na onze citytrip opgehaald.

Slapen in een gezellige stad tussen nijntje en haar vriendjes

Het uitgebreide ontbijtbuffet

eb je jonge kinderen? En wil je eens op een unieke manier overnachten in een gezellige stad? Dan moet je echt naar Stayokay Utrecht centrum. Je overnacht op een hele leuke manier in een super kindvriendelijke kamer én je krijgt er kaartjes voor het Nijntjemuseum bij.

Combineer je overnachting met een bezoek aan Utrecht en bezoek de domtoren, ga de leuke winkeltjes langs en neem een bitterbal in een van de leuke cafés.

Wij hebben genoten!

Wil je ook in een nijntjekamer slapen? Bezoek dan de website van Stayokay Utrecht Centrum waar je online kan boeken. Lees ook meer over ons bezoek aan het nijntje Museum.

Geen nijn maar in de trein?

Vinden jouw kinderen nijntje niet (meer) leuk en hebben ze meer met treinen? Voor de treinfans is er ook de treinkamer, inclusief ontbijt in treinthema en een bezoek aan het Spoorwegmuseum. Cindy deed dit met haar gezin lees hier haar belevenissen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)